معرفی برنامه ماستری پوهنځی

برنامۀ ماستری دیپارتمنت پشتو در سال ۱۳۵۵ از سوی شورای علمی پوهنتون کابل تأیید شد. در سال ۱۳۵۶ از ۱۰۶ داوطلب ماستری پشتو آزمون کانکور ګرفته شد که از آن جمله تنها شش نفر آن جذب ماستری پشتو ګردید و در ماه حمل ۱۳۵۷ برای نخستین‌بار صنف ماستری پشتو آغاز شد. در سـال ۱۳۵۸ بعد از فراغت این شش نفر، همزمان با هجوم قشون سرخ اتحاد شوروی سابق بر افغانستان در کنار دیګر فعالیت‌های علمی ماستری پشتو نیز متوقف شد.

برنامۀ ماستری دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو در سال ۱۳۶۳ از سوی چند تن استادان با احساس و وطن‌دوست دوباره آغاز شد و تا سال ۱۳۷۰ ادامه یافت؛ اما در همین سال با آغاز جنګ‌های داخلی برنامۀ ماستری برای بار دوم متوقف شد و این وقفه تا سال ۱۳۸۴ ادامه یافت.

پروګرام ماستری دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو در سال ۱۳۸۵ برای سومین بار آغاز شد و تا کنون در چارچوب پروګرام فوق لیسانس به بیش ‌‌برده می‌شود و تمام فعالیت‌های خویش را مطابق لایحۀ وزارت تحصیلات به پیش می‌‌برد. در این مدت صدها تن متخصصان زبان و ادبیات پشتو را به جامعه تقدیم نموده است و این سلسله همه ساله بهتر و بیشتر شده می‌‌رود.

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!