دیپارتمنت زبان روسی

الف) معرفی:

  زبان روسی بنا بر دلایل زیادی شایسته گی ورود به نصاب درسی پوهنتون کابل را داشته است. از یک زاویه، این زبان از زبان های هند و اروپایی است که با زبان های رسمی ما – دری و پشتو – همخانواده است؛ از جانبی دیگر، زبان روسی از زبان های علمی و بین المللی دنیا محسوب است. همچنان لزوم روابط  تجاری و فرهنگی در مجموع  آموزش این زبان را استلزام می کند.

نصاب درسی این دیپارتمنت در زمان تأسیس دیپارتمنت توسط استادان و کادر های علمی شوروی سابق طراحی شده و بعدا ً چندین بار مورد بازنگری هم قرار گرفته است. در سال های اخیر تغییراتی در این نصاب وارد شده است. ولی به منظور به روز کردن این نصاب که هدایات پیوسته رهبری پوهنتون کابل به آن اشاره و تأکید داشته ، اخیراً چندین نشست ویژه در همین پیوند تدویر یافت و تصامیمی هم اتخاذ گردیده است.

ب) اهداف آموزشی:

1. دیدگاه:

دیپارتمت روسي یکی از  هسته های  علمی محوری  در  چارچوب هر  پوهنتون  به عنوان یک مرکز اکادمیک و علمی است که مسئولیت آن  تربیه و تجهیز محصلان با  داشته های علمی معاصر و با در نظرداشت نیازمندی های روز  جامعه  می باشد.

2. مأموریت:

ماموریت ما  تحقق برنامه های اکادمیک و علمی  پوهنتون به عنوان یکی از هسته های محوری آن می باشد.  معیاری سازی تدریس و تحقیق  و هم طراز کردن سویه تحصیلی و تدریسی دیپارتمنت  با پوهنتون‌های مطرح  منطقه و دنیا و پرورش و  تقدیم  نسل  تحصیل کردۀ  مجهز با دانشهای  روز به جامعه می باشد.

3. اهداف اساسی:

  زبان روسی در دو سدۀ اخیر به یکی از زبان های علمی و مهم دنیا تبدیل شده است . دستاورد های علمی، تکنیکی و تکنولوژیک روسها در سده بیست و امروزه گواه اهمیت زبان روسی نیز می باشد. روسیه امروزه مراکز بزرگ علمی دارد که اهمیت جهانی دارند. به همین دلیل آموزش و فراگیری زبان روسی به منظور ورود به دنیای امکانات علمی روسیه و استفاده از آن اهمیت حیاتی دارد.

به منظور رفع نیازهای جامعه و شناساندن فرهنگ والای اسلامی به مردم روسی زبان، تربیت استادان و مترجمان ماهر و مجرب زبان روسی، انتقال دانش از زبان روسی به زبان‌های ملی و برعکس آن از اهداف اساسی این دیپارتمنت میبباشد.

ج) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

شماره

نام مضامین

کودنمبر

تعداد کریدت

شماره

نام مضامین

کودنمبر

تعداد کریدت

۱

کورس عملی

LL RU 110

5

۱۷

کورس عملی

LL RU 610

3

۲

آوا شناسی

LL RU 111

2

۱۸

مورفولوژی

LL RU 412

2

۳

کورس عملی

LL RU 310

3

۱۹

ادبیات روسی

LL RU 613

2

۴

آوا شناسی

LL RU 211

2

۲۰

نحو

LL RU 614

2

۵

کورس عملی

LL RU 310

3

۲۱

ترجمه

LL RU 619

2

۶

ادبیات روسی

LL RU 313

2

۲۲

کورس عملی

LL RU 710

3

۷

واژه شناسی

LL RU 320

2

۲۳

ادبیات روسی

LL RU 713

2

۸

تشکیل کلمات

LL RU 321

2

۲۴

زبانشناسی عمومی

LL RU 715

2

۹

کورس عملی

LL RU 240

3

۲۵

ترجمه

LL RU 719

2

۱۰

ادبیات روسی

LL RU 413

2

۲۶

مونوگراف 

LL RU 723

4

۱۱

مبادی زبانشناسی

LL RU 416

2

۲۷

کورس عملی

LL RU 810

3

۱۲

مبادی ادب

LL RU 418

2

۲۸

نقد ادبی

LL RU 818

2

۱۳

کورس عملی

LL RU 510

3

۲۹

ترجمه

LL RU 819

2

۱۴

مورفولوژی

LL RU 312

2

۳۰

اصول تدریس

LL RU 822

2

۱۵

ادبیات روسی

LL RU 513

2

۳۱

مونوگراف 

LL RU 823

6

۱۶

نحو

LL RU 514

2

 

 

 

 

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی