نشست گفتگو و بحث پیرامون مذاکرات جاری صلح میان افغانها در مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل تدویر یافت
نشست گفتگو و بحث پیرامون مذاکرات جاری صلح میان افغانها با حضور دکتور محمد امین احمدی عضو هیات مذاکره کننده صلح جمهوری.ا.ا، پوهاند شفیع شریفی معاون امور علمی پوهنتون کابل، خانم دکتور الینور زینو دایرکتر دفتر نهاد کاس در افغانستان و تعدادی از رؤسای پوهنحیها و استادان پوهنتون کابل و نمایندگان بعضی از نهادهای مدنی برگزار گردیده بود.
دکتور محمد امین احمدی، پوهاند شفیع شریفی، استاد سیفالدین سیحون استاد پوهنحی اقتصاد پوهنتون کابل، دکتور الینوز زینو دایرکتر دفتر کاس در افغانستان و خانم روینا بخشی یکی از محصلان پوهنتون کابل در این نشست که به روز چهارشنبه مؤرخ ۵ حوت سال جاری در مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل (NCPR) برگزار گردیده بود صحبت نمودند.
پوهاند شفیع شریفی معاون امور علمی پوهنتون کابل با صحبت در این نشست ضمن اظهار خوش آمدید به اشتراک کنندگان این برنامه، روی نقش دولت، نهادهای دولتی و به ویژه نهادهای اکادمیک کشور به ويژه روشنفکران در موفقیت پروسه صلح صحبت نموده و به تقویت جایگاه اقشار مختلف اجتماعی در این گفتگوها تأکید ورزید.
دکتور محمد امین احمدی عضو هیات مذاکره کننده صلح جمهوری ا.ا در این نشست انسجام سرتاسری اقشار و گروههای مختلف اجتماعی کشور به ویژه دانشجویان، استادان پوهنتون های، زنان و جوانان را در موفقیت این روند اثر گذار دانسته و به تلاش دولت برای شناسایی خواستهای اصلی حامیان داخلی و خارجی دخیل در جنگ افغانستان و یافتن راههای حل آن تاکید ورزید. آقای احمدی علاوه نمود که درحال حاضر یک همسویی بیسابقه بر محور جمهوریت در میان اقشار مختلف اجتماعی شکل گرفته و نیاز است تا با انسجام درونی این گروهها و انعکاس خواستهای برحق آنها در گفتگوهای صلح، این روند تقویت و هیات جمهوری حمایت گردد. دکتور احمدی دو عامل از جمله حق برحق مالکیت این هیات در روند گفتگوهای صلح و حفظ انسجام درونی این هیات را از ویژگیهای مثبت هیات مذاکره کننده صلح دولت افغانستان دانست.
دکتور احمدی در اخیر علاوه نمود که در داخل کشور نیاز است تا روایت برحق دولت افغانستان از جنگ و صلح بر مبنای واقعیتهای عینی مستند سازی شده و به جامعه آگاهی داده شود تا همه بدانند که در این روند کدام یکی از طرفها برحق بوده و حمایت مردمی را باخود دارند.
استاد سیحون از سخنرانان دیگر این نشست صلح افغانستان را دارای ابعاد پیچیدهی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و به ویژه اقتصادی دانسته افزود که اگر حکومت افغانستان بتواند در درون نهادها و گروههای داخلی کشور انسجام را بوجود بیاورد در این روند از موقف بهتری برخوردار خواهد بود.
این نشست با هماهنگی مؤسسه مطالعات توسعه اقتصادی افغانستان (ESSO) و همکاری مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل در تالار همایشهای این نهاد برگزار گردیده بود.