مرکز ملی تحقیقات پالیسی

مرکز ملی تحقیقات پالیسی توسط بنیاد آلمانی کنراد آدناور در سال ۲۰۰۳ میلادی به همکاری وزارت تحصیلات عالی و پوهنتون کابل در صحن این پوهنتون تأسیس گردیده است. این مرکز دارای دیپارتمنت‌های سه‌گانۀ حقوق و علوم سیاسی، اقتصاد، علوم اجتماعی و صلح و حل منازعه می‌باشد که از ابتدای تأسیس به این سو بیش از ده‌ها پروژۀ تحقیقاتی با کنفرانس‌ها، سمپوزیوم‌ها، میزگردهای متعددی را در سرتاسر کشور برای تبادل ایده با متخصصان با استفاده از تجربیات جهانی و دیدگاه‌های حرفه‌یی‌ خود انجام داده است.

مرکز ملی تحقیقات پالیسی نخستین مرکز در کشور می‌باشد که روش تحقیق مدرن را در پوهنتون‌های افغانستان از طریق ارایۀ برنامه‌های آموزشی برای استادان و محصلان پوهنتون‌ها مروج نموده است. این مرکز همچنان نظرسنجی‌های مهمی را در رابطه به موضوعات مهم داخلی کشور انجام داده است. رئیس و مسؤلین دیپارتمنت‌های این مرکز نیز استادان پوهنتون کابل میباشند. مرکز ملی تحقیقات پالیسی تا به اکنون پیشنهاد‌های مهمی را به نهادهای بین‌المللی و دولتی در جهت رفع مشکلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی با فعالیت‌های مختلف و ارزیابی دقیق علمی با توجه به وضعیت کنونی کشور ارایه نموده است. ورکشاپ‌های‌آموزشی ارتقای ظرفیت در مورد روش تحقیق برای محصلان پوهنتون‌های‌دولتی یکی از کلیدی‌ترین فعالیت‌های این مرکز برای آشناسازی محصلان دور لیسانس پوهنځی‌های علوم اجتماعی می‌باشد. دورۀ آموزشی روش تحقیق در علوم اجتماعی توسط متخصصین با تجربه و مسؤولین دیپارتمنت‌ها هر ساله در پوهنتون‌های افغانستان تدریس می‌شود . از طریق این ابتکار بیش از هزاران تن از استادان و محصلان پوهنځی‌های علوم اجتماعی پوهنتون کابل و دیگر پوهنتون‌های کشور بهرمند شده‌اند . همچنان این مرکز بعد از سال 1398 حدود ۸ ورکشاپ آموزشی در خصوص روش مقاله نویسی برای ژورنال‌های معتبر بین‌المللی در پوهنتون کابل و ولایات دایر نموده است که طی آن بیش از یک‌صد استاد آموزش مسلکی را فرا گرفته است.

جهت انتخاب موضوعات تحقیقی ورکشاپ‌ها و میزگردها برای محققان، متخصصان، پالیسی سازان، کارشناسان بخش مربوط به خصوص آنانی‌ که در پروسه تحقیق دخیل بوده اند در مورد برگزار می‌نماید. دیپارتمنت‌های‌مرکز ملی تحقیقات پالیسی در یک سال حد اقل یک تحقیق را انجام می‌دهند. این تحقیقات توسط استادان و محصلانی که دوره‌های آموزش روش تحقیق را فرا گرفته اند و با جنبه‌های مختلف موضوع آشنایی یافته‌اند تحت نظارت مستقیم مسؤول دیپارتمنت صورت می‌گیرد. گزارش‌های پروژه‌های تحقیقاتی پس از انتشار در سازمان‌های دولتی و خصوصی مرتبط‌، به افراد علاقه‌مند توزیع می‌گردد. تاکنون بیش از ده‌ها گزارش منتشر و توزیع شده است.

گالری رسانه

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید