افتتاح ورکشاپ سه روزه در مورد حقوق بشردوستانه بین المللی در پوهنتون کابل

Anonymous (not verified)
سه‌شنبه ۱۴۰۱/۴/۲۸ - ۱۵:۲۷
pic1

ورکشاپ سه روزه در مورد حقوق بشردوستانه بین المللی به هدف بلند بردن ظرفیت و توانایی اساتید پوهنتون‌های دولتی برای تدریس و تحقیق پیرامون مسایل حقوق بشردوستانه بین المللی ازسوی موسسه جینوا کال در پوهنتون کابل برگزار گردید.

در محفل افتتاح این برنامه محترم دکتور اسامه عزیز رئیس پوهنتون کابل، معاونین پوهنتون، نمایندگان وزارت تحصیلات عالی، مسوولین موسسه جینوا کال و استادان اشتراک داشتند.

محترم دکتور اسامه عزیز با سخنرانی پیرامون موضوع دراین برنامه از مسوولین موسسه جینوا کال جهت برگزاری این ورکشاپ ابراز قدردانی نموده و آنرا در راستای بهبود ظرفیت و توانایی استادان از مسایل حقوق بشردوستانه بین المللی موثر و مفید خواند.

دکتور عزیز هم‌ چنان تأکید کرد که در این ورکشاپ ضمن بحثهای مسلکی درباره چگونگی تطبیق حقوق بشردوستانه در طول جهاد 20 ساله مردم افغانستان علیه نیروهای خارجی و نقض قوانین بشردوستانه ازسوی این نیروها و تدابیر جزایی روی این مساله تحقیق صورت گیرد.

رئیس پوهنتون کابل با اشاره به وضعیتی که در 20 سال اخیر حاکم بود، یادآور شد که جهاد مسلحانه مردم افغانستان بر اساس یک شیوه و راهکاری جریان داشت که طبعیت این مبارزه تقاضا می کرد. وی تأکید کرد که عملیات فدایی و یا اختلاط میان مردم و مجاهدین همه از شیوه‌های بود که در طول 20 سال جهاد استفاده می‌شد.

دکتور اسامه عزیز از اشتراک کنندگان این ورکشاپ خواست، در صورتی که فکر می‌کنند، استفاده از شیوه‌های یاد شده در جهاد علیه اشغالگران قابل تطبیق نبود، پس باید با در نظر داشت اوضاع حاکم آن زمان، از چه راه‌هایی استفاده می‌شد.؟ از سویی هم، در این سمینار نظر محمد عرفان رئیس روابط خارجی و تنظیم بورسیه‌های وزارت تحصیلات عالی نیز صحبت نموده و بیان داشت که در مورد رعایت قوانین بشردوستانه بین المللی در اسلام تأکیدات زیاد صورت گرفته است.

هم‌چنان فریانه فدایی رئیس دفتر جینوا کال در افغانستان و دکتور «سندرا کراهینمن» رئیس بخش قانون جینوا کال و استاد جینوا اکادمی، هدف این برنامه را بلند بردن آگاهی از قوانین و حقوق بشردوستانه بین المللی در کشورهای تحت جنگ و تقویت حفاظت از افراد ملکی بیان کردند و تأکید نمودند که این موسسه یک موسسه بی‌ طرف، مستقل و غیردولتی است و در 16 کشور فعالیت می‌نماید.

قابل یادآوری است که این سمینار به مدت 3 روز ادامه خواهد داشت و در آن اساتید پوهنځی‌های حقوق و شرعیات از پوهنتون‌های کابل، ننگرهار، غزنی و البیرونی اشتراک دارند.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۴۱
Background image

محصلین دیپارتمنت مهندسی پروژه های دیزاین شده تحقیقی خویش را ارائیه کردند

محصلین پوهنځی انجینری دیپارتمنت مهندسی پوهنتون کابل در ایک نشست جمعی پروژه های تحقیقی خویش را ارائیه کردند که در این نشست رهبری پوهنتون کابل، استادان و محصلین حضور داشت.

در این پروژه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۲۳
Background image

برای محصلین پوهنځی ریاضیات کپیوټر لب مجهز به بهره برداری سپرده شد

به محصلین پوهنځی ریاضیات پوهنتون کابل در جریان فراهم ساختن سهولتها، کپیوتر لب مجهز به اساس تکنالوژی جدید در حدود پنجا پایه کمپیوتر به بهره برداری سپرده شد.

معاون مالی و اداری پوهنتون. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۰ - ۹:۳۷
Background image

محصلین دیپارتمنت تاریخ در چوکات پوهنځی علوم اجتماعی سیر علمی را به ولایت غزنی کرد

محصلین دیپارتمنت تاریخ و استادان دوره ماستری لرغون شناسی در این سیر علمی از مقبره سلطان محمود غزنوی، مقبره سلطان سبګتکین، بالاحصار، موزیم نظامی، مسجد بابا حاجی و سایر از ساحات آبدات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی