دیپارتمنت کلینیک

الف) معرفی:

دیپارتمنت کلینیک یکی از دیپارتمنت‌های مهم و کلیدی می‌باشد که با اکمال مضامین کلینیکی، محصلان در آستانۀ فراغت و مسلکی شدن قرار می‌‌گیرند. این دیپارتمنت مضامین اساسی چون فارمکولوژی، توکسیکولوژی، تشخیص کلینیکی، جراحی، طب داخله و تریوجنولوژی را تدریس نظری و عملی می‌نماید. در کل به تعداد 1024 ساعت درسی که از جمله به تعداد 512 ساعت نظر‌ی یا لکچر و به تعداد 496 ساعت آن عملی است؛تدریس می‌گردد.

دیپارتمنت دارای شفاخانۀ تدریسی مجهز برای کار‌های عملی محصلان می‌باشد که همه روزه خدمات صحی‌وترنری را برای هموطنان ارایه می‌دارد. علاوه بر آن محصلان زیر نظر اعضای کادر علمی، رهنمایی‌های تشخیصی، وقایوی و درمانی می‌‌شوند. مضامین‌کلینیکی به محصلان، تشخیص، وقایه، درمان و تأمین صحت را می‌‌آموزاند. محصلان اندوخته‌های آموزشی را در کلینیک عملی اجرا می‌نمایند و مهارت‌های مسلکی شان را تقویت بیشتر می‌بخشند تا این مهارت‌های مسلکی را به گونۀ مؤثر و مصون بکار ببرند، حیوانات بیمار را درمان و علاج نمایند. این دیپارتمنت دارای توانایی‌های علمی در بخش کلینیکی داشته و سکتور‌های مختلف را در راستای کاری آن‌ها مشوره‌دهی، کمک و یاری رسانده می‌‌تواند. علاه برآن در عرضۀخدمات صحی طب وترنری به جامعۀ مالدار کشور سعی و تلاش می‌‌کند. این دیپارتمنت عمدتاً با سکتور زراعت و مالداری در بخش تدوین پالیسی‌ها، استراتیژی‌ها، مقرره‌ها، لوایح، طرزالعمل‌های‌کاری و رهنمود‌ها، براه‌انداختن سروی‌ها، پروژه‌های تحقیقی یاری می‌رساند.

دیپارتمنت سکتور صحت‌عامه را در کنترول بیماری‌های زونوز کمک نموده می‌‌تواند. سکتور متشبثین خصوصی از خدمات صحی و کلینیکی در فارم‌های ایجاد شدۀ مرغ‌داری، گاوداری، گوسفندداری و سایر فارم‌ها مستفید شده می‌‌توانند. دیپارتمنت با اداره مستقل محیط زیست همکاری دارد. بر علاوه ارتقاء ظرفیت مسلکی و علمی در دوره‌های مشخص تجدیدی راه دیگر است تا عرضه خدمات مسلکی نهادینه گردد. این معمول از طریق تدویر کورس‌های تجدیدی آموزشی کوتاه مدت در بخش‌های عملی و تحقیقی، تدویر ورکشاپ‌ها، سیمینار‌های علمی، کنفرانس‌ها توسط این دیپارتمنت تحقق می‌‌یابد. دیپارتمنت دارای شفاخانۀ تدریسی می‌باشد و از طریق عرضۀ خدمات‌، تولیدسرمایه و عاید می‌نماید که باعث تقویت عوایدملی و خودکفایی می‌گردد. به همین‌گونه محصلان به اندوخته‌های علمی و مهارت‌های مسلکی از طریق انجام کار‌های عملی و ستاژ می‌‌افزایند. این دیپارتمنت عواید خوبی از ارایۀ خدمات به جامعه دارد و همه‌ساله آن‌را به خزانۀ دولت به طور منظم تحویل نموده است. دیپارتمنت تعداد اعظمی اعضای کادر علمی به سویۀ داکترا دارد و تعداد محدود به سویۀ ماستری اند. دیپارتمنت اعضای کادر علمی مستعد و با تجربۀ مسلکی و مهارت‌های کلینیکی دارد که همه روزه در خدمت جامعه قرار دارند. دیپارتمنت با داشتن تسهیلات می‌تواند زمینه‌های خوبی تحقیقات علمی و کاربردی را برای سکتور‌های دولتی و خصوصی به منصه اجرا قرار دهد. دیپارتمنت همچنان در پروژه‌های آموزشی و تربیوی نقش بارزی بازی نموده می‌‌تواند. علاوه بر آن دیپارتمنت در سروی‌ها و برنامه‌های‌کمپاین‌ها و ستراتیژی‌های‌وقایوی سهم می‌گیرد. اعضای کادر علمی این دیپارتمنت در همه بخش‌های علمی، تحقیقاتی و ارایۀ خدمات به جامعه متعهد می‌‌باشند. بخش‌های عمدۀ استقامت‌های کاری این دیپارتمنت را درمان، وقایه و ارایۀ سایر خدمات صحی طب وترنری، مشوره‌دهی‌های مسلکی، انجام پروژه‌های علمی تحقیقاتی و کاربردی برای سکتور زراعت، مالداری، تجارت، صحت عامه، محیط زیست و سایر ادارات تشکیل می‌دهد. دیپارتمنت روزنۀ خوب خودکفایی از طریق ارایۀ خدمات مسلکی، مشوره دهی‌ها، برنامه‌های آموزشی و تربیوی دارد.

ب) اهداف آموزشی:

  • محصلان با گرفتن کورس‌های مضامین کلینیکی، قادر به شناسایی بیماری‌های ساری و غیرساری، بیماری‌زا، تشخیص واقعات‌بیماری، کاربرد درست دارو‌ها در درمان و وقایه می‌‌گردند.
  • عوامل بیماری‌زا، غیرنورمالیتی‌های نسجی، وظایف غیرنورمال اعضا و مسمومیت‌ها را می‌‌آموزند.
  • محصلان با شیوه‌های‌آزمایشی، سنجش پارامتر‌های‌تشخیصی، بیماری‌زایی، حالات پتولوژِیک و وظایف غیرنورمال اعضا، علایم بیماری‌ها، شیوع‌های درمانی، وقایه و کنترول، بلدیت حاصل نموده و عملاً آنرا به کار می‌‌برند.
  • محصلان مهارت‌های کلینیکی را از اندوخته‌های سال‌های پیشین عملاً در کلینیک تطبیق می‌‌نمایند.
  • محصلان با شیوه‌های آزمایشی تشخیصی عوامل بیماری‌زا، سیر شیوع، جلوگیری و وقایه معلومات کسب می‌نمایند و اندوخته‌های علمی را در کورس‌های کلینیکی تطبیق می‌‌کنند.

1. دیدگاه:

دیپارتمنت کلینیک در تقویت آموزشی و مهارت‌های مسلکی وترنری محصلان را با دانش تشخیصی، درمان و وقایوی آشنا می‌نماید تا آنها را قادر به ارایه خدمات با کیفیت برای جامعه آماده سازد.

2. مأموریت:

دیپارتمنت کلینیک تدریس با کیفیت را به شیوه‌های فعال و مبتنی بر نتایج محصل‌محور به دانش روز مسلکی برای خدمت گزاری به بازار کار و توسعۀ کشور تربیه مینماید.

3. اهداف اساسی یا رهبردی:

دیپارتمنت کلینیک اهداف اساسی یا رهبردی آتی را دنبال می‌‌کند:

  • تدریس با کیفیت و معیاری محصلان مبتنی بر نتایج و محصل‌محور برای کسب دانش روز مسلکی.
  • تقویت مهارت‌های مسلکی در مضامین مرتبط به دیپارتمنت.
  • ارتقای ظرفیت اعضای کادرعلمی، کارکنان ‌تخنیکی و محصلان با تدویر کنفرانس‌های‌علمی، سیمینار‌های رهنمودی و رهنمایی محصلان.
  • پیشبرد امور تدریسی، تحقیقی، ارایۀ خدمات و کار بالای ترفیعات‌علمی، تحقیقات‌کاربردی و سهمگیری در فعالیت‌های علمی دیپارتمنت، پوهنځی و پوهنتون.
  • سهمگیری فعال در کمیته‌های داخلی، پوهنتون، وزارت‌های سکتوری، ادارات خصوصی و متشبثین.
  • همکاری همه‌جانبه با سایر دیپارتمنت‌ها و پوهنځی‌های مماثل در پوهنتون و خارج از پوهنتون.

ج) توأمیت‌ها:

تا حال دیپارتمنت سه تفاهم‌نامه در بخش‌های مختلف با وزارت محترم زراعت، آبیاری و مالداری، شاروالی کابل و مؤسسۀ میوانیمل هوم به امضا رسانیده است.

و) لابراتوار‌ها و تجهیزات آموزشی:

دیپارتمنت در استقامت‌های‌کاری دارای لابراتوار‌های تطبیقاتی، تشخیصه و شفاخانه‌درمانی برای انجام کار‌های عملی و ارایۀ خدمات دارد.

لابراتوارهای فارمکولوژی، توکسیکولوژی، تلقیح مصنوعی قسماً فعال استند، سامان آلات لازم برای انجام کار‌های‌عملی می‌باشد. این لابراتوار‌ها نیاز به تجهیزات دارند. اکثراً اعضای کادر علمی با کمبود مواد کیمیایی، ریجنت‌ها و مواد بهداشتی لازم در پیشبرد کار‌های عملی به مشکل مواجه اند.

د) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

99

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی