دیدگاه، ماموریت و اهداف

دیدگاه:

دیدگاه برنامۀ داکتری دیپارتمنت زبان و ادبیات عبارت از ارتقابخشی و افزایش مهارت‌های جوانان محصل در عرصۀ زبان و ادبیات کشور می‌باشد. این برنامه کادرهای متخصص و کارشناس و مسلکی را در عرصۀ ادبیات‌شناسی و زبان‌شناسی تربیۀ و پرورش می‌دهد و یک ساحۀ جدید مطالعه و تحقیق را در زمینۀ آثار ادبی تحلیل شعر و نثر برای پوهنتون‌های کشور و ارتقای دانش‌های مسلکی آنان و رشد فرهنگ زبان و ادبیات فارسی دری فراهم می‌سازد.

مأموریت:

برنامۀ داکتری فارسی دری مأموریت دارد تا مهارت‌های محصلان را در رشتۀزبان و ادبیات فارسی دری بالا ببرد. همچنان این برنامه مسؤولیت تربیۀ کارشناسان و مدرسان را در عرصۀ ادب‌شناسی، زبان‌شناسی، فن ویراستاری، آفرینش آثار ادبی و هنری نیز به عهده دارد.

اهداف:

 این دیپارتمنت از روی نیازمندی‎های مبرم کشور در جهت پرورش محققان، ادیبان و نویسندگان در زمینۀ ادب و فرهنگ، هم برای تربیت بهترین آموزگاران که بتوانند فرزندان تشنه‎لب فرداهای وطن را از سرچشمه‎های غنی و ارزشمند ادب گذشتگان سیراب ساخته باشند و در حفظ و نگهداری آن ارزش‌ها از دل و جان پاسداری نمایند. از سال 1337 تا اکنون، هزاران فارغ‎التحصیل، نویسنده، محقق و آموزگار ورزیده به جامعه تقدیم داشته است.

اهداف اساسی:

هدف و مقصد پروگرام داکتری فارسی دری آماده ساختن محصلان و استادان پوهنتون‌هاست تا آنان مهارت و شایستگی‌های لازم را در زمینۀ دانش مسلکی و ادبی کسب نمایند. و از این طریق یک دسته از استادان ماهر و وارد در عرصۀ دانش تخصصی در کشور آماده گردند تا مطالعات فرهنگی دولت و جامعه از طریق تربیۀ کادرهای تعلیم‌دیده و وارد فراهم شود.

 اهداف عمدۀ برنامه داکتری زبان و ادبیات فارسی دری قرار ذیل‌اند:

  • رهبری و مدیریت امور ادبی و فرهنگی در بخش‌های مختلف دولتی؛
  • کسب مهارت و توانایی کمک کردن در پالیسی‌های فرهنگی و ادبیات کشور؛
  • مهارت در زمینۀ دانش‌های ادبی و زبانی، تقویۀ استعداد مطروحۀ ادبی جوانان کشور؛
  • ارتقای سطح دانش معیاری استادان و جوانان کشور از دانش‌های ادبی و زبان‌شناسی منطقه و جهان.

گالری رسانه

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده: