ديپارتمنت تفسير و علوم قرآن

برنامه های تدریسی و تحقیقی دیپارتمنت تفسیر پوهنحی شرعیات در طول دوره فعالیت دهه های متمادي اش قسمی تنظیم شده که بستر و زمینه خوبی را برای انکشاف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در جامعه منعکس سازد. برنامه های علمی تحقیقی و تدریسی این دیپارتمنت که در دیدگاه ، ماموریت، اهداف و کریکولم ان ذیلا به تفصیل به آن اشاره می شود در امر سهم گیری، نه تنها محطی بلکه در امر سهم گیری ملی به سطح کل کشور موثر بوده و نتایج خوبی از آن به دست آمده است.

ديدګاه ديپارتمنت تفسير و علوم قرآن

با توجه به آموزه های دین مقدس اسلام، اصول پسندیده حاکم برجامعه، حفظ منافع علياي كشور، تحكيم وحدت ملي، تعهد به ارتقاي كمی و كيفي آموزش علمي و كاربردي دانش شرعيات، به كارگيري استندردهاي معقول پذیرفته شده بين المللي در محبط اكادميك، ارزشهاي اساسي ذيل مورد نظر اين دیپارتمنت است:

1-  باور و احترام به ارزش هاي ديني و ملي.

2- ترويج هرچه بيشتر دانش مسلكي و تخصصي ديني.

3- تقويت روحيه دينداري، وحدت ملي، همدیگر پذیری و تحکیم ثبات اجتماعی و سیاسی.

4- مبارزه با انواع تعصب اعم از نژادی، سمتی، قومی و...

5-  تحصيلات عالي با كيفيت و معياري متناسب با نياز جامعه و بازار كار.

ماموريت ديپارتمنت تفسير و علوم قرآن

ديپارتمنت تفسير مكلفيت بزرگ و رسالت سترگی دارد که اجرای آن بگونۀ لازم  و به وجه احسن از مسؤولیتهای اين ديپارتمنت است که می توان در نکات آتی خلاصه نمود:

1- تربیۀ کادرهای متخصص و مسلکی که بتواند موضوعات مهم و مسایل مشکل معاصر را در روشنی نصوص شرعی و آیات قرآنی بررسی و احکام آن را روشن نماید.

2- تربیۀ کادرهای مؤمن و متخصص که در برابر الله، دین و جامعه احساس مسؤوليت نمايد.

3- تربيه و آماده ساختن افراد مسلکی و متعهد به ارزشهای اسلامی و ملی جهت خدمت به جامعه.

اهداف ديپارتمنت تفسير و علوم قرآن

ديپارتمنت تفسير يك ديپارتمنت علمي در چارچوب پوهنحي شرعيات فعاليت مي كند که هدف آن تربیه کادرهای آگاه و متخصص در بخش افتاء، مشاوره و حکمیت، تدریس علوم شرعی، دعوت و خطابت، آشنایی با علوم قرآن، اصول و ضوابط تفسیر بطور دقیق و مسلکی در قالب نصاب درسی معیاری و تأیید شده از طرف وزارت محترم تحصیلات عالی می باشد که از اهداف مهم آن امور آتي است:

• تقويه ايمان و باور به عظمت قرآن کريم و إيجاد روحيه افتخار به قرآن و دفاع از آن.
  • فهم درست و صحیح معانی قرآن و استخراج احکام از قرآن و بيان حکمتهای آن.
  • بهره برداری از علوم و معارف قرآن و اجرای آن در بخشهای مختلف زندگی.
  • آراستن محصل با اخلاق و آداب قرآني و تغيير بارز در سلوک و اخلاق هر محصل در روشني قرآن.
  • توانايي محصلان به ترتيل قرآن و تلقظ صحيح و درست آن.
  • شناخت شيوه هاي تلاوت و آشنايي با قراءتها و قاريان.
  • أگاهي از اصول و قواعدی كه رعايت و تطبيق آن انسان را از خطا و اشتباه در نطق قرآن مصون داشته و به تلفظ صحيح ودرست آن ياري ميدهد.
  • تشخيص روش تفسير صحيح و معياري از روشهاي غلط و نا سالم در تفسير.
  • شناخت قواعد کلي و سالم که در فهم تفسير قرآن مفيد و ممد مي باشد.
  • شناخت و تفکيک اشخاصي که اهليت تفسير قرآن را دارند از افراد نا اهل.

اعضای کادر علمی ديپارتمنت تفسير و علوم قرآن

دیپارتمنت تفسیر: (5 ) تن عضو کادر علمی:

1. محترم پوهندوی غلام محمد محب – ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل– آمردیپارتمنت.
  2. محترم پوهنمل حفيظ‌الله حفيظ – ماستر از پوهنځی شرعيات پوهنتون کابل – رئيس پوهنځی.
  3. محترم پوهاند دکتور عبدالقدوس راجی- دکتورا از کشور عربستان سعودی.
  4. محترم پوهنمل عبد البشیرفضلی –  ماستر از پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل.
  5. محترم پوهنيار فرخنده شيرزاد – ماستر در رشتهٔ تفسير و حديث از پوهنځی شرعيات پوهنتون کابل.