دیپارتمنت مشاوره و راهنمایی پوهنځی روانشناسی و علوم تریبتی

الف) معرفی:

دیپارتمنت مشاوره و رهنمایی در سال 1392 در تشکیل پوهنځی روان‌شناسی و علوم تربیتی پوهنتون كابل تأسیس گردید و اولین دور فارغان این دیپارتمنت در سال 1395 با درجۀ لیسانس در مشاوره جهت ارایۀ خدمات صحت روان به جامعه تقدیم گردید. هدف اساسی دیپارتمنت مشاوره تربیۀ مشاوران مسلكی است تا مردم را كمك نمایند با مشكلات عاطفُی، رفتاری و چالش‌های زندگی روزمره مقابله نمایند.

دیپارتمنت مشاوره رسالت خود میداند تا کورس های مناسب روانشناسی مشاوره را در حیطه های مختلف با توجه به نیازمندی های جامعه ارایه نماید تا افراد آموزش دیده یی این دیپارتمنت بتوانند به صورت مؤثر و با درایت بهتر به چالش ها و نیاز های صحت روان افراد رسیدگی نمایند. فارغان این دیپارتمنت به حیث افراد مسلکی حوزه روانشناسی مشاوره ممکن است به عنوان مشاوران یا سوپروایزران مشاوره در مراکز صحت روان، نهادهای آموزشی، سیستم های قضایی، سازمان های حقوق زنان و کودکان و تمامی مکانهایی که جوامع متأثر از بحران بحران و مشکلات زندگی هستند، کار می کنند و تاب آوری و سازگاری و مقاومت مردم را تقویت و حمایت کنند. علاوه براین، دیپارتمنت از طریق تحقیقات و مشارکت عمومی در جامعه خود انتشار دانش در مورد ارزش روانشناسی مشاوره در حل منازعات و اختلافات در تمام اشکال آن از جمله فردی، فامیلی، اجتماعی و فرهنگی را گسترش می دهد.

ب) اهداف:

1. دیدگاه:

دیپارتمنت مشاوره بر آنست که با استفاده از نیروی متخصص و تکنالوژی معتبر، خدمات آموزشی با کیفیت را در زمینه روانشناسی مشاوره اریه نماید.

ایجاد فرصت های تحقیقاتی و آموزشی مطلوب جهت تربیت محصلان متعهد، خلاق و کارا از طریق ارایه کورس های تخصصی مشاوره.

ب) اهداف:

1. دیدگاه:

  • آموزش مشاوران مسلکی دارای مهارت و توانایی های لازم به ارایۀ خدمات روان‌درمانی، مشاورۀ روانی- اجتماعی برای افراد و گروه‌های مختلف دارای مشکلات روانی، اعتیاد، تحصیلی، شغلی و خانوادگی.
  • کسب دانش و مهارت های لازم برای کمک در بالا بردن کیفیت زندگی افراد جامعه.
  • آموزش مهارت ها و توانایی های طرح و اجرای تحقیقات علمی در حوزه روانشناسی مشاوره.
  • تربیه روانشناسان مشاور متعهد به اصول، ارزش ها و اخلاق مشاوره.

حرکت به سوی رشته روان شناسی مشاوره ای که فرهنگ های متنوع و ارزش های معنوی افغانستان را در اقدامات مشاوره ای در تمام سطوح از جمله فردی، گروپی و اجتماعی ادغام نماید.

2. مأموریت:

رسالت این دیپارتمنت فراهم ساختن کورس‌های مناسب در مشاورۀ روانی، مشاورۀ شغلی و تحصیلی است که مطابق با نیازهای کنونی جامعه و به سطح کشورهای همسایه، مطابق نصاب‌های قبول شدۀ بین‌المللی باشد. فارغان این دیپارتمنت به حیث افراد مسلکی حوزۀ مشاوره در کلنیک‌های صحت روانی، مراکز آموزشی و تحصیلی، مراکز راهنمایی و مشاوره در مؤسسات دولتی و غیردولتی مصدر خدمت خواهند شد. همچنان فارغان این دیپارتمنت مفاهیم و اساسات پیشرفته روان‌شناسی، مشاوره، روان‌درمانی، معلومات علمی در مورد افراد، گروه‌ها و جامعه را کسب خواهند نمود. دانش و مهارت‌هایی را که محصلان در دیپارتمنت راهنمایی و مشاوره حاصل می‌نمایند جهت ارایۀ خدمات مؤثر در حوزۀ کاری شان عمل خواهند نمود.

3. اهداف اساسی:

  • آموزش مشاوران مسلکی که قادر به ارایۀ خدمات روان‌درمانی، مشاورۀ روانی- اجتماعی و مهارت‌های لازم برای کمک به افراد و گروه‌های متنوع دارای مشکلات روانی باشند.
  • آموزش مشاوران مسلکی با مهارت‌ها و توانایی‌های تحقیقاتی؛ قادر به انجام تحقیقات پیشرفته برای غنی‌سازی ادبیات روان‌شناختی در افغانستان هستند.
  • تربیۀ مشاورانی که به اصول، ارزش‌ها و اخلاق مشاوره متعهد باشند.
  •  تأمین سلامت روانی و آگاهی روانی- اجتماعی برای افراد، خانواده‌ها، گروه‌ها و جوامع از طریق سمینارها، مجلات، ورکشاپ‌ها و آموزش مشاوران مسلکی در صحت روانی و حمایت‌های روانی- اجتماعی در سلامت روان و حمایت‌های روانی اجتماعی.
  • حرکت به سوی ایجاد روان‌شناسی مشاوره که ارزش‌های فرهنگی و معنوی متنوع جامعه را به فعالیت مشاوره در تمام سطوح، فردی، گروهی و جمعی ادغام نماید.

ج. نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

شماره

نام مضامین

کودنمبر

تعداد کریدت

شماره

نام مضامین

کودنمبر

تعداد کریدت

1

اصول و مبانی مشاوره

PsEd 1-151

4

۱۱

اعتیاد (پیشگیری و درمان)

PsEd4-163

4

2

انگلیسی اختصاصی

PsEd 1-152

2

12

مشاورۀ گروه‌های خاص

PsEd4-164

4

3

اخلاق مسلکی در مشاوره

PsEd 1-153

4

13

آسیب‌شناسی روانی (۲)

PsEd 4-165

4

4

نظریه‌های مشاوره

PsEd2-154

4

14

مشاورۀ شغلی

PsEd 4-166

2

5

مشاورۀ خانواده

PsEd 2-156

4

15

مشاورۀ کارعملی (2)

PsEd 4-166

۲

6

مشاورۀ تعلیمی- تحصیلی

PsEd 3-157

۲

16

مشاورۀ بحران (صدمات روانی پس ازحادثه )

PsEd4 168

4

7

روش‌ها و فنون مشاوره

PsEd 3-158

4

17

آزمون‌های روانی

PsEd 4-169

4

8

مبادی صحت روانی

PsEd3-159

4

18

مشاورۀ کار عملی (3)

PsEd4- 170

2

9

آسیب‌شناسی روانی (۱)

PsEd 3-160

۴

19

سمینار نهایی

PsEd4- 171

6

10

مشاورۀ گروهی

PsEd 3- 161

4

20

مشاورۀ کار عملی(1)

PsEd 3-162

۲

 

گالری رسانه

راپور ویدیویی از فعالیت ها و دستاوردهای پوهنځی کیمیا پوهنتون کابل در اینجا قابل مشاهده است.

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!