روش میتودهای تدریس و ارزیابی محصلین
روشهای تدریس:
پوهنځی زراعت با همکاری استادان مجرب و مسلکی تلاش میکند تا از طریق تدریس معیاری، اجرای تحقیقات علمی، عرضه خدمات در پایداری زراعت، عرضۀ خدمات اجتماعی و پیشکش نمودن علوم عصری زراعتی افراد متخصص و مسلکی را در جامعه تقدیم نموده و پوهنتون بهخصوص پوهنځی زراعت را به یک مرکز معتبر ملی و بینالمللی تبدیل نماید. برای نایل شدن به این اهداف بهصورت عموم استادان شیوههای ذیل را در تدریس خویش در نظر میگیرند:
- تدریس به شکل تیوری در صنف
- تدریس به شکل عملی در لابراتوار با همکاری تکنیشنها
- انجام تحقیقات علمی در فارم تحقیقاتی
طوریکه اکثر مضامین پوهنځی زراعت 3 کریدته میباشند که 2 کریدت آن بهشکل تیوری در صنف و 1 کریدت آن بهشکل عملی در لابراتوار و ساحه تدریس میشود، بدین ملحوظ شیوه های تدریس استادان در صنف برای هر مضمون بهصورت ذیل میباشد:
- لکچر: لکچرها همه بهصورت پاورپاینت، استفاده از وایت بورد و مارکر انجام میشوند.
- بحث و گفتگو: لکچرها همیشه با بحث و گفتگو میان محصلین و استادان همراه میباشند و در جریان لکچر سهیم بودن شاگردان حتمی میباشد تا پروسه شاگرد محوری به صورت درست انجام شود.
- کارگروپی: محصلین در جریان لکچر به گروپهای مختلف تقسیم شده و کار گروپی انجام میدهند.
- مرور دروس گذشته: قبل از شروع درس جدید بهصورت کلی دروس گذشته مرور میشوند.
- پاسخ سوالات: در ختم لکچر 5 الی 10 دقیقه به سوالات محصلین پاسخ ارائه میگردد.
طوریکه در فوق تذکر داده شد 1 کریدت مضامین بهشکل عملی بوده که در لابراتوار و فارم تحقیقاتی توسط استادان و تکنیشنهای لابراتوار برای محصلین تدریس میگردد.
تمام دیپارتمنتهای هشتگانه پوهنځی زراعت در سمستر 7 و 8 یک مضمون بهنام پروژه تحقیقی یا همان سمینار دارند که توسط تک تک محصلین انجام میشود. پروژه تحقیقی طوریکه از نامش پیداست بهشکل تحقیقی در ساحه (فارم تحقیقاتی، دهاقین مرکز و ولایات وغیره) به شکل عملی اجرا شده و در نهایت راپور ترتیب گردیده و تحلیل و تجزیه احصایهوی میگردد. راپور تهیه شده توسط محصلین با همکاری استادان راهنما بعد از تحلیل و تجزیه به شکل هاردکاپی و سافت کاپی به آمریت دیپارتمنت تسلیم داده شده و همچنان توسط محصلان در حضورداشت استاد داور ارائه میگردد.
روشهای ارزیابی:
بهصورت عموم محصلین در این پوهنځی بهشکل ذیل ارزیابی گردیده که هرکدام این ارزیابیها دارای امتیاز (نمره) هم میباشند.
- فعالیت صنفی (پاسخ به سوالات استاد و سهم فعال در جریان لکچر)
- کویز صنفی (۲ تا ۴ مرتبه)
- امتحان وسط سمستر
- کارخانګی (۲ تا ۴ موضوع)
- ارائه پریزینتیشن (در وسط سمستر یا ختم سمستر)
- کارهای عملی و پروژه (در فارم و لابراتوار)
- امتحان نهایی