دیپارتمنت حفظ الصحه و تکنالوژی مواد غذایی

الف) معرفی:

 دیپارتمنت حفظ الصحه و تکنالوژی مواد غذایی در بخش‌های تکنالوژی، حفظ الصحۀ مواد غذایی، تحلیل مواد غذایی و طب عدلی دروس نظری و عملی را به پیش می‌‌برد. این دیپارتمنت دارای لابراتوار‌های مجهز و کارا برای سکتور‌های دولتی و خصوصی می‌باشد. در کل این دیپارتمنت به تعداد 384 ساعت درسی دارد که از جمله به تعداد 224 ساعت کریدت نظری یا لکچر و160 ساعت کریدت عملی می‌باشد. با فراگیری این مضامین محصلان وترنری با چگونگی تولید، پروسس، نگهداشت، بهداشت و کنترول مواد غذایی مختلف آشنایی حاصل می‌‌کنند. این دیپارتمنت توانایی‌های کارا و مؤثر را با سکتور‌های چون وزارت محترم صحت عامه، زراعت و مالداری، نورم و ستاندرد، کنترول کیفیت موادغذایی‌حیوانی، وزارت محترم تجارت، سازمان‌ها و ادارات متشبثین خصوصی، مشوره‌دهی‌ها در مارکیت برای تأمین امنیت غذایی، ستاندردسازی و تعیین معیارها به سطح جهانی، شناسایی مشکلات موجود در عرصه‌های غذایی و استفاده مؤثر از روش‌های تحقیقی، برای حل مشکلات موجود، ایفای وظیفه نموده می‌‌تواند تا سکتور‌های ذیربط را در راستای کاری آن‌ها کمک و یاری رساند.                     

استقامت کاری این دیپارتمنت بیشتر در بخش‌های حفظ‌الصحوی و تکنالوژی موادغذایی‌انسانی، طب‌عدلی می‌باشد و دیپارتمنت سعی می‌‌کند تا ستاندارد‌های غذایی را از نگاه علمی مشخص سازد. دیپارتمنت دارای اعضای کادر علمی مستعد به سویه‌های داکتر و ماستر می‌باشد و سهم ارزنده را در سکتور‌های دولتی و خصوصی دارند. این دیپارتمنت عضویت در کمیته‌های ‌کاری سکتور‌های مرتبط به مضامین را دارند. اعضای کادر علمی این دیپارتمنت در همه بخش‌های‌علمی، تحقیقاتی و ارایۀ خدمات به جامعه متعهد می‌‌باشند. دیپارتمنت روزنۀ خوبی برای خودکفایی از طریق انجام خدمات و تحقیقات علمی و کاربردی دارد.   

ب) اهداف آموزشی:

  • محصلان با فرا گرفتن کورس‌های مضامین حفظ‌الصحه و تکنالوژی موادغذایی قادر به شناسایی کیفی و صحی مواد غذایی می‌‌گردند.
  • تشخیص عوامل فاسد کنندۀ غذا‌ها و شناسایی معیار‌های صحی و ستاندرد‌ها را می‌‌آموزند.
  • محصلان با شیوه‌های آزمایشی، سنجش پارامتر‌های تشخیصی کیفی، تشخیص تقلب کاری در غذا، بلدیت حاصل می‌نمایندو عملاً آن‌را به کار می‌‌برند.
  • محصلان مهارت‌های تعیین کنترول کیفیت غذا‌ها را آموخته و آن‌را عملاً تطبیق می‌‌نمایند.
  • محصلان با شیوه‌های آزمایشی تشخیصی، عوامل بیماری‌زا، سیر کنترول غذا‌ها و جلوگیری از تقلب، معلومات کسب می‌نمایند و اندوخته‌های علمی را در ساحه تطبیق می‌‌کنند.

1. دیدگاه:

دیپارتمنت حفظ‌الصحه و تکنالوژی موادغذایی آموزش و مهارت‌های مسلکی وترنری را با تدریس معیاری، تحقیقات کاربردی به محصلان مهیا می‌سازد تا آن‌ها را قادر به ارایۀ خدمات با کیفیت برای جامعه، آماده سازند.

2. مأموریت:

دیپارتمنت حفظ‌الصحه و تکنالوژی موادغذایی تدریس با کیفیت را به شیوه‌های‌فعال و مبتنی بر نتایج محصل‌محور به دانش روز مسلکی برای خدمت گزاری به بازار کار و توسعۀ کشور مهیا می‌‌سازد.

3. اهداف اساسی یا رهبردی:

دیپارتمنت حفظ‌الصحه و تکنالوژی موادغذایی، اهداف اساسی یا رهبردی آتی را دنبال می‌‌کند:

  • تدریس و تحقیق معیاری و باکیفیت محصلان مبتنی بر نتایج و محصل‌محور برای کسب دانش روز مسلکی.
  • تقویت مهارت‌های مسلکی در مضامین مرتبط به دیپارتمنت.
  • ارتقای ظرفیت اعضای کادرعلمی، کارکنان تخنیکی و محصلان، با تدویر کنفرانس‌های‌علمی، سیمینار‌های رهنمودی و رهنمایی محصلان.
  • پیشبرد امور تدریسی، تحقیقی، ارایۀ خدمات و کار بالای ترفیعات‌علمی، تحقیقات کاربردی و سهمگیری در فعالیت‌های علمی دیپارتمنت، پوهنځی و پوهنتون.
  • سهمگیری فعال در کمیته‌های داخلی، پوهنتون، وزارت‌های سکتوری، ادارات خصوصی و متشبثین.
  • همکاری همه‌جانبه با سایر دیپارتمنت‌ها و پوهنځی‌های مماثل در پوهنتون و خارج از پوهنتون.

ج) توأمیت‌ها:

تا حال کدام توأمیت مستقل ندارد، در زمینه سعی می‌گردد.

هـ) لابراتوار‌ها و تجهیزات آموزشی:

دیپارتمنت در استقامت‌های کاری، دارای لابراتوار‌های تطبیقاتی، تشخیصه برای انجام کار‌های عملی و ارایۀ خدمات به جامعه دارد.

لابراتوارهای تکنالوژی و حفظ‌الصحۀ موادغذایی فعال است و سامان آلات لازم برای انجام کار‌های عملی مهیا می‌باشد. این لابراتوار‌ها نیاز به تجهیزات بیشتر دارند. اکثراً اعضای کادر‌علمی با کمبود موادکیمیایی، ریجنت‌ها و مواد بهداشتی لازم، در پیشبرد کار‌های عملی مواجه اند.

 د) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

789

گالری رسانه

راپور ویدیویی از فعالیت ها و دستاوردهای پوهنځی کیمیا پوهنتون کابل در اینجا قابل مشاهده است.

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!