گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران در پوهنتون کابل برگزار گردید.
گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران ازسوی جامعه مدنی افغانستان در همکاری با پوهنتون کابل روز یکشنبه مورخ 8 حمل سال جاری در تالار عمومی این پوهنتون برگزار گردید. در این گفتمان پوهندوی فیصل امین معاون امور محصلان پوهنتون کابل، استادان، محصلان و اعضای جامعه مدنی افغانستان شرکت داشتند.
این گفتمان به دوبخش تقسیم بندی گردیده بود، در بخش نخست سخنرانان دیدگاههای شانرا در مورد ریشهها، عوامل و راههای جلوگیری از خشونت علیه زنان و دختران بیان کردند و در بخش دوم محصلان و اشتراک کنندگان به پرسش و پاسخ در مورد ریشه یابی بیشتر این معضل با مهمانان گفتمان به بحث و گفتگو پرداختند.
در آغاز این محفل پوهندوی فیصل امین، معاون امور محصلان پوهنتون کابل ضمن خوش آمد گویی به مهمانان بیان داشت که مکانهای علمی و اکادمیک به ویژه پوهنتونهای کشور جای اصلی و اساسی برای این گونه بحثها است. معاون پوهنتون کابل اظهارداشت که نقض حقوق زنان، خشونت و بدرفتاری با آنان از مشکلات و معضلهای بنیادی در جامعه ما است و این وظیفه نهادهای اکادمیک و تحقیقی است که با برگزاری چنین محافل و مجالس راهحلهای علمی و منطقی را برای حل این مشکلات پیدا نمایند.
به باور اشتراک کنندهها اینگونه نشستهای علمی باعث آگاهی هرچه بیشتر زنان و دختران میشود و نقش و حضور آنان را در جامعه در سطوح مختلف افزون تر و پررنگ تر میکند. پوهندوی فیصل امین یادآور شد که پالیسی منع آزار و اذیت زنان و دختران در نهادهای اکادمیک وجود دارد و در این راستا در بیست سال گذشته در سطوح مختلف دولت ج. ا. ا به ویژه نهادهای تحصیلی کشور کارهای صورت گرفته اما برای حمایت بیشتر زنان و دختران و کاهش خشونتها علیه آنان به کار و تلاش بیشتر نیاز است.
ایوب شهریار، مسوول جامعه مدنی افغانستان و از برگزار کنندگان این گفتمان نیز در بخش نخست برنامه سخنرانی کرد و یافتههای تحقیقی جامعه مدنی افغانستان را با اشتراک کنندگان در میان گذاشت. آقای شهریار در سخنرانی خود گفت: خشونت علیه زنان یک معضل جدی در کشور است و تحقیقات آنان نشان میدهد که خشونت علیه زنان و دختران هم در محیط کاری دولتی و هم در محیط کاری غیردولتی وجود دارد. مسوول جامعه مدنی افغانستان افزود که بر بنیاد یافتههای تحقیقی آنان خشونت علیه زنان و دختران پیامدهای ناگوار داشته و در بسا موارد مانع رفتن زنان و دختران به کار و وظیفه شدهاست.
در بخش دوم برنامه که به شکل «پنل» برگزار گردید پوهنمل جمال الدین صابری رییس پوهنځی پالیسی و اداره عامه، پوهاند میر عزیز احمد فانوس استاد پوهنځی ژورنالیزم، خانم گلرخ بدخشی رییس امور حقوقی وزارت امور زنان، پوهندوی محمد ناصر حبیبی استاد پوهنځی روانشناسی و پوهنمل فرید احمد هروی استاد پوهنځی شرعیات دیدگاهها و نظریات شانرا پیرامون گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران بیان داشتند. آنها در نظریات و دیدگاههای شان تاکید کردند که خشونت و بدرفتاری با زنان و دختران در هر کشور و جامعهای وجود دارد و حتا پیشرفته ترین کشورها و جوامع نیز از این امر مستثنی نیستند. به گفته این استادان و کارشناسان، موقفگیری قوانین کشور در برخورد با متخلفان و ناقضان حقوق زن جدی است اما دلیل تداوم خشونت علیه زنان در کشور نبود حاکمیت قانون و تطبیق سلیقهای آن میباشد.
در اخیر محفل گفتمان منع آزار و اذیت زنان و دختران تعداد زیادی از محصلان و اشتراک کنندگان در مورد عوامل و انگیزههای خشونت علیه زنان و دختران به پرسش از مهمانان پرداختند و مهمانان نیز به آنها پاسخ ارایه کردند.