رییس پوهنتون کابل در اولین سمپوزیم رؤسای پوهنتونهای عضو سازمان همکاری منطقوی (ECO) اشتراک و صحبت نمود
پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل به روز پنجشنبه مؤرخ ۱۴ حوت سال جاری مطابق با ۴ مارچ سال ۲۰۲۱میلادی در اولین سمپوزیم رییسان پوهنتونهای عضو سازمان همکاری منطقوی (Economic Cooperation Organization-ECO) که به هدف بحث روی «ایجاد روابط همکاری بین پوهنتونهای ۱۰ کشور عضو این سازمان» و «تقویه انعطاف به نیازهای مبرم کشورهای عضو» به صورت آنلاین تدویر یافته بود اشتراک و صحبت نمود.
پوهاند دکتور محمد عثمان بابری با صحبت در این سمپوزیم ضمن ابراز خرسندی از برگزاری آن و تشکر از سازماندهیکنندگان آن، جدیدترین برنامهها، دستآوردها و اهداف عالی پوهنتون کابل را به معرفی گرفته و با استفاده از این سمپوزیم بر پیشنهادات ذیل تأکید ورزید:
- ایجاد پلاتفورم جدید همکاری برای تحقیقات علمی مشترک و برنامههای مشترک آموزشی و منعطف به چالشها و معضلات مهم کشورهای منطقه؛
- ایجاد بستر مناسب روابط مجازی برای همکاریهای علمی و آموزشی بین پوهنتون های کشورهای عضو این سازمان؛
- راه اندازی برنامههای مؤثر تبادله محصلان و استادان؛
- ایجاد نظام مشترک اعتلای کیفیت و اعتباردهی نهادهای تحصیلات عالی در کشورهای عضو سازمان همکاری منطقوی؛
- ایجاد چارچوب مشترک منطقوی قابلیتها (Qualification Framework) در سازمان همکاری منطقوی.
این سمپوزیم با حضور رؤسای ۱۹ پوهنتون شامل: پوهنتون کابل، پوهنتون استانبول، پوهنتون ملی الفارابی قزاقستان، پوهنتون فردوسی مشهد، پوهنتون خزر آذربایجان، پوهنتون ابوعبدالله رودکی تاجیکستان، پوهنتون قرغیز-روسی کشور قرغیزستان، پوهنتون زنانه لاهور از کشور پاکستان، پوهنتون دولتی تاشکند کشور ازبکستان، پوهنتون دولتی ترکمنستان، پوهنتون هرات، پوهنتون ملی گاملیوف یوراسین کشور قزاقستان، پوهنتون انقره، پوهنتون صنعتی شریف، پوهنتون دولتی تاجیک از تاجیکستان، پوهنتون کراچی و پوهنتون پنجاب از پاکستان، پوهنتون علوم انسانی و توسعه کشور ترکمنستان و پوهنتون دولتی جاسپ بالاساگین قرغیز از کشور قرغیزستان دایر شده بود.
سازمان همکاری منطقه اِکو (ECO) یک سازمان اقتصادی منطقهای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲م) نخستین بار این سازمان را با نام «آر سی دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقهای» پایهریزی کردند. پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.
این سازمان هماکنون با ده عضو، حدود ۴۸۰ میلیون تن جمعیت و حدود ۸٬۶۲۰٬۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت کشورها، امکانات نفت، گاز و صنعت کشورهای عضو را در اختیار دارد.