پروگرامهای تعلیمی

پروگرام دوره لیسانس در 4 سال (8 سمستر) تکمیل می گردد. در سال اول (2 سمستر اول) دروس اساسی و عمومی و در سه سال اخیر (6 سمستر) دروس مسلکی و تخصصی در چهار دیپارتمنت  مختلف که شامل کیمیای عمومی و غیر عضوی ، کیمیای عضوی و کیمیای تحلیلی و کیمیای فزیکی میباشد، تدریس می شود. همچنین اعضای کادر علمی این پوهنځی، مضامین مختلف مربوط به  کیمیا را در پوهنځی های فارمسی، انجنیری، محیط زیست، زراعت، زمین شناسی، وترنری، ریاضی، فزیک و بیولوژی پوهنتون کابل تدریس مینمایند.  

دیدگاه پوهنځی

  • تربیه کادرهای مختصص و متعهد، ارتقای پوهنځی به یک مکان با اعتبار در عرصه ملی و بین المللی و عرضه کننده خدمات اکادمیک.
  • فراهم نمودن سیستم تحصیلی با کیفیت عالی که جوابگوی نیازمندی های رشد و انکشاف افغانستان باشد.
  • پوهنځی کیمیا به عنوان یک نهاد که وظیفه آن تربیه کادر علمی برای تمام مؤسسات تحصیلات عالی کشور و متخصصین کیمیا به تمام مراکز صنعتی و تولیدی خصوصی و دولتی میباشد، فارغ التحصیلان این پوهنځی به عنوان متخصصان مسلکی و ماهر و محققان تحلیلی در بخش های مختلف کیمیا، صنعت، تولید مواد کیمیاوی، تحلیل و تجزیه مواد صنعتی و غذایی در ارایه خدمات بیشتر در عرصه تحلیل و تجزیه مواد وارداتی  در جامعه  به هدف توسعه و رشد اقتصادی کشور فعالیت خواهند نمود.
  • کسب شهرت عالی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی با ارایه آموزش با کیفیت و مؤثر به محصلین، آرزوی این پوهنحی است.
  • مشارکت در تدریس، تحقیق و فعالیت های نوآورانه جهت پیشرفت جامعه، اقتصاد و خودکفایی کشور در جمع یکی از دیدگاه های پوهنحی کیمیای پوهنتون کابل مطرح می باشد.

ماموریت

پوهنځی کیمیا دارای ماموریت های ذیل می باشد:

  • ارایه تحصیلات عالی با کیفیت برای محصلین دوره لیسانس به صورت نظری و عملی به منظور توانمندساختن فارغ التحصیلان مبتکر برای جامعه.
  • ارتقای کیفیت مسلکی، مهارت کار گروپی و مهارت تحلیل همه جانبه ای فارغ التحصیلان برای حل مشکلات تا فارغ التحصیلانی به جامعه تقدیم گردند که مطابق به بازار کار سهمگیری فعال داشته باشند.
  • فراهم نمودن زمینه جهت ارایه دروس نظری و عملی با كيفيت عالی در بخش های علوم کیمیا و توانایی فارغان این رشته در تطبیق و عملی نمودن این تئوری ها با استفاده از وسایل و میتودهای مؤثر برای تشخیص، تعیین و  مقدار مواد.
  • تدریس و آموزش محصلین به اساس شیوه های مؤثر و جدید تدریس مطابق به معیارهای جهانی.
  • ارایه یک محیط یادگیری که بتواند پاسخگوی ضرورت های معاصر باشد.
  • تربیه کادرها و متخصصین با مهارت های لازم مسلکی در رشته کیمیا تا قادر گردند در تشخیص وتعیین مقدار مواد غذایی، مواد نفتی و مواد وارداتی، تعیین کیفیت پارامترهای فزیکی، کیمیاوی و بیولوژیکی جهت تهیه آب اشامیدنی صحی، تعیین مقدار پارامتر کیمیاوی که سبب آلوده گی هوا می گردد، فعالانه سهم بگیرند تا باشد از طریق مسلک خویش، مصدر خدمت به جامعه گردند.

گالری رسانه

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا