یافته‌های یک تحقیق علمی تحت عنوان “مزایا و نواقص کود جزای افغانستان“ از سوی محققین آن طی یک کنفرانس در پوهنتون کابل ارائه گردید

Anonymous (not verified)
شنبه ۱۳۹۹/۱۲/۹ - ۹:۴۷
ku

نتایج یک تحقیق مشترک علمی تحت عنوان مزایا و نواقص کود جزای افغانستان طی یک کنفرانس با حضور دهها اشتراک کننده، صاحبنظرها و استادان بخش‌های قضایی و حقوقی از نهادهای گوناگون دولتی و خصوصی در مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل (NCPR) ارائه گردیده و تحت بررسی قرار گرفت.در این کنفرانس که به روز چهارشنبه مؤرخ ۶ جدی سال جاری ازسوی محققین تحقیق هریک پوهنیار نادیه عیان استاد و پوهندوی نورجهان یوسفزی رییس پوهنحی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل و همچنان پوهنیار محمد منیر کبیر، پوهنیار عبدالجمیل بصیری و پوهنیار روح‌الله حکیمی با هدف بررسی مزایا، نواقص، جایگاه، ارزشمندی و نیازمندی‌های کود جزای افغانستان ارائه گردید، میان اشتراک کنندگان برنامه مباحث و تبادل نظرهای مفید و رهگشایی نیز صورت گرفت. اشتراک کنندگان این برنامه ضمن تقدیر از زحمات این محققین، به ارزشمندی،  ضروری بودن و کارآمد بودن این تحقیق تاکید نمود و تصمیم بر آن شد تا با مشورت و درج نظریات و دیدگاه‌های معقول و ارزشمند آنها تحقیق مورد نظر تکمیل‌تر گردیده و غرض مطالعه‌ی علاقمندان موضوع و مقامات ادارات ذیربط به چاپ برسد.

توحید قوانین متعدد در قانون واحد، ایجاد سهولت برای نهادهای عدلی و قضایی، نوآوری ها در بخش احکام و قواعد عمومی، شفاف بودن نسبی مباحث، ساده نویسی، ابهام زدایی، رسم‌الخط واحد و... از مزیت‌های قابل تذکر این قانون؛ و اما در بسا موارد تناقض، ابهام، مسکوت در مقابل بعضی نیازمندی‌های عصر حاضر، اشتباهات املایی و ادبی، عدم شفافیت و وضاحت بعضی مسایل جرمی و قضایی در آن و... از نواقص این قانون که متناقض با اصول ادبی “کود” نامگذاری گردیده است از نواقص آن بیان گردید. در ختم این کنفرانس تاکید بر آن شد تا نهادهای ذیدخل در رفع آن، اصلاح و کارآمد سازی بیشتر این قانون اقدام نمایند تا باشد که یکی از مهمترین قوانین افغانستان غنامند شده و از ابهامات و گاهاً تفاسیر نادرست ازسوی قانونگذاران و مجریان آن در امان باشد.

این تحقیق که محفل ارائه‌ی آن ازسوی مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل تدویر یافته بود بزودی از سوی همین مرکز به چاپ رسیده و در محضر مطالعه‌ی علاقمندان موضوع قرار خواهد گرفت.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۱۳ - ۸:۳۹
Background image

محصل پوهنتون کابل در رقابت جهانی حسن قرائت مقام سوم کسب کرد

قاری عبدالرب ایوبی محصل پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل در رقابت حسن قرائت قران عظیم الشان مقام سوم را کسب کرده است.

این رقابت همه ساله از سوی کشور ترکیه با اشتراک پنجاه کشور اسلامی برگزار. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۸ - ۹:۳۰
Background image

به استادان جدید التقرر پوهنځی فارمسي و علوم ساینسی ورکشاپ بلند بوردن ظرفیت دایر شد

از طرف پوهنځی فارمسی پوهنتون کابل برای استادان نو جذب شده، به اساس تکنالوژی نو انجام دادن تحقیقات علمی، ترتیب نمودن و به شکل درست تقدیم کردن لکچر های درسی ورکشاپ علمی دایر شد. تا. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۱ - ۱۵:۱۵
Background image

ورکشاپ دسترسی به ارقام احصائیوي در تحقیقات علمی برگزار گردید

 آمریت انسجام و خدمات امور محصلین پوهنتون کابل با همکاری اداره ملی احصائیه و معلومات، ورکشاپ رهنمایی را برای محصلین پوهنځی های مختلف در رابطه با گردآوری ارقام احصائیوي در زمینه تحقیقات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده: