دیپارتمنت پریکلینیک

الف) معرفی:

دیپارتمنت پریکلینیک مضامین اساسی طب وترنری مثلی اناتومی، فیزیولوژی، بیوشیمی، لاتین طبی، هستولوژی و امبریولوژی را در بخش نظری و عملی به پیش می‌‌برد. دیپارتمنت بیشتر مضامین پیش‌ساز طب وترنری را تحت پوشش قرار می‌دهد. علاوه بر آن مضامین دیپارتمنت می‌تواند در شفاخانۀ کادری در بخش‌های علمی تشخیص پارامتر‌های حیاتی فزیویولوژیکی، بیوشمیکی، هستولوژی و امبریولوژی و اناتومی توپوگرافیک در جراحی به حیث مضامین پیش‌نیاز سهم فعال بگیرند. دیپارتمنت دارای اعضای کادر علمی مستعد به سویه‌های داکترا و ماستری می‌باشد. مضامین دیپارتمنت می‌تواند به حیث منابع عایداتی این دیپارتمنت استفاده کاربردی کلینیکی داشته‌باشند. علاوه بر آن دیپارتمنت در تهیۀ مدل‌های حیوانات مختلف در مضمون اناتومی سهم فعال می‌گیرد. وهمچنان از طریق تحقیقات علمی کاربردی در حل مشکلات سکتوری دولتی و خصوصی نقش بازی نموده می‌‌تواند. دیپارتمنت در کل به تعداد 704 ساعت درسی دارد که از جمله 449 آن نظری یا لکچر و به تعداد 256 ساعت آن عملی می‌باشد. اعضای کادر علمی این دیپارتمنت در همه بخش‌های علمی، تحقیقاتی و ارایۀ خدمات، به جامعه متعهد می‌‌باشند. دیپارتمنت روزنه‌های خوب برای خودکفایی از طریق عرضۀ خدمات به سکتور‌های ذیربط به مضامین، مشوره دهی‌ها، انجام پروژه‌های سروی، تحقیقات علمی کاربردی و برنامه‌های آموزشی تربیوی دارد.

ب) اهداف آموزشی:

  • محصلان با شناسایی ساختار اعضای بدن، پارمتر‌های‌حیاتی، وظایف اعضا را می‌‌آموزند.
  • محصلان با شیوه‌های آزمایش، سنجش پارامتر‌های حیاتی و وظایف اعضا بلدیت حاصل می‌‌کنند.
  • محصلان ساختار حجره، انساج، انکشاف مرحله‌های حیات جنین معلومات کسب می‌‌نمایند.
  • محصلان با توپوگرافی و موقعیت اعضا معلومات کسب نمی‌نمایند و اندوخته‌های علمی را در کورس‌های بالاتر تطبیق می‌‌کنند.

1. دیدگاه:

دیپارتمنت پریکلینیک محصلان را در آموزش‌های مسلکی وترنری به معیار‌های عالی تربیه نموده، آنها را با مهارت‌ها آشنا ساخته تا دورۀتحصیلی را به موفقیت تکمیل نمایند.

2. مأموریت:

دیپارتمنت پریکلینیک از طریق تدریس با کیفیت به شیوه‌های‌نوین و فعال، محصلان را آراسته به دانش روز مسلکی برای خدمت گذاری، به بازار کار و توسعۀ کشور تربیه می‌‌کند.

3. اهداف اساسی یا رهبردی:

دیپارتمنت پریکلینیک اهداف اساسی یا رهبردی آتی را دنبال می‌‌کند:

  • آموزش محصلان مبتنی بر نتایج و محصل محور برای کسب دانش روز مسلکی.
  • تقویت مهارت‌های مسلکی در مضامین مرتبط به دیپارتمنت.
  • ارتقای ظرفیت اعضای کادر علمی، کارکنان تخنیکی و محصلان از طریق تدویر کنفرانس‌های علمی و رهنمودی و رهنمایی محصلان.
  • پیشبرد امور تدریسی، تحقیقی، ارایۀ خدمات و ترفیعات علمی کاربردی و سهمگیری در فعالیت‌های علمی دیپارتمنت، پوهنځی و پوهنتون.
  • سهمگیری فعال در کمیته‌های داخلی، پوهنتون، وزارت‌های سکتوری، ادرات خصوصی و متشبثین.
  • همکاری همه‌جانبه با سایر دیپارتمنت‌ها و پوهنځی‌های مماثیل در پوهنتون و خارج از پوهنتون.

ج) توأمیت‌ها:

تا حال دیپارتمنت کدام توأمیت مستقل ندارد.

د) لابراتوار‌ها و تجهیزات آموزشی:

دیپارتمنت دارای لابراتوار‌های بیوشیمی، فزیولوژی و اناتومی مجهز با سامان آلات لازم برای انجام کار‌های عملی می‌باشد. لابراتوار هستولوژی و امبریولوژی قسماً فعال بوده و نیاز به تجهیزات دارند. اکثراً اعضای کادر علمی با کمبود مواد کیمیایی، ریجنت‌ها و مواد بهداشتی لازم در پیشبرد کار‌های عملی به مشکل مواجه اند.

هـ) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

 

36

گالری رسانه

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا