نشست گفتگو و بحث پیرامون مذاکرات جاری صلح میان افغان‌ها در مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل تدویر یافت

Anonymous (not verified)
چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۶ - ۹:۴۴
ku

نشست گفتگو و بحث پیرامون مذاکرات جاری صلح میان افغان‌ها با حضور دکتور محمد امین احمدی عضو هیات مذاکره کننده صلح جمهوری.ا.ا، پوهاند شفیع شریفی معاون امور علمی پوهنتون کابل، خانم دکتور الینور زینو دایرکتر دفتر نهاد کاس در افغانستان و تعدادی از رؤسای پوهنحی‌ها و استادان پوهنتون کابل و نمایندگان بعضی از نهادهای مدنی برگزار گردیده بود.

دکتور محمد امین احمدی، پوهاند شفیع شریفی، استاد سیف‌الدین سیحون استاد پوهنحی اقتصاد پوهنتون کابل، دکتور الینوز زینو دایرکتر دفتر کاس در افغانستان و خانم روینا بخشی یکی از محصلان پوهنتون کابل در این نشست که به روز چهارشنبه مؤرخ ۵ حوت سال جاری در مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل (NCPR) برگزار گردیده بود صحبت نمودند.

پوهاند شفیع شریفی معاون امور علمی پوهنتون کابل با صحبت در این نشست ضمن اظهار خوش آمدید به اشتراک کنندگان این برنامه، روی نقش دولت، نهادهای دولتی و به ویژه نهادهای اکادمیک کشور به ويژه روشنفکران در موفقیت پروسه صلح صحبت نموده و به تقویت جایگاه اقشار مختلف اجتماعی در این گفتگوها تأکید ورزید.

دکتور محمد امین احمدی عضو هیات مذاکره کننده صلح جمهوری ا.ا در این نشست انسجام سرتاسری اقشار و گروههای مختلف اجتماعی کشور به ویژه دانشجویان، استادان پوهنتون های، زنان و جوانان را در موفقیت این روند اثر گذار دانسته و به تلاش دولت برای شناسایی خواست‌های اصلی حامیان داخلی و خارجی دخیل در جنگ افغانستان و یافتن راه‌های حل آن تاکید ورزید. آقای احمدی علاوه نمود که درحال حاضر یک همسویی بی‌سابقه بر محور جمهوریت در میان اقشار مختلف اجتماعی شکل گرفته و نیاز است تا با انسجام درونی این گروهها و انعکاس خواست‌های برحق آنها در گفتگوهای صلح، این روند تقویت و هیات جمهوری حمایت گردد. دکتور احمدی دو عامل از جمله حق برحق مالکیت این هیات در روند گفتگوهای صلح و حفظ انسجام درونی این هیات را از ویژگی‌های مثبت هیات مذاکره کننده صلح دولت افغانستان دانست. 

دکتور احمدی در اخیر علاوه نمود که در داخل کشور نیاز است تا روایت برحق دولت افغانستان از جنگ و صلح بر مبنای واقعیت‌های عینی مستند سازی شده و به جامعه آگاهی داده شود تا همه بدانند که در این روند کدام یکی از طرف‌ها برحق بوده و حمایت مردمی را باخود دارند.

استاد سیحون از سخنرانان دیگر این نشست صلح افغانستان را دارای ابعاد پیچیده‌ی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و به ویژه اقتصادی دانسته افزود که اگر حکومت افغانستان بتواند در درون نهادها و گروههای داخلی کشور انسجام را بوجود بیاورد در این روند از موقف بهتری برخوردار خواهد بود.

این نشست با هماهنگی مؤسسه مطالعات توسعه اقتصادی افغانستان (ESSO) و همکاری مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل در تالار همایش‌های این نهاد برگزار گردیده بود.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۱۳ - ۸:۳۹
Background image

محصل پوهنتون کابل در رقابت جهانی حسن قرائت مقام سوم کسب کرد

قاری عبدالرب ایوبی محصل پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل در رقابت حسن قرائت قران عظیم الشان مقام سوم را کسب کرده است.

این رقابت همه ساله از سوی کشور ترکیه با اشتراک پنجاه کشور اسلامی برگزار. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۸ - ۹:۳۰
Background image

به استادان جدید التقرر پوهنځی فارمسي و علوم ساینسی ورکشاپ بلند بوردن ظرفیت دایر شد

از طرف پوهنځی فارمسی پوهنتون کابل برای استادان نو جذب شده، به اساس تکنالوژی نو انجام دادن تحقیقات علمی، ترتیب نمودن و به شکل درست تقدیم کردن لکچر های درسی ورکشاپ علمی دایر شد. تا. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۱ - ۱۵:۱۵
Background image

ورکشاپ دسترسی به ارقام احصائیوي در تحقیقات علمی برگزار گردید

 آمریت انسجام و خدمات امور محصلین پوهنتون کابل با همکاری اداره ملی احصائیه و معلومات، ورکشاپ رهنمایی را برای محصلین پوهنځی های مختلف در رابطه با گردآوری ارقام احصائیوي در زمینه تحقیقات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده: