درباره

عکس

مشکلات و آلودگی محیط ‌زیست و بیماری‌های ناشی از آن همه روزه حیات بشر را در سراسر دنیا با تهدید و چالش مواجه ساخته است و هرسال ده‌هاهزار انسان؛ حیات خود را از دست می‌دهد. بعضی حوادث محیطی غیرمترقبه می‌باشد که پیشبینی و جلوگیری آن مشکل است؛ مانند زلزله، توفان‌ها، خشک‌سالی، تغییراقلیم و غیره. ولی بعضی حوادث‌محیط ‌زیستی در نتیجۀ فعالیت‌های بشری ایجاد شده، مانند آلودگی میحط‌زیستی (آلودگی‌هوا، آب، خاک و زمین)، باریک شدن طبقۀ اوزون و گرم شدن کرۀ زمین، که این همه با آغاز فعالیت‌های صنعتی، استفادۀ بیش از حد منابع‌طبیعی، استفادۀ بیش از حد منابع انرژی فوسیلی و انرژی غیرقابل تجدید است. در قرن نوزدهم، بشر به انکشافات شایانی در عرصۀ صنعت و تکنالوژی دست یافت. بشر در صدد گشودن دروازه‌های بستۀ صنعت و تکنالوژی بود؛ اما به پیامدهای ناگوار انکشاف صنعت بی‌دوام و استفادۀ بیش از حد منابع انرژی تجدیدناپذیر توجه نکرد، که این روند به تدریج، محیط‌ زیست را متضرر ساخت و حال ترمیم آن ناممکن به نظر می‌رسد. اگر انسان‌ها جلو عوامل آلودگی روزافزون محیط‌زیست را نگیرند و برمبنای اساسات انکشاف پایدار عمل نکنند، پیامدهای بسیار خطرناک را در قبال خواهد داشت.     

روی این ملحوظ، نخست ادارۀملی حفاظت محیط‌زیست در چارچوب ادارۀ دولت ایجاد شد تا از خطرات حوادث محیط‌زیستی مدیریت و جلوگیری نماید و خطرات حوادث غیرمترقبۀ محیط ‌زیستی را نیز کاهش دهد. پوهنتون‌ها و نهادهای علمی کشور با ملاحظۀ روزافزون چالش‌های محیط‌زیستی، اشاعۀ علم محیط‌زیست، حفاظت محیط‌زیست، منابع‌طبیعی، مدیریت‌حوادث و انجام تحقیقات در این عرصه‌‌ها به ایجاد دیپارتمنت در این رشته‌ها مبادرت ورزیدند. به همین ترتیب، بنابر ضرورت و نیازمندی‌های جامعۀعلمی و بازارکار، در سال 1388 هجری‌شمسی دیپارتمنتی به نام "حفاظت محیط‌زیست و مدیریت‌حوادث" در چارچوب پوهنځی زمین‌شناسی ایجاد گردید. این دیپارتمنت به حیث اولین دیپارتمنت رشتۀحفاظت محیط‌زیست و مدیریت‌حوادث در افغانستان، رسمیت را کسب نمود. بعداً، مطابق اقتضای وقت، نظر به پلان توسعه‌یی پوهنتون کابل و همچنان اختصاصی‌ساختن ساحات مختلف اکادمیک، استادان پوهنتون کابل با همکاری وزارت تحصیلات عالی، پوهنځی مستقل محیط‌زیست را پیشنهاد کردند و بالاخره با تصویب شورای وزیران، پوهنځی محیط‌زیست، در چارچوب پوهنتون کابل ایجاد گردید و در سال 1392 با داشتن 430 تن محصل جدیدالشمول و 150 تن محصل از دیپارتمنت حفاظت محیط‌زیست و مدیریت‌حوادث در صنف‌‌های مختلف رسماً آغاز به کار کرد.

گالری رسانه

مولوی عبدالسلام حنفی صاحب معاون اداری ریاست الوزرای ا.ا.ا:

سخنرانی معاون سیاسی ریاست الوزرا محترم مولوی صاحب عبدالکبیر در مراسم جشن فراغت محصلین پوهنتون کابل:

از ۲۲ پوهنځی پوهنتون کابل ۲۳۰۸ تن محصلین به سطح لیسانس فارغ شدند جزیات بیشتر در راپور ویدیویی ذیل تماشا نمایید.

راپور ویدیویی از فعالیت ها و دستاوردهای پوهنځی کیمیا پوهنتون کابل در اینجا قابل مشاهده است.

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.