روش میتودهای تدریس و ارزیابی محصلین

روش‌های تدریس:

پوهنځی زراعت با همکاری استادان مجرب و مسلکی تلاش می‌کند تا از طریق تدریس معیاری، اجرای تحقیقات علمی، عرضه خدمات در پایداری زراعت، عرضۀ خدمات اجتماعی و پیشکش نمودن علوم عصری زراعتی افراد متخصص و مسلکی را در جامعه تقدیم نموده و پوهنتون به‌خصوص پوهنځی زراعت را به یک مرکز معتبر ملی و بین‌المللی تبدیل نماید. برای نایل شدن به این اهداف به‌صورت عموم استادان شیوه‌های ذیل را در تدریس خویش در نظر می‌گیرند:

  1. تدریس به شکل تیوری در صنف
  2. تدریس به شکل عملی در لابراتوار با همکاری تکنیشن‌ها
  3. انجام تحقیقات علمی در فارم تحقیقاتی

طوری‌که اکثر مضامین پوهنځی زراعت 3  کریدته می‌باشند که 2 کریدت آن به‌شکل تیوری در صنف و 1 کریدت آن به‌شکل عملی در لابراتوار و ساحه تدریس می‌شود، بدین ملحوظ شیوه های تدریس استادان در صنف برای هر مضمون به‌صورت ذیل می‌باشد:

  • لکچر: لکچرها همه به‌صورت پاورپاینت، استفاده از وایت بورد و مارکر انجام می‌شوند.
  • بحث و گفتگو: لکچرها همیشه با بحث و گفتگو میان محصلین و استادان همراه می‌باشند و در جریان لکچر سهیم بودن شاگردان حتمی می‌باشد تا پروسه شاگرد محوری به صورت درست انجام شود.
  • کارگروپی: محصلین در جریان لکچر به گروپ‌های مختلف تقسیم شده و کار گروپی انجام می‌دهند.
  • مرور دروس گذشته: قبل از شروع درس جدید به‌صورت کلی دروس گذشته مرور می‌شوند.
  • پاسخ سوالات: در ختم لکچر 5 الی 10 دقیقه به سوالات محصلین پاسخ ارائه می‌گردد.

طوری‌که در فوق تذکر داده شد 1 کریدت مضامین به‌شکل عملی بوده که در لابراتوار و فارم تحقیقاتی توسط استادان و تکنیشن‌های لابراتوار برای محصلین تدریس می‌گردد.

تمام دیپارتمنت‌های هشت‌گانه پوهنځی زراعت در سمستر 7 و 8 یک مضمون به‌نام پروژه تحقیقی یا همان سمینار دارند که توسط تک تک محصلین انجام می‌شود. پروژه تحقیقی طوری‌که از نامش پیداست به‌شکل تحقیقی در ساحه (فارم تحقیقاتی، دهاقین مرکز و ولایات وغیره) به شکل عملی اجرا شده و در نهایت راپور ترتیب گردیده و تحلیل و تجزیه احصایه‌وی می‌گردد. راپور تهیه شده توسط محصلین با همکاری استادان راهنما بعد از تحلیل و تجزیه به شکل هاردکاپی و سافت کاپی به آمریت دیپارتمنت تسلیم داده شده و هم‌چنان توسط محصلان در حضورداشت استاد داور ارائه می‌گردد.

روش‌های ارزیابی:

به‌صورت عموم محصلین در این پوهنځی به‌شکل ذیل ارزیابی گردیده که هرکدام این ارزیابی‌ها دارای امتیاز (نمره) هم می‌باشند.

  • فعالیت صنفی (پاسخ به سوالات استاد و سهم فعال در جریان لکچر)
  • کویز صنفی (۲ تا ۴ مرتبه)
  • امتحان وسط سمستر
  • کارخانګی (۲ تا ۴ موضوع)
  • ارائه پریزینتیشن (در وسط سمستر یا ختم سمستر)
  • کارهای عملی و پروژه (در فارم و لابراتوار)
  • امتحان نهایی

 

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!