فیلتر اختراع شده برای تصفیه هوای آلوده شهرها، در پوهنتون کابل به نمایش گذاشته شد

این فیلتر ازسوی انجینر سید زمان سعادت با همکاری ریاست تکنالوژی معلوماتی وزارت تحصیلات عالی اختراع و ساخته شده است. در محفل نمایش این فیلتر سیستم، معینان و روئسای وزارت تحصلات عالی، رهبری پوهنتون کابل و محصلین پوهنځی محیط زیست اشتراک کردند.
پوهندوی محمد داوود شیرزاد، رئیس پوهنځی محیط زیست به نمایندگی از پوهنتون کابل، اختراع و ساختن این فیلتر را حرکت مثبت و دستاورد خوب برای پوهنتون خواند و تاکید کرد که اگر برای محصلین و جوانان کشور فرصت و امکانات فراهم گردد در قسمت تکنالوژی و سایر مسایل اکتشافی پیشرفت های خوب خواهند داشت.
در همین حال، انجینر احمد ضیا جبارخیل، رئیس تکنالوژی معلوماتی وزارت تحصیلات عالی در مورد اهمیت تکنالوژی و ضرورت آن در کشور صحبت نموده و اضافه کرد که این فیلتر هوا در وقت کم و با مصارف کم ساخته شده و برای دولت و مردم فایده مند خواهد بود.
همچنان انجینر سید زمان سعادت، سازنده این فیلتر هوا می گوید که آنان در آینده برای ساختن بیشتر این گونه فیلترها و دیگر لوازم و وسایل تکنالوژیکی تلاش خواهند کرد. آقای سعادت از مقامات نظام می خواهد که آنان را در این راستا حمایت مالی و معنوی نمایند تا با شوق و علاقه بیشتر کار کنند.
این فیلتر هوا در یک ثانیه 400 مترمکعب هوای آلوده را تصفیه می کند و کار ساخت آن در دوماه تکمیل شده و سه لک افغانی هزینه برداشته است. این فیلتر هم بشکل سیار می تواند باشد و هم بشکل ساکن.