معرفی برنامه ماستری

دیپارتمنت هارتیکلچر بار اول در سال 1354 یکجا با دیپارتمنت جنگلات تحت نام "دیپارتمنت جنگلات و هارتیکلچر" در چوکات پوهنځی زراعت پوهنتون کابل تاسیس گردید. در سال 1373 هر دو دیپارتمنت از هم جدا گردیده و دیپارتمنت هارتیکلچر به حیث یک دیپارتمنت مستقل فعالیت خویش را اغاز نمود. متعاقباً این دیپارتمنت در چوکات پوهنځی های زراعت پوهنتون های مهم کشور ایجاد گردید. در حال حاضر دیپارتمنت هارتیکلچر در چوکات بیش از 15 پوهنځی زراعت در پوهنتون های کشور عملاً ارایه خدمات می نماید.

هارتیکلچر بخش مهمی از علوم نباتی بوده که سه منبع عمده غذائی مانند سبزیجات، میوه جات ومغزباب را در بر میگیرد.  این بخش  رول قابل ملاحظه را در عرصه های دیگر اجتماعی مانند ایجاد شغل، بلند بردن بنه ئی اقتصادی باغداران، سرسبزی محیط زیست و غیره نیز بازی میکند. هارتیکلچر یک بخش عمده زراعت است که در بر گیرنده علم، هنر و تجارب میباشند.  متخصصین  و علمای  این بخش  با استفاده از معلومات علمی و عملی در بخش های علم وراثت، فزیالوژی، بوتانی، کیمیا و علوم دیگر و نیز با در نظرداشت تکنالوژی و تخنیک های جدید و عصری مطابق به تقاضا روز جهت بالا بردن حاصل و کیفیت، ورایتی های عالی و ارزشمند میوه جات و سبزیجات را تولید، انکشاف و به بهره برداری میسپارند. علاوه بر آن هارتیکلچر در برگیرنده تکنالوژی عملیات بعد از جمع آوری، ارزش افزائی محصول، ذخیره و پروسس محصولاتی باغداری نیز میباشد که این خود  ارزش و اهمیت آن را بلند برده و تا اندازه زیاد ضروریات و نیازمندی های دهاقین و مارکیت را مرفوع میسازد.

دیپارتمنت هارتیکلچر در پوهنځی های زراعت پوهنتون های مختلف کشور نه تنها محصلان را بر اساس تقاضا بازار کار و نیاز جامعه در مقطع تحصیلی لیسانس تربیه و به جامعه تقدیم میدارد بلکه در تعداد از پوهنتون ها برنامه های ماستری نیز ایجاد گردیده و قرار است برنامه دوکتورا نیز در تعداد از پوهنتون ها در آینده نزدیک ایجاد گردد.

برنامه ماستری هارتیکلچر از طریق تجارب آموزشی، انضباطی و رهنمود های قابل تطبیق، محصلان را مورد آموزش قرار میدهد. این برنامه در رشد اقتصاد ملی تشریک مساعی می نماید. بناً این دیپارتمنت رول حیاتی در بهبود سطح اقتصادی و اجتماعی مخصوصاً جوامع روستائی که عمدتاً وابسته به زراعت است، را دارا میباشد. دوره ای ماستری هارتیکلچر شامل پیشرفته ترین موضوعات موجود در زمینه تولید، پروسس و ارزش افزایی محصولات هارتیکلچری میباشد. محصلان واجد شرایط جهت کسب درجه تحصیلی ماستری از رشته های هارتیکلچر، جنگلات و منابع طبیعی، بایو تکنالوژي و تکنالوژی مواد غذایی جذب میگردد. برنامۀ هارتیکلچر در بر گیرنده ای مضامین ذیل است:

  1. مضامین اساسی (6 کریدت)
  2. مضامین تخصصی (۲۷ کریدت)
  3. مضامین اختیاری (۴ کریدت)
  4. پایان نامه (۹ کریدت)

 

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!