دیدگاه، ماموریت و اهداف

دیدگاه:

یک مرکز آموزشی و تحقیقی معتبر، قابل اعتماد و شناخته شده بین المللی در زمینه مدیریت محیط زیست، منابع طبیعی و حوادث در سطح کشور و جهان باشد.

 مأموریت:

حیث یک مرکز کثیرالرشتوی در دانش، تربیه، تحقیق تطبیقی و ارتقای ظرفیت مسلکی در افغانستان که در عرصه های مدیریت محیط زیست، منابع طبیعی و حوادث خدمات تخصصی را ارایه نماید.                          

 اهداف:

به اساس مسودۀ پلان ستراتیژیک پوهنځی محیط‌زیست هدف عمدۀ این پوهنځی تربیۀ متخصصینی در جامعه است که بتوانند مدیریت و رهبری مسایل محیط‌زیستی، منابع‌طبیعی و مدیریت‌آفات و حوادث‌طبیعی را داشته باشند. از فارغان این پوهنځی توقع می‌رود که از عهدۀ چالش‌ها و مسایل موجود و آیندۀ محیط‌زیستی بیرون آمده بتواند.                         

پوهنځی محیط‌زیست در رشته‌های علوم محیط‌زیست، مدیریت منابع‌طبیعی و مدیریت‌حوادث، در مقطع لیسانس، نسل‌جوان را با علم و تحصیل‌جدید، مهارت‌ها و وسایل تخنیکی تربیه نماید تا بتواند منابع را طبق طبیعیت‌منابع استفاده نموده و جهت انکشاف و توسعۀ پایدار، پلان گذاری نماید و برای حفاظت و صیانت محیط‌زیست آماده و پاسخگو به حوادث‌ساختۀ دست‌بشر، حوادث‌طبیعی و چالش‌های محیط‌زیستی است؛ و مسیر را برای معیشت در کشور فراهم سازد. از جملۀ اهداف مهم و اساسی،می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • برای محصلان، علوم‌طبیعی‌اساسی و اساسات‌علوم‌محیط‌زیست، منابع‌طبیعی، و مدیریت‌حوادث را می‌‌آموزاند.
  • در مهارت‌های کمپیوتر و لسان‌انگلیسی محصلان، انکشاف به وجود خواهد آمد.
  • در آیینده، محصلان، متخصصین به سطح لیسانس‌‌ در عرصه‌های منابع‌آب، مدیریت معدن کاری و منابع معدنی، کاهش و مدیریت‌خطرات‌حواث، مدیریت‌محیط زیست، آلودگی‌های آب و هوا، انرژی قابل تجدید، و راه‌حل‌سبز، خواهد شدند.
  • محصلان با قوانین، پالیسی‌ها، و معاهدات‌ملی و بین‌المللی در بخش دوام و حفاظت محیط‌زیست و همچنان در بخش‌های منابع‌طبیعی، قوانین بین‌المللی در مورد حفاظت‌محیط‌زیست، گرمایش‌جهانی، و کاهش‌خطرات‌حوادث آشنا خواهند شد.
  • محصلان ارزیابی اثرات محیط‌زیستی را انجام خواهددادند و با توافق نمودن با تغییرات‌اقلیمی، آشنا می‌شوند.
  • محصلان دربارۀ منابع‌طبیعی، حفاظت‌تنوع‌حیات، وقایه از تخریب‌چراگاه‌ها، احیا و بازسازی چراگاه‌های تخریب‌شده، حیات‌وحش، جنگلات، آبهای سطحی و زیرزمینی اطلاعات بیشتر و بهتر به‌دست می‌آورند.
  • محصلان با مدیریت‌حوادث‌طبیعی و انسانی، آشنایی کامل را پیدا خواهندنمود؛ که از جمله می‌توان خشک‌سالی، سیلابها، برف‌کوچ‌ها، و پالیسی‌های مرتبط به آن‌را نام برده می‌توانیم.
  • محصلان احصائیه، نویسندگی و راپور تخنیکی را خواهند آموخت.
  • محصلان در مورد ارزش‌محیط‌زیستی و اقتصادی منابع‌طبیعی، خواهند آموخت.
  • محصلان در مورد تکنالوژی کاهش و خنثی‌سازی خطرات‌حوادث و همچنان سهم‌گیری و تشویق نمودن مردم در کاهش خطرات‌حوادث خواهند آموخت.

 

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!