ديپارتمنت ثقافت اسلامی

ديپارتمنت ثقافت اسلامی يکی از ديپارتمنت‌های پنچګانهٔ پوهنځی شرعيات پوهنتون کابل می‌باشد. مضامين اين ديپارتمنت پوهنتون شمول بوده و استادان آن در پوهنځی‌های بيست‌ و يک ګانهٔ پوهنتون کابل مصروف تدريس مضامين ثقافت اسلامی باشد.

ثقافت اسلامی از جمله مضامین دینی و پوهنتون شمول بوده، که منحیث احترام به معتقدات و احکام اسلامی وفهم باز دین اسلام تدریس آن بګونه اکادمیک در تمام پوهنتون های دولتی وخصوصی، در همه سمستر های روزانه وشبانه قابل تطبیق میباشد.

ديدګاه ديپارتمنت ثقافت اسلامی

داشتن کادر های متخصص ، متعهد و معتدل اسلامی که بتوانند به عنوان الگوی های عملی تربیه سالم اسلامی دور از افراط و تفریط میان سعادت دنیا و آخرت همآهنگی ایجاد نمایند.

ماموريت ديپارتمنت ثقافت اسلامی

ایمان و اعتقاد به آموزه های دین مقدس اسلام، از بارزترین شاخصه های مردم افغانستان است. به منظور ترویج اعتدالگرایی مذهبی و نهادینه ساختن تقوا و ایمانداری در جامعه به شکل مقبول و پسندیده آن و به هدف ترویج هرچه بیشتر قانونیت، عدالت، نظم و بمیان آوردن  اداره سالم در کشور تدریس و ارائه خدمات تحصیلات عالی از جمله ضروریات اساسی محسوب میگردد.  این نیازمندیها وقتی مرفوع میگردند که فهم و ودانش درست و دقیق در عرصه شریعت اسلام و شناخت علمی از ایمان و عقیده وجود داشته باشد. تا کارشناسان فرهیخته علوم دینی مسلط به علم و مهارت مسلکی و ملتزم به اخلاق دینی منحیث الگوهای جامعه در حوزه مربوطه اشتغال یافته مصدر خدمت به جامعه گردند.

اهداف ديپارتمنت ثقافت اسلامی

پوهنځی های شرعیات در سطح کشور دارای مرام و هدف والای تربیه کادر آگاه، ماهر و خدمت گذار برای مردم و جامعه، ترویج فرهنگ تحقیات در حوزه علوم دینی و تحکیم علمی رابطه علوم شرعی با سایر رشته ها میباشد. مشخصا در ثقافت اسلامی خدمات علمی به منظور تحقق اهداف ذیل صورت میگیر:

• آشنایی علمی و اکادمیکی محصلان رشته های مختلف تحصیلات عالی با اصول و مبانی کلی اسلام ، آشنایی با جهان بینی های مطرح و ارتباط اسلام با  دستآوردهای علوم معاصر .
  • تربیه جوانان آگاه ، توانمند و ملتزم به ارزشها و اساسات فرهنگ و ثقافت اسلامی
  • تربیه کادر های متخصص ، متعهد و معتدل اسلامی که بتوانند به عنوان الگوی های عملی تربیه سالم اسلامی دور از افراط و تفریط میان سعادت دنیا و آخرت همآهنگی ایجاد نمایند.
  • ارایه دانش نظری جهت تبیین و تو ضیح مسایل کلی  اسلامی به مبتنی بر  دلایل نقلی و عقلی با بیان آثار و  حکمت های هر موضوع.
  • بلند بردن سطح دانش دینی و اسلامی محصلان به منظور حضور سالم و فعال شان در عرصه های مهم انکشاف های حیاتی فردی و اجتماعی جامعه انسانی و عناصر مؤثر در تحکیم صلح و ثبات کشور در پرتوی تعالیم حیات بخش اسلامی.
  • انکشاف مهارت های تحقیقات علمی  و توسعه فکری سالم اسلامی  و انسانی جهت  تنظیم رابطه درست انسان با پروردگار و جامعه انسانی و بهره گیری سالم از نعمات ارزنده عالم هستی .

اعضای کادر علمی ديپارتمنت ثقافت اسلامی

دیپارتمنت ثقافت اسلامی: (27) تن عضوکادرعلمی:

1. محترم پوهندوی دکتور عبد الله حقیار – دکتورا از کشور عربستان سعودی – آمر دیپارتمنت.
  2. محترم پوهاند دکتور عبدالله نورعباد – دکتورا از پوهنتون قاهره مصر.
  3. محترم پوهنوال دکتور عبد المتین شهیدی- دکتورا از کشور عربستان سعودی
  4. محترم پوهنوال سید ابوبکرهاشمی – ماستر از پوهنتون دعوت و جهاد.
  5. محترم پوهندوی جنید الله ظهیر- ماستر از پوهنتون اسلامی اسلام آباد.
  6. محترم پوهندوی دکتور خواجه محمد عصامی دکتورا از پوهنتون اسلامی اسلام آباد.
  7. محترم پوهندوی دکتور عبدالجلیل فقیه – دکتورا از کشور هندوستان.
  8. محترم پوهنمل  دکتور عبد الناصرنصرت  –  ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  9. محترم پوهنمل  دکتور عبدالرحمن – دکتورا از کشور عربستان سعودی.
  10. محترم پوهنمل دکتور اصحاب الله اواب – دکتورا از کشور عربستان سعودی.
  11. محترم پوهنمل دکتور نجیب الله فهیم – دکتورا از کشور عربستان سعودی.
  12. محترم پوهنمل دکتور نصرت‌الله ايوبی – دکتورا از کشور عربستان سعودی.
  13. محترم پوهنمل احمد ضیاء دانش  –  ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  14. محترم پوهنمل عبدالغیاث سهرابی - ماستر از پوهنتون اسلامی اسلام آباد.
  15. محترم پوهنمل فرید احمد هروی – ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  16. محترم پوهنمل محمد شریف عمرزی – ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  17. محترم پوهنيار محمد معروف راسخ - ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  18. محترم پوهنیار حزب الله ناصح– ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل. (فعلاً مصروف تحصيلی مقطع دکتورا در کشور ماليزيا)
  19. محترم پوهنیار ضیف الله اطهری – ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.(فعلاً مصروف تحصيلی مقطع دکتورا در کشور ماليزيا)
  20. محترم پوهنیار مبشر مسلمیار – ماستر در رشته تفسیر و حدیث پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  21. محترم پوهنیار محمد اکبر فایز - ماستر از پوهنتون اسلامی اسلام آباد.
  22. محترم پوهنیار محمد طاهر سرفراز – ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل. (فعلاً مصروف تحصيلی مقطع دکتورا در کشور ماليزيا)
  23. محترم پوهنیار محمد نسیم حسام- ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل (فعلا مصروف مقطع دکتورا در کشور ترکیه).
  24. محترم پوهنیار نثار احمد اخگر– ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل..
  25. محترم پوهنیار نصیرالله خالد- ماستر از پوهنتون اسلامی اسلام آباد.
  26. محترم پوهنيار ابوحنيفه اسلامی – ماستر از پوهنځی شرعيات پوهنتون کابل.
  27.  محترم پوهیالی اسدالله ساجد- لیسانس پوهنتون دعوت و جهاد (فعلا مصروف تحصیل برنامه ماستری در پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل).