درباره پوهنځی
نخستین آموزش های تخصصی ژورنالیزم در افغانستان در سال 1340 در چوکات پوهنځی ادبیات پوهنتون کابل به شکل یک دیپارتمنت آغاز شد. و نخستین دور فارغان این دوره به هفده تن میرسید.
این پوهنځی به حیث پوهنځی مستقل در سال 1365 با ترکیب دو دیپارتمنت زیر نام «رادیو- تلویزیون» و«مطبوعات» ایجاد شد. در سال 1395 نظر به نیاز بازار و تایید کریکولم جدید دیپارتمنت رادیو تلویزیون و مطبوعات مدغم شده به نام «ژورنالیزم» و دیپارتمنت « روابط عامه» تازه ایجاد شد؛ سپس در سال ۱۳۹۷ دیپارتمنت سومی زیر نام "مطالعهی ارتباطات" نیز با کود مشخص در امتحان کانکور ایجاد شد . از بدو تاسیس تا نیمه سال ۱۳۹۹ در این پوهنځی در چهار سمستر اول تدریس تقریباً شکل عمومی بود. بعد از سمسترچهارم محصلان به دو دیپارتمنت تقسیم می شدند؛ اما با شروع سال تحصیلی ۱۳۹۹ محصلان از طریق کانکور به رشته های ژورنالیزم، روابط عامه و مطالعهی ارتباطات معرفی و دیپارتمنت ها با مضمونهای مشخص و تخصصی از صنف اول دروس شان را در صنفهای جدا آغاز کردند. دیپارتمنت ژورنالیزم به شکل تیوری و عملی در استدیوهای مجهز رادیو و تلویزیون تربیت و آموزش میشوند، که بعد از فراغت میتوانند منحیث خبرنگار، مجری برنامههای رادیو و تلویزیونی، گزارشگر و برنامه ساز، کارگردان، تهیه کننده، گوینده خبر، ویراستار، مجری برنامههای تحلیلی و مصاحبه و در سازمانهای رسانهیی شامل کار شوند..
محصلان روابط عامه تیوری را در صنف و بخش های عملی را در نهادهای روابط عامه وزارتخانهها و نهادهای خصوصی میآموزند و بعد از فراغت به عنوان مسؤولان روابط عامه و گزارشگران و خبرنگاران خدمت خواهند کرد..
پوهنځی ارتباطات و ژورنالیزم پوهنتون کابل از زمان تأسیس تا حال شصت دوره اعم از روزانه و شبانه فارغ التحصیلان خود را به حیث ژورنالیستان مسلکی به جامعه تقدیم کرده است.
ساحه کاری فارغ التحصیلان دیپارتمنت ژورنالیزم این پوهنځی؛ رسانه های چاپی، صوتی (رادیو)، تصویری (تلویزیون) و آژانسهای خبر رسانی، مسوولان و سخنگویان نهادهای روابط عامه و ارتباطات نهاد های دولتی و غیردولتی می باشد.
تعمیر پوهنځی ارتباطات و ژورنالیزم دارای، هفت صنف درسی ، یک کتابخانه، استدیوی آموزشی تلویزیون، استدیوی رادیو، یک مطبعه چاپ، مرکز مشاوره و یک اتاق کنفرانس میباشد. نصاب درسی این پوهنځی در سال 1395 به همکاری پنج پوهنتون مطرح دنیا کارشد و بعدا در کلستر سال 1400 وزارت تحصیلات عالی با درنظرداشت نیازهای بازار کار بازنگری گردید.