در باره پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی
در سال ۱۳۴۳ هـ ش مرکز تربیوی مخابرات با یک برنامه به سطح بکلوریا (صنف دوازده) توسط وزارت مخابرات وقت به همکاری اتحادیه بینالمللی تیلی کمیونیکیشن (ITU) و ریاست تدریسات مسلکی وزارت معارف بهمنظور اکمال کادرهای فنی و مسلکی دستگاههای تیلفون و تلگراف مربوط وزارت مخابرات ایجاد گردید. بعداً در سال ۱۳۵۴ هـ ش با در نظرداشت توسعۀ تکنالوژی مخابراتی و معلوماتی به یکنهاد تحصیلی نیمه عالی به درجۀ فوق بکلوریا یعنی صنف چهاردهم ارتقا یافت. مرکز تربیوی مخابرات در طول حیات و حضور علمی خویش به تعداد ۱۲۰۰ تن را در رشتههای مختلف به سطح بکلوریا و فوق بکلوریا تربیه و به جامعه تقدیم نموده است.
با پیشرفتهای سریع که در دو دهه اخیر خصوصاً در بخش ساینس و تکنالوژی به وجود آمد و میزان نیازمندیها بهسرعت افزایش یافت، این امکان را به رهبری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، هیئت رهبری پوهنځی و استادان دلسوز و متعهد آن داد که در یک حرکت علمی مستمر به کمک پوهنتون کابل و اتحادیۀ بینالمللی تیلی کمیونیکیشن (ITU) ضمن برخورداری از سهمی مؤثر و ارزنده در رشد و انکشاف کشور و رفع نیازمندیهای علمی در عرصه تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی در سال ۱۳۸۶ هـ ش مرکز تربیوی مخابرات را به یک موسسه تحصیلات عالی دولتی با تدویر پروگرام لیسانس توسعه دهد. بدین ترتیب توانست عضویت خانوادۀ تحصیلات عالی دولتی را به دست آورد که دریچههای بسیار بزرگ فرصت را باز نمود. در سال ۱۳۹۵ هـ ش پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی بعد از انجام نیازسنجی، دو برنامه تحصیلی مجزا یکی تحت نام انجنیری تیلی کمیونیکیشن و دیگر تحت نام ساینس و انجنیری معلومات را انکشاف دادهاند.
برمبنای حکم شماره (۳۴۵) مورخ ۱۵/۰۲/۱۳۹۹ هـ ش رئیس جمهور پیشین جمهوری اسلامی افغانستان، پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی با تمام تشکیل، بودجه، اموال منقول و غیرمنقول تحت استفادهاش از وزارت محترم مخابرات به وزارت محترم تحصیلات عالی انتقال گردید. اکنون پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی بهمثابه یک پوهنځی مستقل در داخل پوهنتون کابل به فعالیت هدفمندانه خود که همانا تربیه کادرهای جوان در بخش تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی است ادامه میدهد.