کنفرانس «وضعیت کنونی کشور؛ فرصتها و چالشها» در پوهنتون کابل برگزار گردید
بمناسبت یک سالگی ا.ا.ا، کنفرانس علمی زیر عنوان «وضعیت کنونی کشور؛ فرصتها و چالشها» ازسوی رهبری پوهنتون کابل و با همکاری وزارت تحصیلات عالی کشور در ادیتوریم مجتمع آموزشی پوهنتون کابل برگزار گردید.
دراین کنفرانس وزیر و معینان وزارت تحصیلات عالی، وزیر مهاجرین و عودت کنندگان، سخنگوی ا.ا.ا، معین وزارت کار و امور اجتماعی، معین وزارت اقتصاد، نمایندگان وزارت خارجه، کارشناسان ، استادان و محصلین پوهنتون اشتراک ورزیدند.
این کنفرانس با سخنرانی افتتاحیه محترم دکتور اسامه عزیز رئیس پوهنتون کابل آغاز گردید ، وی ضمن خوش آمدگویی به مهمانان، گفت که بفضل خداوند جهاد 20 ساله مردم افغانستان کامیاب شده است و حالا وظیفه ماست که برای محکم کردن نظام اسلامی همانند 20 سال جهاد قربانی بدهیم و این اگر از یک جهت مسوولیت مسوولین نظام است، ولی مردم نیز درآن نقش مهم دارند و کدرهای مسلکی و با فهم باید کار کنند تا رابطه بین مردم و نظام بهتر و بیشتر قایم شود.
دکتور عزیز افزود: مسوولیت پوهنتونها و نهادهای علمی است که روی مسایل کلان کشور غور و تحقیق نمایند و خوش بختانه دراین راستا پوهنتون کابل کارهای زیاد انجام داده است و طرح های مشخص و مدون را در حوزه های محیط زیست، صحت، حوادث طبیعی و زراعت تهیه نموده و آنرا با جهات مرتبط شریک نموده است و در آینده نیز روی مسایل مهم و اساسی کشور کارهای بیشتر تحقیقی و علمی انجام خواهد داد و این کنفرانس یکی از همین سلسله کارها است ، به گفته رئیس پوهنتون کابل ، افغانستان برای ترقی و پیشرفت فرصت خوب دارد چون آزادی و استقلال کامل دارد و از این فرصت تاریخی باید استفاده اعظمی صورت گیرد.
سپس محترم مولوی عبدالباقی حقانی، وزیر تحصیلات عالی کشور برگزاری این کنفرانس را در شرایط کنونی بسیار مهم و حیاتی خواند و افزود که وظیفه نسل تحصیل یافته و اکادمیک است که روی مشکلات و پرابلم های کلان کشوری تحقیق و پژوهش نمایند و راه های حل منطقی و اصولی را برای آن جستجو نمایند و ما باید ظرفیت های داخلی خود را چنان بلند ببریم که تمام مشکلات کشور را از طریق منابع داخلی رفع بسازیم و نیازی به کمک خارجیها نداشته باشیم.
محترم ذبیح الله مجاهد، سخنگوی ا.ا.ا نیز طی صحبتی، تدویر این کنفرانس را ازسوی رهبری پوهنتون کابل کار شایسته و قابل قدر خواند و در عین حال آنرا مسوولیت این نهاد بزرگ دانست ، آقای مجاهد گفت که این گونه کنفرانسها زمینه ایجاد می کند که روی بعضی مشکلات بیشتر تحقیق کنیم و فرصتها را مشخص نماییم و برای رفع تهدیدها برنامه بسنجیم و این ابتکار پوهنتون کابل گام اساسی در چنین موارد است.
همچنان دراین کنفرانس عبدالستار سعادت کارشناس مسایل حقوقی، عبدالجبار بهیر نویسنده و محقق ، شفیع اعظم رئیس بخش اقتصادی وزارت خارجه، دکتور ذاکر جلالی کارشنانس سیاسی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، عبدالطیف نظری معین وزارت اقتصاد هرکدام روی موضوعات مشخص شده در آجندا صحبتهای مفصل نمودند که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
در قسمت پایان کنفرانس محترم پوهاند محمد شفیع شریفی معاون علمی پوهنتون کابل روی انرژی و معادن، محترم پوهنمل داکتر محمد ولی سالاری استاد پوهنځی زراعت روی گذار از زراعت سنتی به زراعت معاصر و محترم پوهندوی محمد داود شیرزاد رئیس پوهنځی محیط زیست روی تغیر اقلیم و عوارض آن در افغانستان مقالات تحقیقی شانرا ارائه نمودند.
این کنفرانس با جمع بندی ازسوی محترم لطف الله خیرخواه معین علمی وزارت تحصیلات عالی و با دوعایه اختتامیه محترم مولوی معلم احمد، معاون مالی و اداری پوهنتون کابل به پایان رسید.