دیدگاه، ماموریت و اهداف

دیدگاه:

هدف ما از ایجاد پوهنځی کمپیوتر ساینس، ساختن یک مرکز عالی برای مطالعات علمی و تحقیق است. بنابر این تأسیس یک نهاد معتبر علمی در سطح ملی، منطقوی و بین المللی، نه تنها کیفیت آموزش علوم کمپیوتری را در چهارچوب یک نصاب معیاری آماده می‌‌سازد، بلکه مؤثرترین راه حل‌ها را در راستای برطرف نمودن نیازمندی‌های کشور آماده می‌نماید. اهداف و مقاصد ایجاد پوهنځی کمپیوتر ساینس قرار ذیل می‌باشد:

  • ایجاد پوهنځی کمپیوتر ساینس به عنوان یک نهاد عالی آموزشی، علمی و تحقیقی.
  • تأسیس یک مرکز معتبرعلمی در سطح ملی، منطقوی و بین‌المللی برای آماده‌سازی آموزش کمپیوتر، برمبنای معیارات قبول شده، در چهارچوب یک نصاب ستندرد و معیاری.
  • ارتقا و ترویج نمودن تحقیق میان رشته‌یی و فعالیت‌های نوآورانه در میان متخصصان مسلکی و سهیم شدن در شگوفایی اقتصاد افغانستان و حفظ و تداوم آن.               
  • سهیم شدن در تحقیقات علمی بین‌المللی و همچنان سهم فعال در تولید دانش کمپیوتر ساینس، و ترویج تحقیق و نوآوری در میان دانشمندان کمپیوتر در کشور و منطقه.

    مأموریت:

    مأموریت پوهنځی با توجه به مولفه‌های ذیل می‌باشد:

  • تقدیم نمودن فارغان کمپیوترساینس با کیفیت بلند علمی به درجات لیسانس، ماستر و داکتر که بتوانند به عنوان محققان، آموزگاران، آموزند گان همیشگی و کارآفرینان با ارزش‌های عالی اخلاقی در راستای ارتقا و بهبود کیفیت زندگی مردم در جامعه مصدر خدمت شوند.
  • تقدیم نمودن فارغانی که بتوانند مهارت‌ها و نیازمندی‌ها را در سطح محلی، منطقوی و بین‌المللی تجربه و تشخیص نمایند و به اساس رقابت آزاد و معیاری با در نظر داشت نیازمندی‌های محلی و چشم انداز آینده، کار و فعالیت نمایند.
  • تلاش در راستای استقلالیت و خودکفایی مالی پوهنځی کمپیوتر ساینس.

    اهداف:

    هدف عمده و اساسی پوهنځی کمپیوتر ساینس، تربیۀ کادر‌ها و اشخاص مسلکی در بخش تولید نرم‌افزارهای کمپیوتر، انجنیری، مدیریت و امنیت شبکه‌های کمپیوتری و مدیریت سیستم‌های معلوماتی می‌باشد. اهداف آموزشی این پوهنځی در نقاط ذیل خلاصه شده می‌تواند:

  • فهم تیوری‌های اساسی و مسلکی در بخش‌های مختلف علوم کمپیوتری و توانایی فارغان این رشته در تطبیق و عملی نمودن این تیوری‌ها با استفاده از وسایل و تخنیک‌های مؤثر برای تشخیص، دیزاین، تطبیق و محافظت سیستم‌های مختلف کمپیوتری.
  • داشتن قدرت تحلیل و ارزیابی مسائل، و تعیین نمودن راه‌های حل مؤثر در وقت معین و داشتن مهارت‌های ارتباط با دیگران به شکل شفاهی و تحریری و توانایی کار در پروژه‌های فردی و گروپی برای دیزاین سیستم‌های مختلف کمپیوتری و تکنالوژی معلوماتی.
  • توانایی برداشت مسؤولیت‌های مسلکی و تخصصی، قانونی، اجتماعی، و اخلاقی در اثنای استفاده از کمپیوتر و سیستم‌های مختلف کمپیوتری جهت جلوگیری از ضرر‌های ناشی از آن، و ایجاد تشریک مساعی با بخش‌های مختلف جامعۀ بشری، و پنداشتن تکنالوژی به حیث هدف نه بلکه وسیله، و در خدمت قراردادن تکنالوژی و سیستم‌های کمپیوتری جهت رفاه عامه.

    اهداف اساسی:

    از آنجایی‌که کمپیوتر ساینس یک علم جدید بوده و به صورت متداوم در حال رشد و انکشاف است ایجاب می‌نماید تا دانش آموزان این علم را در مؤسسات تحصیلی با دست آورد‌های نو وقتً فوقتً آشنا ساخته و در کسب مهارت‌های لازمه زمان ایشانرا یاری رسانیم تا بعد از فراغت نیاز مندی‌های داخلی را رفع و مصدر خدمت به هموطنان خویش گردند. از همین رو نصاب درسی پوهنځی نظر به مقتضیات عصرو زمان موازی به انکشاف کمپیوتر ساینس و نیازمندی‌های کشور عزیز و منطقه همواره بازنگری می‌گردد.      

    به اساس مطالعۀ عمیق و بررسی دقیق اطلاعات جمع آوری شده و دسته بندی شده پیرامون نیاز مندی‌های مؤسسات دولتی و خصوصی، نهاد‌های تحصیلات عالی دولتی و خصوصی، شبکه‌های مخابراتی دولتی وخصوصی، شرکت‌های تجارتی و امور دفتری به این نتیجه رسیدیم که نصاب درسی پوهنځی نیازمندی‌های کنونی کشور را کاملآ مرفوع ساخته نمی‌تواند و ایجاب می‌نماید تا چنان تغییرات مقتضی در نصاب درسی و متحوای آن وارد شود که جوابگوی خواست‌ها و نیازمندی‌های کشور باشد.          

گالری رسانه

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا