مراسم کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان در پوهنتون کابل برگزار گردید
مراسم کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان جهت گرامیداشت از ۲۵نوامبر مطابق با ۵ قوس ۱۳۹۹ه.ش روز جهانی محو خشونت علیه زنان، به روز چهارشنبه مؤرخ ۱۹ قوس سال جاری با حضور وزیر تحصیلات عالی، معین امور مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی، رئیس و تعدادی از استادان پوهنتون کابل، تعدادی از رؤسای پوهنځیهای پوهنتون کابل، رؤسای ادارات مرکزی و کارمندان وزارت تحصیلات عالی، و تعدادی از اشتراک کنندگان در تالار پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل تدویر یافت.
دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی با صحبت در این محفل ضمن ابراز خرسندی از برگزاری کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان گفت: با تأسف خشونت به گونههای مختلف در جامعهی ما رواج دارد که از آن جمله خشونت علیه زنان یکی از آن جمله میباشد، اما جای مسرت است که طی سالیان اخیر در عرصه معارف و تحصیلات عالی زمینهی حضور برای زنان و دختران کشور مساعد گردیده است. وی گفت با دانشاندوزی میتوان بر پدیدهی شوم خشونت فایق آمده و از طریق آن آگاهی اجتماعی را بالا برده و رفتارهای اجتماعی را نیز تغییر دهیم. آقای بصیر با اشاره به دستورات خشونتستیزی دین و اشاره به آیاتی از قرآن مجید گفت که توهین و تحقیر زن، خشونت علیه زن و لت و کوب کردن زن از نظر اسلام ممنوع و حتا مخالف کرامت انسانی است. اما متاسفانه عدم درک درست از اصول دین باعث ترویج خشونت شده که راهی جز تقویت درک و بالارفتن ظرفیتهای اجتماعی و کسب علم و دانش نیست.
دکتور بصیر با اظهار خرسندی از تطبیق برنامههای اخیر وزارت تحصیلات عالی چون ترتیب و تطبیق استراتیژی جندر، پالیسی مبارزه علیه تبعیض، آزار و اذیت جنسیتی در نهادهای تحصیلی گفت که در حال حاضر کار بالای پالیسی محو خشونت علیه زنان در نهادهای تحصیلی نیز جریان دارد تا چگونه بتوانیم تفکر های منفی را تغییر داده و انواع تبعیض و تعصب را از بدنه نهادهای تحصیلی محو سازیم. دکتور بصیر تاکید کرد که در کنار آموزش علم در نهادهای تحصیلی، فرهنگ سازی، بذر محبت در قلوب جوانان و همگرایی و مدارا از اساسی ترین وظایف جامعه تحصیلات عالی است که نقش رهبری و استادان پوهنتونها در این زمینه برجسته میباشد. آقای بصیر در اخیر اذعان داشت که اگر عرصهی تحصیلات عالی نتواند فرهنگ خشونت را به فرهنگ مدارا و تحمل تبدیل کند، نتوانسته کار خودرا به صورت درست انجام دهد. وظیفه ی ما در کنار آموزش سایر علوم آموزش رفتار نیز است.
پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رئیس پوهنتون کابل نیز با صحبت در این محفل ضمن خوشآمدید گویی وزیر تحصیلات عالی و اشتراک کنندگان این محفل و ابراز خرسندی از برگزاری کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان، موجودیت انواع خشونت بویژه خشونت علیه زنان را یک پدیدهی شوم در کشور دانسته و ریشههای آنرا وابسته به واقعیتهای اسفباری چون: عقب ماندگیهای اجتماعی و اقتصادی، فرهنگهای سنتی نا درست و جنگهای داخلی اخیر خواند. آقای بابری برای محو و ریشهکن سازی انواع خشونت علیه زنان بر نقش مهم و اساسی خانوادهها، وزارت معارف و تحصیلات عالی تاکید ورزیده و در ختم سخنانش آرزو نمود تا روزی انواع مختلف خشونت بالخصوص خشونت علیه زنان در کشور محو گردد و از برگزارکنندگان این کمپاین نیز اظهار قدردانی نمود.
خانم نفیسه کوهستانی رئیس نظارت و ارزیابی وزارت امور زنان نیز با خوانش پیام وزیر امور زنان همه مردم و به ویژه جامعه تحصیلات عالی کشور را برای اشتراک در کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان فرا خواند.
این محفل که به ساعت ۹:۳۰ قبل از ظهر آغاز یافته بود با اجرای چند پارچه موسیقی و نمایش تیآتر به ساعت ۱۲ ظهر خاتمه یافت.