دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی

الف) معرفی:

دیپارتمنت زبان وادبیات ترکی اولین مرکز آموزشی زبان وادبیات ترکی درسطح کشور بشمار رفته درسال 1382 هجری شمسی درچوکات پوهنځی زبان وادبیات پوهنتون کابل ایجاد گردید.

نصاب درسی دیپارتمنت زبان وادبیات ترکی از بدوآغاز فعالیت این دیپارتمنت درچوکات مقرره های مربوطه وزارت تحصیلات عالی و با مقایسه ی نصاب های دیپارتمنت های مشابه پوهنتون های ترکیه ترتیب گردیده است که با گذشت زمان و باوارد شدن تغیرات درساحۀ اکادمیک، نیازسنجی ها وساحه ی کاری فارغین مورد بازنگری قرار گرفته تغیرات لازمه وارد می شود.

ب) اهداف آموزشی:

1. دیدگاه:

کاربست ‌برنامۀ راهبردی دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی دستیابی به‌اهداف تعیین شده مبنی بر ارتقای جایگاه آن را به‌سطح ‌یک کانون اکادمیک با اعتبار ملی و بین المللی در عرصۀ آموزش و تربیت کارشناسان ورزیده در سازگاری با معیارهای قبول شدۀ کشورهای منطقه و جهان امکان پذیر می‌سازد و حرکت به‌سوی بلند بردن کیفیت و اعتلای سویّۀ تدریسی، تربیتی و تحقیق علمی را تسریع می‌بخشد.

2. مأموریت:

مأموریت دیپارتمنت زبان و ادبیات تُرکی همانا ارائۀ خدمات آموزشی، تحقیقی-علمی بر بنیاد برنامۀ سنجیده و هدفمند، مبدل شدن به‌یک حلقۀ پیوند استوار فرهنگی میان دولت و ملت کشور عزیز ما افغانستان و کشور دوست و ترکیه می‌باشد تا بتواند در امر آشنا سازی محصلان کشور با زبان، ادبیات، تاریخ و فرهنگ کهن و معاصر ترک و همچنان در آشنا ساختن شهروندان جمهوری ترکیه با تاریخ، فرهنگ، زبان‌ها و ادبیات چند زبانی افغانستان نقشی را که به‌عهده‌اش گذاشته شده است، به‌وجه نیکو ایفا نماید.

3. اهداف اساسی:

  • تربیه استادان مجرب و مترجمان ورزیده زبان ترکی به منظور رفع نیازمندی های جامعه و معرفی فرهنگ والای اسلامی به جوامع ترکی زبان.
  • تربيه کادر متخصص به منظور انتقال دانش و معرفت از زبان ترکی به زبان های ملی و برعکس آن.
  • دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی محصلان خویش را در موضوعات مرتبط با رشتۀزبان وادبیات ترکی و عمومیات این رشته آموزش می‌‌دهد و فارغ‌التحصیلان می‌‌توانند.
  • فارغ‌التحصیلان این دیپارتمنت می‌‌توانند به حیث ترجمان، در رادیو و تلویزیون‌ها به صفت گوینده، وهمچنان به حيث آموزگار مسلکی در سطح افغانستان به ویژه در لیسه‌های افغان ترک و سایر مکاتبی که زبان ترکی در آن‌جا تدریس می‌گردد ويا درعرصه‌های مختلف مرتبط این رشته در سطح کشور ایفای وظیفه نمایند.

ج) توأمیت‌ها:

توأمیت دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی در داخل کشور با دیپارتمنت‌های ترکی ولایات بوده و در بیرون از مرز با کشور دوست ترکیه می‌باشد.

د. لابراتوار و تجهیزات آموزشی:

دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی دارای تجهیزات پروجکتور، کمپیوتر و دیگر لوازم درسی می‌باشد.

هـ) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

pic

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!