دیپارتمنت انجنیری میخانیک

الف) معرفی دیپارتمنت:

دیپارتمنت انجنیری میخانیک در سال 1337 ایجاد گردیده است و ازآن زمان تا حال به حیث یكی از رشته‌های صنعتی و تولیدی خوش‌نام و باشهرت در چوكات پوهنځی انجنیری فعالیت می‌نماید.

با در نظرداشت تحولات علمی و تكنالوژی و شكل‌گیری نیازهای جدید در جامعه‌، این دیپارتمنت در دو سال‌ اخیر نصاب درسی و اهداف آموزشی خویش را با در نظر داشت نتایج نیازسنجی‌های آموزشی تجدید‌نظر نموده و متعهد است كه خدمات آموزشی معیاری برای محصلان این رشته ارایه نماید و تحقیقات علمی معتبر و كاربردی را انجام دهد.

ب) اهداف دیپارتمنت:

  1. دیدگاه:

این دیپارتمنت بر اساس پنج زیرشاخه، یعنی تهویه و تسخین، ساخت و فرایند تولید، هوافضا، ماشین ابزار و مکاترونیک، آموزش و تحقیقاتی را پوشش می‌دهد که کارکردهای آن شامل محیط زیست، طراحی و تولید انرژی زیست‌محیطی و انجنیری سیستم است. این دیپارتمنت به هدف حمایت از صنایع تولیدی، متخصصان و محققانی را تربیۀ می‌کند که فعالانه در زمینۀ علوم علمی و صنایع کاربردی و همچنان استفاده از تکنالوژی‌های نوین در زمینۀ تحقیقات علمی مصدر خدمت می‌شدند.

  1. مأموریت:

ایجاد زمینه‌های گسترش مهارت‌های علمی و کاربردی در انجنیری میخانیک جهت تربیت انجنیران میخانیک متعهد، خلاق و توانا و متخصص در حوزۀ تأسیسات ساختمان، موترسازی، نانو تکنالوژی، اتومیکانیزه شدن، تولید صنعتی و تسلیحات.

  1. اهداف اساسی:

این دیپارتمنت سعی می‌کند در دورۀ لیسانس به تربیۀ انجنیران میخانیک متخصص و متعهد بپردازد که بعد از فراغت قادر به انجام فعالیت‌های ذیل باشند)

  • توانایی تدریس در مؤسسات انجنیری – تخنیکی
  • توانایی طرح، تدوین، اجرا، و ارزیابی تأسیسات ساختمان‌های رهایشی و صنعتی، کارخانه‌جات صنعتی و سیستم‌های رباتیک
  • توانایی طرح و اجرای پروژه‌های تولید توان آبی، بادی، نوری و هسته‌یی
  • توانایی اجرای تحقیقات علمی کاربردی در حوزۀ سیستم‌های هوشمند صنعتی
  • توانایی طراحی برنامه‌های آموزشی ارتقای ظرفیت فنی – تخنیکی
  • توانایی اجرای برنامه‌های نظارت از پروژه‌های صنعتی
  • زمینه‌سازی ورود محصلان به دورۀ تحصیلات ماستری در انجنیری میخانیک

ج. نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

993

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!