درباره

  پوهنځی حقوق و علوم سیاسی یک نهاد دولتی است که در سال 1317 هـ ش.  بنام اکادمی حقوق تأسیس گردیده است. به تاریخ 7 ثور همان سال با پذیریش (25) محصل با وسایل ابتدائی و تعداد پنج نفر استاد در عمارت لیسه حبیبیه واقع پل باغ عمومی به فعالیت آغاز و در سال 1320 در اثر پیشنهاد ریاست اکادمی و منظوری مقام صدارت، این اکادمی به پوهنځی حقوق وعلوم سیاسی ارتقا یافت. در آغاز هدف عمده پوهنځی حقوق وعلوم سیاسی تربیه کادرهای مسلکی در ساحات اداری و دیپلوماسی بود که بعداً بنا بر ضرورت جامعه، بخش  قضائی نیز در آن افزوده شد.

اين پوهنځي در ابتدا از همكاری علمي استادان تركی و آلمانی بهره مند بود، بعداً با پوهنځي حقوق وعلوم سياسي پوهنتون پاريس توأميت بر قرار نمود كه تا سال 1350 هـ ش دوام كرد. اكنون در پوهنځي حقوق وعلوم سیاسی پوهنتون کابل جذب محصلین طبق لايحه پذيرش جديدالشمولان پوهنتون ها  و موسسات تحصيلات عالي و مسلكي، صورت ميگیرد. فارغ التحصيلان اين پوهنځي در ادارات دولتی مانند: وزارت خانه هاي عدليه ، ستره محكمه ،  لوی ریاست تعقیب و نظارت از فرامین ا.ا.ا.، وزارت امورخارجه،  وزارت امور داخله، وزارت ماليه  و کمیسیون های دولتی استخدام ميشوند و یک عده در بخش های خصوصی یا بحیث وکیل مدافع و یا هم منحیث مشاور حقوقی اجراي وظيفه ميكنند. این پوهنځی  از بدو تأسیس تا امروز همیشه در تلاش است تا کادر متخصص و کار آزموده عدلی و قضائی و سیاسی اداری را تقدیم جامعه نماید. چون پوهنځی حقوق و علوم سیاسی مولد نیروی کار برای نهاد های عدلی و قضائی و همچنان سیاسی و اداری مملکت میباشد، لذا ایجاب مینماید تا تدریس و تعلیم در این نهاد تحصیلی با توجه به نیاز های زمان و ارزش های جامعه عیار گردد. تحقق این امر کار سهل و آسانی نبوده و همیشه با چالش ها و مشکلات فروان همراه بوده است. خصوصاْ در حال حاضر که بحث حاکمیت شرع، قانون و آوردن نظم در جامعه یکی از ضروریات مبرم جامعه ما تلقی میگردد، این رسالت هر چی بیشتر تقویت گردیده و پوهنځی حقوق و علوم سیاسی را مکلف میسازد تا در آموزش نسل جوان نیاز های فعلی و آینده نهاد های عدلی- قضائی و سیاسی- اداری را مد نظر گرفته تا از یک جهت وجهه از دست رفته نهاد های عدلی و قضائی را در امر مبارزه با بی عدالتی و عدم حاکمیت قانون،  دوباره احیا نموده و از جانب دیگر منحیث یک نهاد علمی و اکادمیک، ادای رسالت نماید.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی