دیپارتمنت فارمسیوتیک
الف) معرفی:
این دیپارتمنت یکی ازدیپارتمنتهای اساسی پوهنځی به شمار میرود. هدف اساسی دیپارتمنت را تدریس و آموزش انواع مواد اولیه و تهیۀ ادویه به پیمانۀ لابراتواری و صنعتی تشکیل میدهد. در این دیپارتمنت، همه اشکال دوایی جامد، نیمهجامد، مایع و گازات تحت مطالعه قرار میگیرد و تطبیق محاسبات در تهیۀ اشکال دوایی، عملیات اساسی فارمسی، طرح فورمولیشن ادویه، تهیه و ترکیب اشکال دوایی و مضامین بایوفارمسیوتیک، صنعت فارمسی، اداره و منجمنت دوایی و تجهیزات طبی تدریس میگردد. کارهای عملی مربوط به اشکال دوایی و همچنان ستاژ محصلان در فابریکات دوایی و اداره و منجمنت دوایی نیز از امور مربوط به این دیپارتمنت میباشد. به این وسیله فارغان پوهنځی میتوانند، امور مربوط به دواخانه، لابراتوارهای تولیدی و فابریکات تولید ادویه را انجام دهند.
ب) اهداف آموزشی:
- دیدگاه:
ارتقای دیپارتمنت به یک مرکز با اعتبارعلمی در راستای تربیۀ کادرهای متخصص و متعهد و ترویج تحقیقات علمی وعرضۀ خدمات اکادمیک.
۲. مأموریت:
دیپارتمنت فارمسیوتیک، در راستای تحقق اهداف پوهنځی فارمسی از طریق برنامهریزی آموزشی، تحقیقی و ارایۀ خدمات در تلاش خواهد بود، تا تمام توانایی خود را جهت مساعدت به فراگیر شدن دانش فارمسی به کار گیرد.
3. اهداف اساسی:
- در جهت دانشنوین دواسازی حرکت فعالانه می نماید تا به بالاترین ستندرد ملی و جهانی برسد.
- برقراری ارتباط با مجامع علمی در داخل و خارج کشور.
- برقراری ارتباط مستمر با صنعت دواسازی کشور.
- اقدامات لازم جهت ارتقای سویۀ علمی محصلان و فارغان.
- انجام تحقیقات در راستای حل مشکلات کشوری.
- ارایۀ خدمات علمی و مشاوره در ارتباط با نیازهای جامعه.
ج) توأمیت:
توأمیت مستقل ندارد.
د) لابراتوار و تجهیزات آموزشی:
لابراتوار فارمسیوتیک با داشتن وسایل مدرن همچون ماشین تابلیت سازی، وسیلۀ تعیین زمان متلاشیشدن تابلیتها، وسیلۀ تعیین سختیتابلیتها، سنتریفیوژ، سپکتروفوتومتر و مایکروسکوپ دارای تواناییهای ذیل میباشد:
- تهیۀ اشکال دوایی مایع فمی؛
- تهیۀ قطرههای چشم و قطرههای فمی؛
- تهیۀ گرانولها و تهیۀ تابلیتها؛
- پرکاری کپسولهای میان خالی؛
- تهیۀ انواع مختلف کریمها؛
- تهیۀ شیافهای دوایی و
- تعیین خصوصیات تابلیتهای تهیه شده.