مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان به مناسب گرامیداشت از ماه مبارک رمضان در پوهنتون کابل برگزار گردید

پنجشنبه ۱۴۰۰/۲/۱۶ - ۱۳:۵۷
ku

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان شامگاه روز چهارشنبه مؤرخ ۱۵ ثور سال جاری مطابق با بیست و سوم ماه مبارک رمضان جهت گرامیداشت از این ماه، از سوی رهبری پوهنځی شرعیات با حضور وزیر تحصیلات عالی کشور، رییس و هیات رهبری، رؤسای پوهنځی‌ها، تعدادی از استادان، کارمندان و محصلان پوهنتون کابل در تالار  همایش‌های پوهنځی هنرهای زیبا برگزار گردید.

دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی کشور طی سخنانی در ختم این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان برنامه، راجع به فضایل ماه مبارک رمضان صحبت نموده گفت: در این ماه مبارک فضایل زیادی نهفته می‌باشد که از جمله نزول قرآن کریم است. قرآنی که یک کتاب علمی، ساینسی و اخلاقی است که چارچوب اخلاق اسلامی در آن آمده است. یک کتاب تربیتی حاوی اصول مختلف تربیتی، کتابِ قانون و حاوی اصول کلی و جزئی قانون اسلامی، یک کتاب فلسفه و در کل قرآن یک کتاب اعجاز آمیز و یک معجزه است.  وی گفت یکی از دانشمندان غربی‌ای که مسلمان شده است میگوید: آیات علمی و ساینسی قرآن نشان میدهد که این کتاب دست نویس بشر نه بلکه یک منبع حمایتی والاترِ غیر از حضرت محمد در پشت آن قرار دارد.

داکتر بصیر گفت: دعوت اصلی قرآن دعوت به همپذیری صلح و معارف است. خشونت در آن نهی و حتا جهاد از منظر آن در شرایط خاص لازم دانسته شده است. لذا از آنجاییکه نقش اصلی پوهنتون ها ضمن آموزش، ترویج صلح، ثبات و همدیگر پذیری است نقش اساتید در ترویج چنین فضا بسیار موثر است و رهبری وزارت تحصیلات بارها درجهت ترویج همپذیری در عرصه تحصیلات عالی کشور تلاش ورزیده است. دکتور بصیر اظهار امیدواری نمود که به برکت این ماه مبارک از ناملایمات به دور و جامعه‌ی عاری از خشونت و گسست داشته باشیم.

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل نیز با صحبت در این مراسم اولاً از پوهنځی شرعیات بخاطر سنت حسنه‌ی تجلیل از ماه مبارک رمضان و شب قدر تشکر نموده آنرا فرصت خوب برای کسب ثواب و فیض دانست. پوهاند بابری گفت: هرچند که فرصت‌های زیادی در زندگی انسان‌ها وجود دارد اما یکی از آنها ماه مبارک رمضان است. این ماه فرصت مناسب جهت آگاهی از کرامت‌های انسانی و موهبت‌های نهفته در وجود انسان همچون خلیفه‌ی خداوند در روی زمین است که باید از آن استفاده صورت گیرد. به همین‌سان رمضان فرصت بسیار مناسب برای خودشناسی و خودسازی انسان‌ها و فرد مسملمان است تا بدانیم که کی‌ هستیم، چی هستیم و برای چی خلق شده ایم؟. و فرصت خوب است برای اینکه خودرا بسازیم و بدانیم که مسایل مثبت و منفی وجود ما کدام‌ها اند و مطابق با کدام صفات و اعمال نیک خود را آراسته کنیم و این مسایل ضرور تر از امساک و جلوگیری از خوردن و نوشیدن است.

پوهاند بابری در ختم سخنانش گفت: خداوند توفیق عنایت کند که انقلاب خودسازی را از درون پوهنتون ها آغاز کرده و بسوی جامعه اشاعه کنیم تا جامعه‌ی ما کاملاً اسلامی شده و به انکشاف و پیشرفت و همپذیری و صلح فکر کرده به آن سو حرکت کنند.

استاد عنایت‌الله بلیغ مشاور امور دینی رییس جمهوری و استاد پوهنځی شرعیات و بعضی از دیگر استادان نیز در این مراسم صحبت کرده و هرکدام راجع به فضایل ماه مبارک رمضان و شب قدر سخن ارائه نمودند.

چهارشنبه ۱۴۰۰/۳/۲۶ - ۱۶:۱۰

دیدار رییس پوهنتون کابل با بازماندگان شهدای حمله تروریستی دوازدهم عقرب

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری، رییس پوهنتون کابل در حالی‌که معاونین این پوهنتون نیز حضور داشتند روز چهار شنبه 26 جوزای سال جاری با اعضای خانواده‌های شهدای حمله تروریستی دوازدهم عقرب. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۳/۲۵ - ۱۷:۳۲

جلسه نوبتی شورای علمی پوهنتون کابل دایر گردید

جلسه نوبتی شورای علمی پوهنتون کابل روز سه شنبه مورخ 25 جوزای سال جاری تحت ریاست پوهاند دکتور محمد عثمان بابری، رییس پوهنتون کابل با حضور معاونین ریاست، رییسان پوهنځی‌ها و سایر اعضای. . .

شنبه ۱۴۰۰/۳/۲۲ - ۲۲:۳۹

پیام تسلیت پوهنتون کابل

هوالباقی، پیام تسلیت پوهنتون کابل
با تأسف و تأثر عمیق اطلاع حاصل نمودیم که محترم‌ پوهاند محمد رسول باوری معین اسبق و سرپرست وزیر وزارت اطلاعات و فرهنگ، استاد پوهنځی علوم اجتماعی . . .

لکچر رئیس جمهور محمد اشرف غنی در پوهنتون کابل تحت عنوان "فرصت تغییر بازی: خروج نیروهای ناتو و ایالات متحده امریکا از افغانستان"

کنفرانس علمی و تحقیقی تحت عنوان مطالعه و مدیریت آب های افغانستان به پیشواز افتتاح بند کمال خان

آغاز کمپاین نهال‌شانی در پوهنتون کابل

بخش دوم سخنرانی جلالتمآب محمد اشرف غنی رئیس جمهور در باره اعمار صلح