افتتاح ورکشاپ سه روزه در مورد حقوق بشردوستانه بین المللی در پوهنتون کابل
ورکشاپ سه روزه در مورد حقوق بشردوستانه بین المللی به هدف بلند بردن ظرفیت و توانایی اساتید پوهنتونهای دولتی برای تدریس و تحقیق پیرامون مسایل حقوق بشردوستانه بین المللی ازسوی موسسه جینوا کال در پوهنتون کابل برگزار گردید.
در محفل افتتاح این برنامه محترم دکتور اسامه عزیز رئیس پوهنتون کابل، معاونین پوهنتون، نمایندگان وزارت تحصیلات عالی، مسوولین موسسه جینوا کال و استادان اشتراک داشتند.
محترم دکتور اسامه عزیز با سخنرانی پیرامون موضوع دراین برنامه از مسوولین موسسه جینوا کال جهت برگزاری این ورکشاپ ابراز قدردانی نموده و آنرا در راستای بهبود ظرفیت و توانایی استادان از مسایل حقوق بشردوستانه بین المللی موثر و مفید خواند.
دکتور عزیز هم چنان تأکید کرد که در این ورکشاپ ضمن بحثهای مسلکی درباره چگونگی تطبیق حقوق بشردوستانه در طول جهاد 20 ساله مردم افغانستان علیه نیروهای خارجی و نقض قوانین بشردوستانه ازسوی این نیروها و تدابیر جزایی روی این مساله تحقیق صورت گیرد.
رئیس پوهنتون کابل با اشاره به وضعیتی که در 20 سال اخیر حاکم بود، یادآور شد که جهاد مسلحانه مردم افغانستان بر اساس یک شیوه و راهکاری جریان داشت که طبعیت این مبارزه تقاضا می کرد. وی تأکید کرد که عملیات فدایی و یا اختلاط میان مردم و مجاهدین همه از شیوههای بود که در طول 20 سال جهاد استفاده میشد.
دکتور اسامه عزیز از اشتراک کنندگان این ورکشاپ خواست، در صورتی که فکر میکنند، استفاده از شیوههای یاد شده در جهاد علیه اشغالگران قابل تطبیق نبود، پس باید با در نظر داشت اوضاع حاکم آن زمان، از چه راههایی استفاده میشد.؟ از سویی هم، در این سمینار نظر محمد عرفان رئیس روابط خارجی و تنظیم بورسیههای وزارت تحصیلات عالی نیز صحبت نموده و بیان داشت که در مورد رعایت قوانین بشردوستانه بین المللی در اسلام تأکیدات زیاد صورت گرفته است.
همچنان فریانه فدایی رئیس دفتر جینوا کال در افغانستان و دکتور «سندرا کراهینمن» رئیس بخش قانون جینوا کال و استاد جینوا اکادمی، هدف این برنامه را بلند بردن آگاهی از قوانین و حقوق بشردوستانه بین المللی در کشورهای تحت جنگ و تقویت حفاظت از افراد ملکی بیان کردند و تأکید نمودند که این موسسه یک موسسه بی طرف، مستقل و غیردولتی است و در 16 کشور فعالیت مینماید.
قابل یادآوری است که این سمینار به مدت 3 روز ادامه خواهد داشت و در آن اساتید پوهنځیهای حقوق و شرعیات از پوهنتونهای کابل، ننگرهار، غزنی و البیرونی اشتراک دارند.