دیپارتمنت پرورش‌حیوانات

الف) معرفی:

 مضامینی که بیشتر به سکتور مالداری مرتبط است در این دیپارتمنت تدریس می‌شود . در این دیپارتمنت مضامینی مانند پرورش‌حیوانات‌بزرگ، پرورش‌مرغ، پرورش حیوانات‌کوچک، جنیتیک و بیومتری، نسل‌گیری، ایکولوژی، تغذیۀ حیوانی، پرورش ماهی و زنبورعسل و مونوگراف را در بر می‌‌گیرند. این دیپارتمنت دارای اعضای کادر علمی مستعد به سویه‌های داکتر و ماستر می‌باشد. دیپارتمنت دارای لابراتوار‌های مجهز است. در کل در این دیپارتمنت به تعداد 736 کریدت تدریس می‌گردد که از جمله به تعداد 480 ساعت کریدت آن را نظری یا لکچر و تعداد 256 ساعت کریدت را عملی تشکیل می‌دهد. استقامت کاری این دیپارتمنت را بیشتر بخش‌های مالداری تشکیلمی‌دهد که یکی از پر درآمدترین سکتور را در کشور تشکیل می‌دهد. این دیپارتمنت از طریق ارایۀ خدمات به سکتور‌های دولتی و خصوصی می‌‌تواند به خوبی به خودکفایی برسد و عواید هنگفت را نیز از طریق برنامه‌های پروژه‌یی، مشوره‌دهی، آموزشی و تربیوی به دست آورد. اعضای کادر علمی این دیپارتمنت در همه بخش‌های‌علمی، تحقیقاتی و ارایۀ خدمات به جامعه متعهد می‌‌باشند.

مضامین دیپارتمنت محصلان را با روش‌های تغذیه، پرورش و نگهداری مناسب حیوانات آشنا می‌‌سازد. این دیپارتمنت در عرضۀ خدمات و تقویت سکتور زراعت و مالداری، انکشاف دهات در طرح و دیزاین فارم‌های کوچک، متوسط و بزرگ، تأمین معیشیت فامیل‌ها در دهات، زمینه‌های کارآفرینی برای دهات و قصبات، فقرزدایی، تقویت بنیه اقتصادی فامیل‌ها و در کل ملی، ایجاد فارم‌ها و مدیریت درست و کارایی آن‌ها، مراکز تولید جیره‌های غذایی برای فارمداران و متشبثین خصوصی، ایجاد و مشوره دهی برای بازاریابی محصولات حیوانی از طریق پرورش حیوانات مولد غذایی، نیروی‌کار، نقل و انتقال توسط حیوانات در دهات، سپورت و سرگرمی‌ها، اصلاح نسل‌های بدوی و افزایش محصولات سر و کار دارد. این دیپارتمنت با مشوره دهی‌ها و کاربرد تحقیقات علمی کاربردی در بسیاری موارد با سکتور‌ها و سازمان‌های ملی، منطقوی و بین‌المللی‌ همکاری نموده می‌‌تواند و از توانایی‌کامل و مؤثر برخوردار می‌باشد. برعلاه در تقویت مهارت‌ها از طریق شناسایی مشکلات و دریافت راه‌های حل منطقی به شیوه‌های مدرن تحقیقی آماده است. در ضمن در تدویر کورس‌های ارتقای ظرفیت مسلکی آماده است.

ب) اهداف آموزشی:

  • محصلان با فرا گرفتن کورس‌های مضامین دیپارتمنت پرورش حیوانات قادر به شناسایی حیوانات‌مولد غذا، پرورش حیوانات و ساختار جنیتیکی آن‌ها ‌‌گردند.
  • محصلان شناسایی تغذیۀ معیار، صحی و ستاندرد‌ها را بیاموزند.
  • محصلان با شیوه‌های آزمایشی، سنجش پارامتر‌های فارم داری و مالداری‌عصری بلدیت حاصل نمایند و عملاً آنه را به کار ببرند.
  • محصلان مهارت‌های بهره برداری از پرورش حیوانات را بیاموزند و آنرا عملاً تطبیق ‌‌نمایند.

1. دیدگاه:

دیپارتمنت پرورش حیوانات، تدریس با کیفیت و معیاری را برای آموزش محصلان مهیا ساخته تا آنها را برای ارایۀ خدمات با کیفیت برای جامعه آماده سازد.

  1. مأموریت:

دیپارتمنت پرورش حیوانات، تدریس معیاری را به شیوه‌های فعال و مبتنی بر نتایج محصل محور به دانش روز مسلکی برای خدمت گزاری به بازار کار و توسعۀ کشور مهیا می‌‌سازد.

3. اهداف اساسی یا رهبردی:

دیپارتمنت پرورش حیوانات، اهداف اساسی یا رهبردی آتی را دنبال می‌‌کند:

  • تدریس و تحقیق معیاری و با کیفیت محصلان مبتنی بر نتایج و محصل محور برای کسب دانش روز مسلکی.
  • تقویت مهارت‌های مسلکی در مضامین مرتبط به دیپارتمنت.
  • ارتقای ظرفیت اعضای کادرعلمی، کارکنان‌تخنیکی و محصلان، با تدویر کنفرانس‌های‌علمی، سیمینار‌های رهنمودی و رهنمایی محصلان.
  • پیشبرد امورتدریسی، تحقیقی، ارایۀ خدمات و کار بالای ترفیعات‌علمی، تحقیقات‌کاربردی و سهم‌گیری در فعالیت‌های علمی دیپارتمنت، پوهنځی و پوهنتون.
  • سهم‌گیری فعال در کمیته‌های داخلی، پوهنتون، وزارت‌های‌سکتوری، ادارات خصوصی و متشبثین.
  • همکاری همه‌جانبه با سایر دیپارتمنت‌ها و پوهنځی‌های مماثل در پوهنتون و خارج از پوهنتون.

ج) توأمیت‌ها:

تا حال کدام توأمیت مستقل ندارد، در زمینه سعی می‌گردد.

هـ) لابراتوار‌ها و تجهیزات آموزشی:

دیپارتمنت در استقامت‌های‌کاری دارای لابراتوار‌های تطبیقاتی، تحلیلی برای انجام کار‌های عملی و ارایۀ خدمت به جامعه، دارد.

لابراتوارهای تغذیۀ حیوانی و پرورش‌حیوانات با سامان آلات لازم برای انجام کار‌های عملی مهیا می‌باشد.

د) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

777758

گالری رسانه

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا