در باره پوهنځی بیولوژی

پوهنځی بیولوژی فعلی در چوکات پوهنځی ساینس پوهنتون کابل درسال ۱۳۲۱ در پوهنتون کابل به حیث دیپارتمنت بیولوژی تأسیس و شروع به فعالیت نمود و مفکوره تآ سیس پوهنځی علوم طبیعی وقتی به میان آمد، که کمبود استادان نظربه ازدیاد روز افزون شاگردان در مکاتب متوسطه و لیسه ها از یک طرف و کمبود متخصصان در رشته های مختلف علوم طبیعی نظربه انکشاف و توسعۀ نسبی صنایع از طرف دیگر مورد توجه قرارگرفت. بنا بر آن این پوهنځی به منظور رفع نیازمندی های متذکره به حیث سومین پوهنځی پوهنتون کابل به نام فاکولتۀ ساینس که بعداً به نام پوهنځی علوم طبیعی مسما گردید تأسیس شد.

اولین دسته از محصلان شامل در پوهنځی ساینس ۲۱ نفر بود، که به رشته های ریاضی، فزیک، کیمیا و بیولوژی آغاز به تحصیل نمودند. متخصصان رشته های مختلف علوم طبیعی که در آن زمان در وزارت ها ی امور مربوط به پروژه ها مصروف کار بودند و یا درپُست های عالی اداره ها و مؤسسات دولتی ایفای وظیفه می نمودند تشویق گردیدند، که وظیفۀ تدریس را در این پوهنځی بپذیرند، تا به همکاری آنان پوهنځی به فعالیت آغاز نماید.

محصلان در آن زمان در رشته های (کیمیا و بیولوژی) و (ریاضی و فزیک) تحصیل می کردند. در سال ۱۳۴۸ ساختار اکادمیک پوهنځی تغییر نمود و به اساس آن در نصاب تحصیلی اصلاحات به وجود آمد و نصاب تحصیلی جنبۀ اختصاصی تری به خود گرفت و موجب ایجاد دیپارتمنت های جداگانه در رشته های فزیک، کیمیا، بیولوژی و ریاضی گردید.

در  جریان جنگ های داخلی در کابل تمام دیپارتمنت ها و لابراتوارهای پوهنځی ساینس کاملاً تخریب گردید؛ ولی خوشخبتانه به اثر تلاش ریاست پوهنځی ساینس و به همکاری رهبری پوهنتون، وزارت تحصیلات عالی و به کمک مالی بانک جهانی تعمیر دیپارتنمت بیولوژی دوباره ترمیم گردید و یک تعداد لابراتوارهای آن قسماً آمادۀ انجام تجارب برای محصلان مربوطه گردید؛ ولی کاملاً مجهز با وسایل و مواد کیمیاوی و بیولوژیکی نمی باشد برای تکمیل آن نیز از طرف رهبری پوهنځی تلاش همه جانبه صورت میگیرد.

پوهنځی بیولوژی به حیث یک پوهنځی مستقل در سال ۱۳۹۳ به اساس پیشنهاد پوهنځی ساینس قبلی و تائید ریاست انسجام امور اکادمیک و شورای رهبری وزارت و منظوری مقام ریاست جمهوری نظر به تکمیل شرایط فزیکی و اکادمیک به سطح پوهنځی انکشاف نمود و از سال ۱۳۹۵ به این سو به صفت یک پوهنځی مستقل رسماً به فعالیت آغاز نمود. پوهنځی مذکور فعلاً دارای دو دیپارتمنت نبات شناسی (بوتانی) و حیوان شناسی (زولوژی) میباشد. در نظر است تا دیپارتمنت سومی نیز در آینده  ایجاد گردد. دروه یا مدت تحصیل در این پوهنځی چهار سال ( هشت سمستر) میباشد که در دو سمستر اول بیشتر مضامین پوهنتون شمول تدریس میگردد، اما در سمستر های بعدی مضامین اساسی و اختصاصی رشته تدریس میشود. استادان این پوهنځی دارای درجات تحصیلی دکتورا و یا ماستری میباشند و در تدریس، تحقیق، توسعه برنامه های درسی و مواد درسی  و اشتراک در کمیته ها سهم فعال دارند.

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!