درباره

pic

پوهنځی روان‌شناسی و علوم‌تربیتی در سال 1341 در چوكات پوهنتون كابل به نام پوهنځی تعلیم و تربیۀ تأسیس گردید و با پذیرش شصت نفر محصل باداشتن ده نفر استاد مجرب داخلی و امریكایی كه در رشته‌های مختلف داكتری و ماستری داشتند، آغاز به‌كاركرد. هدف از ایجاد این پوهنځی در آن وقت تربیۀ معلمان برای دورۀ ثانوی مكاتب كشور بود در رشته‌هایی كه در مكاتب تدریس می‌شد. در پهلوی این رشته‌ها، دیپارتمنت دیگری به نام ادارۀ تربیتی نیز بود كه بعداً به دیپارتمنت تعلیمات مسلكی مسمی شد. این پوهنځی درسال 1352 لغو تدریجی گردید و شاگردانش به پوهنځی‌های ساینس، ادبیات و علوم بشری تعلق گرفت. دیپارتمنت تعلیمات مسلكی كه به ‌پوهنځی ادبیات و علوم بشری مربوط گردیده بود در سال 1358 دوباره به‌حیث پوهنځی تعلیم و تربیۀ ایجاد گردید؛ اما این‌بار صرف دو دیپارتمنت به نام‌های دیپارتمنت روان‌شناسی و پیداگوژی در آن بود كه هدف از ایجاد آن رفع ضرورت‌های معارف كشور بود. در ساحۀ روان‌شناسی و پیداگوژی، با گذشت زمان و با به میان آمدن نیازمندی‌های جدید در جامعه، وزارت تحصیلات عالی تصمیم گرفت پوهنتونی را به نام تعلیم و تربیۀ ایجاد و تأسیس نماید. همین موضوع سبب شد تا نام پوهنځی از پوهنځی تعلیم و تربیۀ به پوهنځی روان‌شناسی و علوم‌تربیتی مبدل گردد.

بعد از این پوهنځی اهداف خویش را تجدید‌نظر نمود و به بخش‌های مختلف روان‌شناسی و پیداگوژی توجه نمود و در نتیجه دیپارتمنت‌های دیگر به نام دیپارتمنت ادارۀ ‌تربیتی، مشاورۀ و رهنمایی در سال 1392، كار اجتماعی و پلان و پالیسی‌آموزشی در سال 1393 در تشکیل این پوهنځی به‌میان آمدند. اكنون این پوهنځی دارای شش دیپارتمنت می‌باشد.

پوهنځی روان‌شناسی و علوم‌تربیتی با توجه به انكشاف چشم‌گیر در عرصۀ رشد علم و علم‌آفرینی در جهان و نیاز كشور عزیز‌ما برای ایجاد نیروی‌كاری متخصص و تولید دانش و فكر در تلاش است با در نظرداشت پلان ستراتیژیك وزارت تحصیلات عالی، راه‌حل‌های مناسب برای بهبود برنامه‌ها و تحقق پروگرام‌های انكشافی خود طرح‌ریزی نماید تا در این راستا همكار خوب و قابل اعتماد با سایر ادارات و سازمان‌های تحصیلی در داخل و خارج كشور بوده در عرصۀ تقدیم كادرهای جوان و مسلكی به جامعه مصدر خدمت هرچه بیشتر گردد. رهبری پوهنځی این خدمات را كافی ندانسته در راستای انكشاف و عرضۀ تحصیلات عالی معیاری و باكیفیت در مطابقت با معیار های منطقوی و بین‌المللی اقدامات مؤثری را روی دست دارد.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی