مراسم کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان در پوهنتون کابل برگزار گردید

Anonymous (not verified)
یکشنبه ۱۳۹۹/۹/۲۳ - ۱۳:۵۶
dasde

مراسم کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان جهت گرامیداشت از ۲۵نوامبر مطابق با ۵ قوس ۱۳۹۹ه.ش روز جهانی محو خشونت علیه زنان، به روز چهارشنبه مؤرخ ۱۹ قوس سال جاری با حضور وزیر تحصیلات عالی، معین امور مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی، رئیس و تعدادی از استادان پوهنتون کابل، تعدادی از رؤسای پوهنځی‌های پوهنتون کابل، رؤسای ادارات مرکزی و کارمندان وزارت تحصیلات عالی، و تعدادی از اشتراک کنندگان در تالار پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل تدویر یافت.

دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی با صحبت در این محفل ضمن ابراز خرسندی از برگزاری کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان گفت: با تأسف خشونت به گونه‌های مختلف در جامعه‌ی ما رواج دارد که از آن جمله خشونت علیه زنان یکی از آن جمله میباشد، اما جای مسرت است که طی سالیان اخیر در عرصه‌‌ معارف و تحصیلات عالی زمینه‌‌ی حضور برای زنان و دختران کشور مساعد گردیده است. وی گفت با دانش‌اندوزی میتوان بر پدیده‌ی شوم خشونت فایق آمده و از طریق آن آگاهی اجتماعی را بالا برده و رفتارهای اجتماعی را نیز تغییر دهیم. آقای بصیر با اشاره به دستورات خشونت‌ستیزی دین و اشاره به آیاتی از قرآن مجید گفت که توهین و تحقیر زن، خشونت علیه زن و لت و کوب کردن زن از نظر اسلام ممنوع و حتا مخالف کرامت انسانی است. اما متاسفانه عدم درک درست از اصول دین باعث ترویج خشونت شده که راهی جز تقویت درک و بالارفتن ظرفیت‌های اجتماعی و کسب علم و دانش نیست.

دکتور بصیر با اظهار خرسندی از تطبیق برنامه‌های اخیر وزارت تحصیلات عالی چون ترتیب و تطبیق استراتیژی جندر، پالیسی مبارزه علیه تبعیض، آزار و اذیت جنسیتی در نهادهای تحصیلی گفت که در حال حاضر کار بالای پالیسی محو خشونت علیه زنان در نهادهای تحصیلی نیز جریان دارد تا چگونه بتوانیم تفکر های منفی را تغییر داده و انواع تبعیض و تعصب را از بدنه نهادهای تحصیلی محو سازیم. دکتور بصیر تاکید کرد که در کنار آموزش علم در نهادهای تحصیلی، فرهنگ سازی، بذر محبت در قلوب جوانان و همگرایی و مدارا از اساسی ترین وظایف جامعه تحصیلات عالی است که نقش رهبری و استادان پوهنتون‌ها در این زمینه برجسته می‌باشد. آقای بصیر در اخیر اذعان داشت که اگر عرصه‌ی تحصیلات عالی نتواند فرهنگ خشونت را به فرهنگ مدارا و تحمل تبدیل کند، نتوانسته کار خودرا به صورت درست انجام دهد. وظیفه ی ما در کنار آموزش سایر علوم آموزش رفتار  نیز است.

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رئیس پوهنتون کابل نیز با صحبت در این محفل ضمن خوش‌آمدید گویی وزیر تحصیلات عالی و اشتراک کنندگان این محفل و ابراز خرسندی از برگزاری کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان، موجودیت انواع خشونت بویژه خشونت علیه زنان را یک پدیده‌ی شوم در کشور دانسته و ریشه‌های آن‌را وابسته به واقعیت‌های اسف‌باری چون: عقب ماندگی‌های اجتماعی و اقتصادی، فرهنگ‌های سنتی نا درست و جنگ‌های داخلی اخیر خواند. آقای بابری برای محو و ریشه‌کن سازی انواع خشونت علیه زنان بر نقش مهم و اساسی خانواده‌ها، وزارت معارف و تحصیلات عالی تاکید ورزیده و در ختم سخنانش آرزو نمود تا روزی انواع مختلف خشونت بالخصوص خشونت علیه زنان در کشور محو گردد و از برگزارکنندگان این کمپاین نیز اظهار قدردانی نمود.

خانم نفیسه کوهستانی رئیس نظارت و ارزیابی وزارت امور زنان نیز با خوانش پیام وزیر امور زنان همه مردم و به ویژه جامعه تحصیلات عالی کشور را برای اشتراک در کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان فرا خواند.

این محفل که به ساعت ۹:۳۰  قبل از ظهر آغاز یافته بود با اجرای چند پارچه‌ موسیقی و نمایش تیآتر به ساعت ۱۲ ظهر خاتمه یافت.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۱۳ - ۸:۳۹
Background image

محصل پوهنتون کابل در رقابت جهانی حسن قرائت مقام سوم کسب کرد

قاری عبدالرب ایوبی محصل پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل در رقابت حسن قرائت قران عظیم الشان مقام سوم را کسب کرده است.

این رقابت همه ساله از سوی کشور ترکیه با اشتراک پنجاه کشور اسلامی برگزار. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۸ - ۹:۳۰
Background image

به استادان جدید التقرر پوهنځی فارمسي و علوم ساینسی ورکشاپ بلند بوردن ظرفیت دایر شد

از طرف پوهنځی فارمسی پوهنتون کابل برای استادان نو جذب شده، به اساس تکنالوژی نو انجام دادن تحقیقات علمی، ترتیب نمودن و به شکل درست تقدیم کردن لکچر های درسی ورکشاپ علمی دایر شد. تا. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۱ - ۱۵:۱۵
Background image

ورکشاپ دسترسی به ارقام احصائیوي در تحقیقات علمی برگزار گردید

 آمریت انسجام و خدمات امور محصلین پوهنتون کابل با همکاری اداره ملی احصائیه و معلومات، ورکشاپ رهنمایی را برای محصلین پوهنځی های مختلف در رابطه با گردآوری ارقام احصائیوي در زمینه تحقیقات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده: