رییس پوهنتون کابل در اولین سمپوزیم رؤسای پوهنتون‌های عضو سازمان همکاری‌ منطقوی (ECO) اشتراک و صحبت نمود

Anonymous (not verified)
یکشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ - ۱۱:۴۵
ku

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل به روز پنجشنبه مؤرخ ۱۴ حوت سال جاری مطابق با ۴ مارچ سال ۲۰۲۱میلادی در اولین سمپوزیم رییسان پوهنتون‌های عضو سازمان همکاری‌ منطقوی (Economic Cooperation Organization-ECO) که به هدف بحث روی «ایجاد روابط همکاری بین پوهنتون‌های ۱۰ کشور عضو این سازمان» و «تقویه انعطاف به نیازهای مبرم کشورهای عضو»  به صورت آنلاین تدویر یافته بود اشتراک و صحبت نمود.

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری با صحبت در این سمپوزیم ضمن ابراز خرسندی از برگزاری آن و تشکر از سازماندهی‌کنندگان آن، جدیدترین برنامه‌ها، دستآوردها و اهداف عالی پوهنتون کابل را به معرفی گرفته و با استفاده از این سمپوزیم بر پیشنهادات ذیل تأکید ورزید:

  • ایجاد پلاتفورم جدید همکاری برای تحقیقات علمی مشترک و برنامه‌های مشترک آموزشی و منعطف به چالش‌ها و معضلات مهم کشورهای منطقه؛
  • ایجاد بستر مناسب روابط مجازی برای همکاری‌های علمی و آموزشی بین پوهنتون ‌های کشورهای عضو این سازمان؛
  • راه اندازی برنامه‌های مؤثر تبادله محصلان و استادان؛
  • ایجاد نظام مشترک اعتلای کیفیت و اعتباردهی نهادهای تحصیلات عالی در کشورهای عضو سازمان همکاری‌ منطقوی؛
  • ایجاد چارچوب مشترک منطقوی قابلیت‌ها (Qualification Framework) در سازمان همکاری منطقوی.

این سمپوزیم با حضور رؤسای ۱۹ پوهنتون شامل: پوهنتون کابل، پوهنتون  استانبول، پوهنتون  ملی الفارابی قزاقستان، پوهنتون  فردوسی مشهد، پوهنتون  خزر آذربایجان، پوهنتون  ابوعبدالله رودکی تاجیکستان، پوهنتون  قرغیز-روسی کشور قرغیزستان، پوهنتون  زنانه لاهور از کشور پاکستان، پوهنتون  دولتی تاشکند کشور ازبکستان، پوهنتون  دولتی ترکمنستان، پوهنتون  هرات، پوهنتون  ملی گاملیوف یوراسین کشور قزاقستان، پوهنتون  انقره، پوهنتون  صنعتی شریف، پوهنتون  دولتی تاجیک از تاجیکستان، پوهنتون  کراچی و پوهنتون  پنجاب از پاکستان، پوهنتون  علوم انسانی و توسعه کشور ترکمنستان و پوهنتون  دولتی جاسپ بالاساگین قرغیز از کشور قرغیزستان دایر شده بود.

سازمان همکاری منطقه اِکو (ECO) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲م) نخستین بار این سازمان را با نام «آر سی دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقه‌ای» پایه‌ریزی کردند. پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

این سازمان هم‌اکنون با ده عضو، حدود ۴۸۰ میلیون تن جمعیت و حدود ۸٬۶۲۰٬۶۹۷  کیلومتر مربع وسعت کشورها، امکانات نفت، گاز و صنعت کشورهای عضو را در اختیار دارد.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۴۱
Background image

محصلین دیپارتمنت مهندسی پروژه های دیزاین شده تحقیقی خویش را ارائیه کردند

محصلین پوهنځی انجینری دیپارتمنت مهندسی پوهنتون کابل در ایک نشست جمعی پروژه های تحقیقی خویش را ارائیه کردند که در این نشست رهبری پوهنتون کابل، استادان و محصلین حضور داشت.

در این پروژه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۲۳
Background image

برای محصلین پوهنځی ریاضیات کپیوټر لب مجهز به بهره برداری سپرده شد

به محصلین پوهنځی ریاضیات پوهنتون کابل در جریان فراهم ساختن سهولتها، کپیوتر لب مجهز به اساس تکنالوژی جدید در حدود پنجا پایه کمپیوتر به بهره برداری سپرده شد.

معاون مالی و اداری پوهنتون. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۰ - ۹:۳۷
Background image

محصلین دیپارتمنت تاریخ در چوکات پوهنځی علوم اجتماعی سیر علمی را به ولایت غزنی کرد

محصلین دیپارتمنت تاریخ و استادان دوره ماستری لرغون شناسی در این سیر علمی از مقبره سلطان محمود غزنوی، مقبره سلطان سبګتکین، بالاحصار، موزیم نظامی، مسجد بابا حاجی و سایر از ساحات آبدات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی