ورکشاپ تحلیلی پیرامون ایجاد بزنس انکیوبیتر سنتر در پوهنتون کابل و سایر پوهنتونها در پوهنتون کابل دایر گردید
نشست مشورتی پیرامون ایجاد بزنس انکیوبیتر سنتر به روز یکشنبه مؤرخ ۱۴جدی سال جاری با حضور معین امور علمی وزارت تحصیلات عالی، رئیس و معاونان امور علمی و امور محصلان پوهنتون کابل، نمایندههای اداره اترا، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، وزارت تجارت و صنایع و پوهنتون طبی کابل، رئیس و مسئولان مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل در تالار اجتماعات این مرکز تدویر یافت.
در این نشست که بر اساس فرمان رئیس جمهوری اسلامی افغانستان در مورد ایجاد بزنس انکیوبیتر سنتر در پوهنتون کابل و سایر پوهنتونها تدویر یافته بود، پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین امور علمی وزارت تحصیلات عالی، پوهاند دکتور محمدعثمان بابری رئيس پوهنتون کابل، نمایندههای وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اداره اترا و وزارت تجارت و صنایع صحبت نموده و هریک با انکشاف علوم معاصر در جهان و ضرورت ارتقاء نهادهای اکادمیک افغانستان به ضرورت تأسیس بزنس انکیوبیشن سنتر در پوهنتونهای کشور بویژه در پوهنتون کابل تأکید ورزیده و اعلام آمادگی نمودند.
پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی با صحبت در این برنامه روی چگونگی ایجاد و تقویت مراکز تحقیق، مصروفسازی استادان و کدرهای علمی پوهنتونها به تحقیق، تألیف، مشورهدهی و... صحبت کرده اشاره نمود که در جریان ایجاد و فعال سازی چنین مرکز ابتدا باید عوامل مختلف مرتبط و مؤثر بر آن بررسی گردیده و سپس با توافق نظر مبتنی بر واقعیتها و نیازمندیهای جامعه از یک سو و سنجش ظرفیتهای خوبتر در بخشهای موجوده از سوی دیگر، یک مدل جامع و کارآ خلق و به صورت تدریجی به تطبیق آن سعی ورزیده شود. وی در اخیر از جانب وزارت تحصیلات عالی اعلام آمادگی نموده و تعهد نمود تا در جریان ایجاد مرکز انکیوبیشن سنتر در پوهنتون کابل و سایر پوهنتونها از هیچنوع همکاری دریغ نورزد.
پوهاند دکتور محمدعثمان بابری رئیس پوهنتون کابل نیز با صحبت در این برنامه گفت: پوهنتون کابل چنانچه در سطح کشور از یک جایگاه بالا و ویژه ای برخوردار است، با پیشرفت و انکشاف نوع و سطح تشبثات، تجارت و اقتصاد میبایست در ایجاد مراکز اینچنینی نیز پیشتاز باشد که برای تحقق این امر مهم نیاز به کار جدی و اساسی است. وی از اصدار حکم ریاست جمهوری مبنی بر تأسیس این مرکز در پوهنتون کابل و سایر پوهنتونها اظهار خرسندی نموده و به فعالیت و کار هدفمند در این عرصه تأکید ورزیده و هدف تدویر این ورکشاپ را تحلیل وضعیت و زمینهسازی برای تدوین طرح مناسب برای ایجاد بزنس انکیوبیشن سنتر به همکاری شرکای ضروری آن توجیه نمود.
سپس اشتراک کنندگان برنامه هرکدام نظریات، پیشنهادات، داشتهها و یافتههای خویش را مبنی بر ضرورت و ایجاد انکیوبیشن سنتر ارائه نموده و جهت ایجاد این مرکز و خلق یک مدل جامع اظهار علاقمندی و اعلام حمایت نمودند که درنتیجه تصمیم بر آن شد تا یک بورد مشورتی شامل نمایندههای نهادها و ادارات ذیربط در کنار پوهنتون کابل ایجاد گردیده و کار عملی روی خلق و ایجاد این مرکز را آغاز نمایند.