دیپارتمنت فرانسوی

الف) معرفی دیپارتمنت:

دیپارتمنت فرانسوی یکی از دیپارتمنتهای هشتگانۀ پوهنځی زبان و ادبیات می‌باشد که فعالیتهای اکادمیک و علمی خود را پیش میبرد. وزارت تحصیلات عالی پروگرام آنرا تأیید کرده و برای فارغان آن، بعد از سپری نمودن مؤفقانۀ پروگرام درسی معینه و امتحان آخرسال، دیپلوم لیسانس زبان و ادبیات فرانسوی اهدا میکند.

شیوۀ تدریس در دیپارتمنت فرانسوی مطابق به سیستم تحصیلی کشور فرانسه است و هدف اساسی آن را تربیۀ معلم و استاد زبان فرانسوی تشکیل میدهد. 

دیپارتمنت فرانسوی در حمل سال 1646 مطابق مارچ 1965م در چوکات پوهنځی ادبیات و علوم بشری ایجاد شده است.

اولین دسته از فارغان این دیپارتمنت به سال 1346 مطابق  1967م به جامعه تقدیم گردید که تعداد آنها به چهار تن میرسید.

از همان آغاز الی اوایل سال 1371 دیپارتمنت فرانسوی در مسیر روشن رشد و ارتقا قرار داشت و توانسته بود به صفت بهترین دیپارتمنت فعالیتهای اکادمیک و علمی خود را به خوبی انجام دهد.

تعمیر جدید این دیپارتمنت که در آن صنوف درسی، اتاق کمپیوتر، کتابخانۀ مجهز به کتب و موادسمعی و بصری  آموزشی و تالار کنفرانس وجود دارد، در سال 1386 اعمار شد و به وسایل آموزشی و تدریسی مجهز گردید که از آن نه تنها محصلن دیپارتمنت بلکه آنعده محصلانیکه علاقه دارند تا در چوکات کورس‌های خارج دیپارتمنت خود را با زبان فرانسوی آشنا سازند، استفاده می‌نمایند.

قابل یا دآوری است که از سال 1381 تا 1401 استادان داخلی و فرانسوی خدمات آموزشی و علمی ارزشمند و فراموش ناشدنی در دیپارتمنت فرانسوی انجام داده اند.

پرو ژۀ حمایت از تدریس زبان فرانسوی در افغانستان زمینۀ عقد قراردادها را بین پوهنتون کابل و پوهنتونهای فرانسه مساعد ساخته است. به این ترتیب، آنها حاضر شدند تا فارغ التحصیلان دیپارتمنت فرانسوی را به خاطر تحصیلات عالی بپذیرند. بعضی از استادان و فارغان دیپارتمنت، چه با استفاده از بورسهای تحصیلی و چه از تحصیل از راه دور به اندوخته‌های علمی خود افزوده اند و سویۀ علمی خود را بالا برده اند.

ب) اهداف آموزشی دیپارتمنت:

1. دیدگاه:

  • ارتقای بیشتر از پیش دیپارتمنت زبان فرانسوی به عنوان هستۀ مرکزی و مرجع اصلی تدریس زبان فرانسوی در افغانستان جهت همکاری، همآهنگی و حمایتهای همه جانبه با عموم مراکز تدریس و آموزش زبان فرانسوی در کشور .
  • عرضۀ خدمات و تحقیقات ارزنده (نظری و عملی)  در عرصه های "آموزش زبان"، "روش تدریس" و "ترجمه".

2. مأموریت:

  • تربیۀ و آماده ساختن افراد آگاه و آموزگاران متخصص و مسلکی در عرصۀ تدریس زبان، فرهنگ، تمدن و ادب کشور فرانسه با حفظ و احترام به ارزشهای ملی و اسلامی جامعه.
  • ایجاد فضای سالم آموزشی با تمرکز بر اصل محصل محوری جهت رشد مهارتهای زبانی محصلان و شكوفايی استعدادها جهت کسب ديپلومهای بين المللی زبان فرانسوی.
  • فراهم ساختن زمینۀ بورسیه های تحصیلی برای استادان و محصلان دیپارتمنت به منظور کسب دانش و تجربیات بیشتر برای خدمت‌گزاری به کشور.

ج) توأمیت‌ها:

امضای تفاهم‌نامه با پوهنتون استاندل گرونوبل فرانسه در جون 2014 م.

د. لابراتوار و تجهیزات آموزشی:

دیپارتمنت فرانسوی یک کمپیوتر لب و یک کتاب‌خانه برای ایجاد سهولت محصلان دارد.

هـ ) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

شماره

نام مضامین

کودنمبر

تعداد کریدت

شماره

نام مضامین

کودنمبر

تعداد کریدت

۱

درک متن

Fr.2.CE

۵

۱۲

زبان‌شناسی

Fr.5.Psy

5

۲

فن نگارش

Fr.2.PE

5

۱۳

اساسات تدریس‌آموی

Fr.5.ed

3

۳

درک متن

Fr.1.CE

5

۱۴

ادبیات و تمدن

Fr.5.LC

2

۴

فن نگارش

Fr.1.PE

5

۱۵

مضمون ترجمه

Fr.5.OT

1

۵

درک متن

Fr.3.CE

5

۱۶

آمادگی دورۀ ستاژ

Fr.7.stage

5

۶

فن نگارش

Fr.3.PE

5

۱۷

تهیۀ درس

Fr.7.UD

۵

۷

درک متن

Fr.4.CE

5

۱۸

مضمون ترجمه

Fr.7.OT

۱

۸

فن نگارش

Fr.4.PE

5

۱۹

تطبیقات

Fr.8.PC

2

۹

زبان‌شناسی

Fr.6.ling

5

۲۰

شیوه‌های ارزیابی

Fr.8.éva

4

۱۰

روش تدریس

Fr.6.CM

۵

۲۱

مضمون ترجمه

Fr.8.OT

1

۱۱

مضمون ترجمه

Fr.6.OT

۱

۲۲

مونوگراف و سیمینار

Fr.8.mém

4

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی