دیپارتمنت فارمسیوتیک

الف) معرفی:

این دیپارتمنت یکی ازدیپارتمنت‌های اساسی پوهنځی به شمار می‌‌رود. هدف اساسی دیپارتمنت را تدریس و آموزش انواع مواد اولیه و تهیۀ ادویه به پیمانۀ لابراتواری و صنعتی تشکیل می‌‌دهد. در این دیپارتمنت، همه اشکال دوایی جامد، نیمه‌جامد، مایع و گازات تحت مطالعه قرار می‌گیرد و تطبیق محاسبات در تهیۀ اشکال دوایی، عملیات اساسی فارمسی، طرح فورمولیشن ادویه، تهیه و ترکیب اشکال دوایی و مضامین بایوفارمسیوتیک، صنعت فارمسی، اداره و منجمنت دوایی و تجهیزات طبی تدریس می‌گردد. کارهای عملی مربوط به اشکال دوایی و همچنان ستاژ محصلان در فابریکات دوایی و اداره و منجمنت دوایی نیز از امور مربوط به این دیپارتمنت می‌باشد. به این وسیله فارغان پوهنځی می‌‌توانند، امور مربوط به دواخانه، لابراتوارهای‌ تولیدی و فابریکات تولید ادویه را انجام دهند.

ب) اهداف آموزشی:

  1. دیدگاه:

ارتقای دیپارتمنت به یک مرکز با اعتبارعلمی در راستای تربیۀ کادرهای متخصص و متعهد و ترویج تحقیقات علمی وعرضۀ خدمات اکادمیک.

۲. مأموریت:

دیپارتمنت فارمسیوتیک، در راستای تحقق اهداف پوهنځی فارمسی از طریق برنامه‌ریزی آموزشی، تحقیقی و ارایۀ خدمات در تلاش خواهد بود، تا تمام توانایی خود را جهت مساعدت به فراگیر شدن دانش فارمسی به کار گیرد.

3. اهداف اساسی:

  1. در جهت دانش‌نوین دواسازی حرکت فعالانه می نماید تا به بالاترین ستندرد ملی و جهانی برسد.
  2. برقراری ارتباط با مجامع علمی در داخل و خارج کشور.
  3. برقراری ارتباط مستمر با صنعت دواسازی کشور.
  4. اقدامات لازم جهت ارتقای سویۀ علمی محصلان و فارغان.
  5. انجام تحقیقات در راستای حل مشکلات کشوری.
  6. ارایۀ خدمات علمی و مشاوره در ارتباط با نیازهای جامعه.

ج) توأمیت‌:

توأمیت مستقل ندارد.

د) لابراتوار و تجهیزات آموزشی:

لابراتوار فارمسیوتیک با داشتن وسایل مدرن همچون ماشین تابلیت سازی، وسیلۀ تعیین زمان متلاشی‌شدن تابلیت‌ها، وسیلۀ تعیین سختی‌تابلیت‌ها، سنتریفیوژ، سپکتروفوتومتر و مایکروسکوپ دارای توانایی‌های ذیل می‌باشد:

  • تهیۀ اشکال دوایی مایع فمی؛
  • تهیۀ قطره‌های چشم و قطره‌های فمی؛
  • تهیۀ گرانول‌ها و تهیۀ تابلیت‌ها؛
  • پرکاری کپسول‌های میان خالی؛
  • تهیۀ انواع مختلف کریم‌ها؛
  • تهیۀ شیاف‌های دوایی و
  • تعیین خصوصیات تابلیت‌های تهیه شده.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی