مرکز مشاوره و روان درمانی پوهنتون کابل

اهداف و فعالیت های مرکز مشاوره و روان درمانی پوهنتون کابل به صورت کلی به سه دسته تقسیم می شوند.

  • ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی برای محصلین پوهنتون کابل با هدف رفع مشکلات روانی ,رشد سطح تاب آوری و بلند بردن کیفیت زندگی محصلان
    • این خدمات شامل مشاوره های تحصیلی, شغلی, ازدواج, مشکلات فامیلی.
    • درمان تشوشات و یا اختلالات روانی ( اختلالات خلقی ( انواع افسردگی ها), اختلالات اضطرابی( اضطراب اجتماعی و انواع اضطراب های دیگر), اختلالات وسواس و اجبار.
  • سمینار ها و ورکشاپ ها با هدف آگاهی دهی و ارتقای ظرفیت محصلین مرتبط به مسایل و پدیده های روانشناختی.
    • اطلاع رسانی و آگاهی دهی در مورد اضرار مواد مخدر شکل گیری وابستگی روانی به مصرف مواد.
    • برنامه های مهارت های زندگی, برای بلند بردن و افزایش سطح عملکرد محصلین.
  • مهارت آموزی محصلین دیپارتمنت های پوهنحی روانشناسی, اجرای کارهای عملی, آموزش عملی مهارت های مشاوره, تمرین برگزاری انواع جلسات, اجرایی انواع مداخلات روانشناختی.

مرکز مشاوره و روان درمانی پوهنتون کابل جهت ارائه خدمات, در طول هفته همه روزه از ساعت 8 صبح تا 5 عصر در خدمت محصلین بوده و در یک محیط کاملا امن روانشناختی پذیرای محصلین مراجعه کننده میباشد.

لیست فعالیت های در حال اجرا در مرکز مشاوره و روان درمانی پوهنتون کابل.

مشاوره انفرادی

مشاوره انفرادی یک قسمت بزرگ از فعالیت های مرکز مشاوره و روان درمانی پوهنتون کابل را تشکیل میدهد در مشاوره انفرادی مراجع( شخصی که برای دریافت کمک میاید) با یک فرد متخصص ( مشاور یا روانشناس) در یک محیط کاملن امن ( روانی، راز داری، امنیت...) به شریک ساختن مشکل اش پرداخته و در مورد رنج ها ,ناراحتی ها و نگرانی هایش گپ میزند و مشاور با داشتن دانش و مهارت های علمی مشاوره و روانشناختی با گوش دادن همدلانه و فعال و با  ارائه سوالات ادامه دهنده و کاوش گرانه  کمک میکند که مراجع مشکل اش را به صورت کامل و جامع بیان دارد, مراجع بعد ازینکه درمیابد بایک فرد متخصص و خبره مشکل اش را مطرح کرده است که هیچ نوعی قضاوت و پیشداوری درمورد مشکل موجوده ای او و یا شخصیت اش ندارد, ارتباط و  اعتماد شکل میگیرد و مشاور با استفاده ازین ارتباط مراجع را طوری هدایت میکند تا بتواند مهارت های جدید آموخته و با توانمند شدن بر مشکل پیش آمده فایق آید .

که اینجا دیگر پروسه جلسه مشاوره انفرادی به اتمام رسیده است, و فرد مراجعه کننده دیگر میتواند و یا میداند چطوری از عهده مشکل اش برآید.

مشاوره گروپی و گروپ درمانی

این نوع از مشاوره  و یا گروپ درمانی برای مشکلاتی  استفاده میشود که موثریت درمانی آن در گروپ به مراتب بیشتر از مشاوره و یا درمانی انفرادی بوده و یا هم چنان زمانی که مشاهده میگردد سطح شیوع یک نوعی از مشکل یا اختلال در یک جامعه بخصوص زیاد است درین صورت گروه درمانی مورد استفاده قرار میگیرد, مثلا از مشکلات شایع در بین محصلین پوهنتون کابل اضطراب اجتماعی, اضطراب امتحان, مشکل در ابراز وجود است.

Reading Club یا برنامه های مطالعه

درین نوع برنامه هدف اساسی ارتقایی مهارت کتاب خوانی, بالخصوص مطالعه کتب ومتون علمی می باشد و اهداف فرعی قابل  دستیابی بلند رفتن توانایی مدیریت و رهبری, مسولیت پذیری و رشد توانایی مباحثه و استدلال محصلین میباشد.

محصلین میتوانند در کلپ های مطالعه که از طرف مرکز مشاوره اعلان میشود اشتراک کنند و یا اینکه یک دسته از محصلین که به شکل گروپی فعالیت میکنند برای مدیریت مرکز پیشنهاد ایجاد یک کلپ مطالعه را میدهند, و مرکز مشاوره در زمینه همکاری های لازم را مینمایند.

سیمینار های علمی با محتوایی روانشناسی

برنامه های آگاهی دهی در مورد مسایل روانی , نحوه مقابله با حالات روانی , هیجانات, خلق و خوی از اهم برنامه هایی هست که برای محصلین تمام پوهنحی های پوهنتون کابل در نظر گرفته شده است.

Life Skills یا مهارت های زندگی نیز از برنامه هایی هست عموم محصلین میتوانند درآن اشتراک کنند و طی برنامه هایی چند جلسه ایی مهم ترین مهارت هایی مثل خود آگاهی, مدیریت هیجانات, حل مسله، ابراز وجود (جرات مندی), خلاقیت, و ارتباطات موثر را بیاموزند.

ورکشاپ های تخصصی مشاوره و روان درمانی

این ورکشاپ ها و یا کارگاه هایی تخصصی مختص محصلین دیپارتمنت های مشاوره و روان شناسی هست, در این برنامه ها تاکید بر آموزش های حرفه ای رشته روانشناسی کلینیکی و مشاوره میباشد, تا محصلین این دیپارتمنت ها بایادگیری و تبدیل این دانش ها به مهارت های عملی سطح توانایی های تخصصی شان را افزایش بدهند.

بر علاوه آموزش های نظری زمینه اجرایی این مهارت ها به صورت عملی برای محصلین فراهم میگردد تا این دانش شان را به کار گرفته و تجربه های شان با همدیگر شریک نمایند و از فیدبک های مفید هم دیگر استفاده نموده و سطح توانایی های شان را افزایش بدهند.

Case study  : - نیز از فعالیت های اختصاصی برای محصلین دیپارتمنت های مشاوره و روانشناسی است, که در این نوع برنامه محصلین بررسی قضایایی واقعی (داستان واقعی مراجعین) را تجربه نموده و نظریات شان شریک نموده و یا به ارایه سوال و جواب میپردازند.

تحلیل فیلم یکی دیگر از فعالیت های اختصاصی برای محصلین دیپارتمنت های مشاوره و روانشناسی میباشد, که در این فعالیت فیلم های با محتوایی روانشناختی انتخاب گردیده و در مورد پدیده هایی متفاوت روانشناختی آن بحث, گفتگو و آموزش صورت میگیرد.

 

 

گالری رسانه

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا