دیپارتمنت بایو تکنالو‍ژی و تولید تخم‌های بذری

الف) معرفی:

دیپارتمنت بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری در سال 1393 تحت نام دیپارتمنت بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری در چوکات پوهنځی زراعت شروع به فعالیت کرد. دیپارتمنت بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری یگانه دیپارتمنت در این رشته در سطح کشور می‌باشد. اعتبار و یکپارچه‌گی دیپارتمنت مبتنی بر کیفیت خوب در تدریس، تحقیقات علمی و مشاغل مرتبط به عرصه‌های موجوده و در حال ظهور بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری است.

ب) اهداف:

1. دیدگاه:

دیپارتمنت بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری مصمم است تا با اعتبار و صداقت مبتنی بر کیفیت خوب در تدریس، تحقیقات علمی و مشاغل مربوط به عرصه‌های موجود، مصدر خدمات شایانی در عرصه انکشاف بایوتکنالوژی و در سکتور زراعت افغانستان شود.

2. مأموریت:

این دیپارتمنت متعهد است تا عالی‌ترین معیارهای کیفیت خوب را در آموزش و پرورش کادرهای تخصصی، تحقیقات علمی و مشاغل در عرصه‌های موجوده و در حال ظهور بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری به‌منظور بلند بردن سطح تولید محصولات نباتی و در نهایت پیشرفت کشور به‌سوی خودکفایی  از مواد غذایی تحقق بخشد.

3. اهداف اساسی:

  • تربیه کادرهای تخصصی در عرصه تولید تخم‌های اصلاح‌شده و انکشاف ورایتی‌های جدید دارای حاصل بلند و مقاوم مقابل امراض،آفات و خشکی به‌منظور تعویض انواع محلی کم حاصل؛

  • تربیه کادرهای تخصصی در حفاظت و استفاده معقول منابع جنتیکی و جلوگیری از انقراض انواع محلی نباتات زراعتی در کشور؛

  • تربیه کادرهای تخصصی در تعویض آفت‌کش‌های کیمیاوی با آفت‌کش‌های‌که از نباتات مشتق می‌شوند؛

  • تربیه کادرهای تخصصی در مهندسی جنتیکی یا دیزاین نمودن نباتات مزروعی مقاوم مقابل آفات، گیاه‌کش‌ها، خشکی، شوری، گرمی، سردی وغیره؛

  • تربیه کادرهای تخصصی برای بهتر ساختن مواد غذایی سبزی‌ها و میوه‌ها و طولانی‌تر ساختن عمر ذخیره و نگهداری آن‌ها.

ج. لابراتوار و تجهیزات:

دیپارتمنت دارای لابراتوار مستقل است که نسبتاً با وسایل ابتدایی مورد نیاز مجهز می‌‌باشد. وسایل متذکره جهت پیشبرد تحقیقات علمی محصلان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2541kkd

شکل14: لابراتوار دیپارتمنت بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری.

 

 

جدول8: شهرت اعضای کادری دیپارتمنت بایوتکنالوژی و تولید تخم‌های بذری.

x4x44

 

د) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی) دیپارتمنت بایوتکنالوژی  و تولید تخم‌های بذری

dfs4f

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی