معلومات در بارۀ ویروس کرونا و اهتمامات لازم در پوهنتون کابل

سندروم تنفسی حاد شدید – کرونا ویروس -2 (SARS-CoV-2)، یک ویروس جدید مربوط خانواده کروناویریده می‌باشد که برای بار اول در دسامبر 2019 در شهر ووهان چین شناسایی گردید و 5 ماه بعد از این تاریخ به یک بیماری همه‌گیر در سراسر جهان تبدیل شد. SARS-CoV-2 یک ویروس پوش‌دار با زنجیر منفرد RNA دارای پولاریتی مثبت می‌باشد.

این ویروسی حتی در مرحلۀ بدون اعراض از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌گردد. انتقال ویروس توسط افراد جامعه از طریق تمامی قاره‌های آسیب‌دیده به اثبات رسیده است. طبق گزارش 22 ماه می، 2021 سازمان صحی جهانی 166.492.198 واقعات این مرض و 3.458.041 مرگ و میر ناشی از این مرض تایید گردیده است.

اقدامات احتیاطی اتخاذ یافته توسط پوهنتون کابل جهت جلوگیری از انتشار انتان در میان کارمندان و محصلان پوهنتون کابل:

پوهنتون کابل تلاش می نماید، تا فرصت ها را برای دروس محصلان و پیشبرد کار در فضای مصون مهیا نماید و به همین دلیل اقدامات وقایوی زیر پلان و به منصه اجرا گذاشته می‌شود:

1. صنوف درسی با تعداد کمتر محصلان تنظیم گردیده است (در بعضی دیپارتمنت ها مانند صنوف درسی لسان)
  2. تعمیر های درسی، کتابخانه، لابراتوار‌ها و صنوف همه روزه ضد عفونی می‌گردند.
  3. استفاده از ماسک توسط کارمندان و محصلان اجباری می‌باشد.
  4. فرصت های آموزشی از طریق کورس های آنلاین و ثبت ویدیو‌های درسی توسط اساتید فراهم گردیده تا از تماس نزدیک بین افراد جلوگیری گردد.
  5. پوهنتون کابل در تفاهم با وزارت محترم صحت عامه از تیم واکسیناسیون دعوت به عمل ‌آورد، تا اساتید، محصلان و کارمندان واکسین گردند.
  6. تمام مجالس ، کورس های پیشرفته اکادمیک و کنفرانس ها در محیط باز محوطه پوهنتون تنظیم می‌گردد.

6 مرحله ساده برای محافظت از ویروس کرونا:

1. مرتباً دست های خود را شستشو نمایید.

دستان خود را به صورت مرتب با استفاده از ضد عفونی کننده های الکولی ضد عفونی نمایید و یا با آب و صابون بشویید.

1. از تماس با چشم، بینی و دهن خودداری نمایید، زیرا دست های آلوده ویروس را به چشم، دهن و بینی شما انتقال می‌دهد.
  2. از ماسک محافظتی در برابر قطراتی که از دهن و بینی مریضان مصاب به ویروس در هنگام سرفه و عطسه انتشار می‌یابد، برای محافظت خود و دیگران استفاده نمایید.
  3. از رفتن به مکان‌های پر از ازدحام و تماس نزدیک با اشخاص که تب یا سرفه دارند، خودداری نمایید.
  4. اگر علایم ویروس را حس می‌نمایید، در خانه بمانید.
  5. اگر فردی در خانه شما مریض است، سایر افراد موجود در خانه باید اقدامات احتیاطی مانند پوشیدن ماسک را اتخاذ نمایند، تا از انتقال ویروس جلوگیری گردد.
  6. در مورد آخرین اطلاعات مربوط به این ویروس خود را از طریق سایت های معتبر، مانند سایت سازمان صحی جهان یا منبع معتبر اطلاعاتی محلی خویش آگاه نمایید.
  7. در صورت امکان واکسین کرونا را تطبیق کنید.

به امید صحتمندی شما!

لکچر رئیس جمهور محمد اشرف غنی در پوهنتون کابل تحت عنوان "فرصت تغییر بازی: خروج نیروهای ناتو و ایالات متحده امریکا از افغانستان"

کنفرانس علمی و تحقیقی تحت عنوان مطالعه و مدیریت آب های افغانستان به پیشواز افتتاح بند کمال خان

آغاز کمپاین نهال‌شانی در پوهنتون کابل