سمینار علمی حکومتداری باز در پوهنتون کابل برگزار گردید

به مناسبت هفته دولتداری باز که از ۲۷ ثور آغاز گردیده است «سمینار علمی حکومتداری باز» به روز دوشنبه مؤرخ ۳ جوزای سال جاری از طرف سکرتریت دولتداری باز- دفتر مقام عالی ریاست جمهوری باحضور محترم نور احمد درویش معین مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی، پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل، معاون امور محصلان پوهنتون، آمر سکتور شفافیت و سایر مسئولین از دفتر مقام عالی ریاست جمهوری، رؤسای پوهنحیها، استادان و صدها تن محصلان پوهنتون کابل در تالار اجتماعات مرکزی پوهنتون کابل برگزار گردید.
سخنرانان در این سمینار مسایل و مفاهیمی چون: حکومتداری باز، نیازمندیها و لازمههای حکومتداری باز، مزیتها و ویژگیهای دولتداری باز، نقش نهادهای اکادمیک در تقویت دولتداری باز و... را به بحث گرفته و ضمن ارائهی معلومات در ارتباط با آن، روی روند عضویت افغانستان در ابتکار بینالمللی دولتداری باز که اکنون حدود ۸۸ کشور عضویت آنرا داشته و به دولتداری باز متعهد هستند نیز صحبت نمودند. در قسمت دیگر این برنامه یک میزگرد تدویر یافت که در آن روی موضوعاتی چون اهمیت و نقش دولتداری باز، تأثیرات دولتداری باز، نقش نهادهای اکادمیک در حکومتداری باز، دولتداری باز در افغانستان و نیازمندیهای افغانستان به آن و... بحث صورت گرفته و پس از آن با پرسش و پاسخ اشتراک کنندگان و اعضای میز این سمینار علمی خاتمه یافت.
دولت افغانستان که در سال ۱۳۹۵ه.ش با تکمیل ۸۵٪ معیارات عضویت این ابتکار بینالمللی را بدست آورده است میبایست به «استفاده از تکنولوژی نوین در حکومتداری/ Digital Government»، «مشارکت عامه/ Public Participation » ، «حسابدهی/ Accountability» و «شفافیت/ Transparency» که بر اساس سخنان پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل، نه تنها دموکراسی را رشد میدهد بلکه حقوق بشری را نیز تضمین و تامین میکند متعهد باقی بماند که بدین مناسبت ریییس جمهور در سال ۱۳۹۷ سکرتریت دولتداری باز را در تشکیلات دفتر ریاست جمهوری منظور کرد. این سکرتریت تا کنون دو برنامه عمل ملی ۱ و ۲ را طرح و عملی کرده و اکنون بسوی تدوین برنامه عمل ملی۳ در حرکت میباشد که عمدهترین اهداف آن مشارکت و نقش عامه در طرح و تدوین پالیسیهای ملی حکومتداری بوده و بیشتر به آگاهی دهی عامه از حکومتداری باز متمرکز خواهد بود.