گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران در پوهنتون کابل برگزار گردید.

Anonymous (not verified)
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱/۱۰ - ۱۰:۱
ku

گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران ازسوی جامعه مدنی افغانستان در همکاری با پوهنتون کابل روز یکشنبه مورخ 8 حمل سال جاری در تالار عمومی این پوهنتون برگزار گردید. در این گفتمان پوهندوی فیصل امین معاون امور محصلان پوهنتون کابل، استادان، محصلان و اعضای جامعه مدنی افغانستان شرکت داشتند.

این گفتمان به دوبخش تقسیم بندی گردیده بود، در بخش نخست سخنرانان دیدگاه‌های شان‌را در مورد ریشه‌ها، عوامل و راه‌های جلوگیری از خشونت علیه زنان و دختران بیان کردند و در بخش دوم محصلان و اشتراک کنندگان به پرسش و پاسخ در مورد ریشه یابی بیش‌تر این معضل با مهمانان گفتمان به بحث و گفت‌گو پرداختند.

در آغاز این محفل پوهندوی فیصل امین، معاون امور محصلان پوهنتون کابل ضمن خوش آمد گویی به مهمانان بیان داشت که مکان‌های علمی و اکادمیک به ویژه پوهنتون‌های کشور جای اصلی و اساسی برای این گونه بحث‌ها است. معاون پوهنتون کابل اظهارداشت که نقض حقوق زنان، خشونت و بدرفتاری با آنان از مشکلات و معضل‌های بنیادی در جامعه ما است و این وظیفه نهادهای اکادمیک و تحقیقی است که با برگزاری چنین محافل و مجالس راه‌حل‌های علمی و منطقی را برای حل این مشکلات پیدا نمایند.

به باور اشتراک کننده‌ها این‌گونه نشست‌های علمی باعث آگاهی هرچه بیش‌تر زنان و دختران می‌شود و نقش و حضور آنان را در جامعه در سطوح مختلف افزون‌ تر و پررنگ‌ تر می‌کند. پوهندوی فیصل امین یادآور شد که پالیسی منع آزار و اذیت زنان و دختران در نهادهای اکادمیک وجود دارد و در این راستا در بیست سال گذشته در سطوح مختلف دولت ج. ا. ا به ویژه نهادهای تحصیلی کشور کارهای صورت گرفته اما برای حمایت بیش‌تر زنان و دختران و کاهش خشونت‌ها علیه آنان به کار و تلاش بیش‌تر نیاز است.

ایوب شهریار، مسوول جامعه مدنی افغانستان و از برگزار کنندگان این گفتمان نیز در بخش نخست برنامه سخنرانی کرد و یافته‌های تحقیقی جامعه مدنی افغانستان را با اشتراک کنندگان در میان گذاشت. آقای شهریار در سخنرانی خود گفت: خشونت علیه زنان یک معضل جدی در کشور است و تحقیقات آنان نشان می‌دهد که خشونت علیه زنان و دختران هم در محیط کاری دولتی و هم در محیط کاری غیردولتی وجود دارد. مسوول جامعه مدنی افغانستان افزود که بر بنیاد یافته‌های تحقیقی آنان خشونت علیه زنان و دختران پیامدهای ناگوار داشته و در بسا موارد مانع رفتن زنان و دختران به کار و وظیفه شده‌است.

در بخش دوم برنامه که به شکل «پنل» برگزار گردید پوهنمل جمال الدین صابری رییس پوهنځی پالیسی و اداره عامه، پوهاند میر عزیز احمد فانوس استاد پوهنځی ژورنالیزم، خانم گل‌رخ بدخشی رییس امور حقوقی وزارت امور زنان، پوهندوی محمد ناصر حبیبی استاد پوهنځی روانشناسی و پوهنمل فرید احمد هروی استاد پوهنځی شرعیات دیدگاه‌ها و نظریات شان‌را پیرامون گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران بیان داشتند. آنها در نظریات و دیدگاه‌های شان تاکید کردند که خشونت و بدرفتاری با زنان و دختران در هر کشور و جامعه‌ای وجود دارد و حتا پیش‌رفته ترین کشورها و جوامع نیز از این امر مستثنی نیستند. به گفته این استادان و کارشناسان، موقف‌گیری قوانین کشور در برخورد با متخلفان و ناقضان حقوق زن جدی است اما دلیل تداوم خشونت علیه زنان در کشور نبود حاکمیت قانون و تطبیق سلیقه‌ای آن می‌باشد.

در اخیر محفل گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران تعداد زیادی از محصلان و اشتراک کنندگان در مورد عوامل و انگیزه‌های خشونت علیه زنان و دختران به پرسش از مهمانان پرداختند و مهمانان نیز به آنها پاسخ ارایه کردند.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۴۱
Background image

محصلین دیپارتمنت مهندسی پروژه های دیزاین شده تحقیقی خویش را ارائیه کردند

محصلین پوهنځی انجینری دیپارتمنت مهندسی پوهنتون کابل در ایک نشست جمعی پروژه های تحقیقی خویش را ارائیه کردند که در این نشست رهبری پوهنتون کابل، استادان و محصلین حضور داشت.

در این پروژه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۲۳
Background image

برای محصلین پوهنځی ریاضیات کپیوټر لب مجهز به بهره برداری سپرده شد

به محصلین پوهنځی ریاضیات پوهنتون کابل در جریان فراهم ساختن سهولتها، کپیوتر لب مجهز به اساس تکنالوژی جدید در حدود پنجا پایه کمپیوتر به بهره برداری سپرده شد.

معاون مالی و اداری پوهنتون. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۰ - ۹:۳۷
Background image

محصلین دیپارتمنت تاریخ در چوکات پوهنځی علوم اجتماعی سیر علمی را به ولایت غزنی کرد

محصلین دیپارتمنت تاریخ و استادان دوره ماستری لرغون شناسی در این سیر علمی از مقبره سلطان محمود غزنوی، مقبره سلطان سبګتکین، بالاحصار، موزیم نظامی، مسجد بابا حاجی و سایر از ساحات آبدات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی