دیپارتمنت مایکرو بیولوژی

الف) معرفی:

دیپارتمنت مایکروبیولوژی که دارای یک شعبه تحت نام پرازیتولوژی-مایکولوژی نیز می‌باشد، یکی از جمله شش دیپارتمنت عمدۀ پوهنځی فارمسی می‌باشد که مسؤولیت تدریس مضامین باکتریولوژی، پرازیتولوژی، ویرولوژی، ایمیونولوژی، مایکروبیولوژی کلینیکی و مایکولوژی را به صورت تیوری و نظری به دوش دارد. تدریس مضامین فوق‌الذکر محصلان را در آشنایی با عوامل انتانی، تشخیص،تداوی و وقایۀ امراض ناشی از آن‌ها کمک می‌نماید، تا محصلان بعد از فراغت، خدمات بهتری را در شفاخانه‌ها و لابرتوار‌های مؤسسات دولتی و غیردولتی انجام دهند. این دیپارتمنت با داشتن شش عضو کادرعلمی و یک‌تن تکنیشن لابرتوار همواره سعی می‌نماید تا به منظور تربیۀ کادر متخصص از روش‌های‌نوین تدریس و انجام کار‌های عملی به روز استفاده نماید و با انجام تحقیقات به سطح ملی و بین‌المللی ظرفیت‌های علمی خویش را نیز افزایش دهد. دیپارتمنت مایکروبیولوژی بر علاوۀ تربیۀ کادر متخصص به جامعه، مسؤولیت اجرایی آزمایش‌های معقمیت محصولات فارمسیوتیکی ارسال شده توسط ریاست تنظیم امور دوایی و محصولات صحی را نیز به عهده دارد.

ب) اهداف آموزشی:

  1. دیدگاه:

دیپارتمنت مایکروبیولوژی پوهنځی فارمسی یک مرکز عالی برای آموزش داکتران فارمسی، داکتران بیولوژی کلینیکی و مرکز اکادمیک تحقیقات علمی در عرصۀ طبی و فارمسی می‌باشد.

  1. مأموریت:

این دیپارتمنت برای آموزش داکتران فارمسی در رشته‌های فارمسی و بیولوژی کلینیکی تلاش می‌نماید تا دانش و مهارتی را که در بخش میکروبیولوژی برای آن‌ها نیاز است؛ به بهترین وجه فراهم نماید. در این دیپارتمنت تحقیقات علمی انجام و حمایت می‌گردد و در راستای ارتقای ظرفیت نیروی انسانی دیپارتمنت نیز تلاش می‌گردد. اعضای کادر علمی و همکاران تخنیکی دیپارتمنت برنامه‌های علمی و آموزشی را به بهترین وجه برای شاگردان دورۀ Pharm D فراهم می‌‌کنند، تا دانش تئوری و مهارت‌های عملی را در بخش‌های مربوط به میکروبیولوژی،‌ پرازیتولوژی، مایکولوژی، ویرولوژی و ایمونولوژی را به محصلان بیاموزند. در این دیپارتمنت به محصلان رشته‌های فارمسی (فارمسی صنعتی و شفاخانه) و بیولوژی کلینیکی در مورد طرق تداوی و وقایۀ انتانات، کنترول محصولات فارمسیوتیکی از نظر موجودیت میکروب و انجام آزمایش‌های تشخیصیه انتانات مختلفه، آموزش داده می‌شود.

3. اهداف اساسی:

  • آموزش و تقویه مهارت‌های محصلان پیرامون معرفی میکروارگانیزم‌های پتوجن و فلور نارمل.
  • تدریس روش‌های نوین تشخیصیۀ میکروارگانیزم‌ها به صورت تیوریکی و عملی.
  • آموزش و تقویۀ مهارت‌های محصلان پیرامون ترویج روش‌های وقایه از امراض انتانی.
  • ترویج فرهنگ تحقیق میان محصلان و تشویق آن‌ها به منظور پیگیری این فرهنگ.
  • آموزش محصلان در عرصۀ استفادۀ معقول ادویه و پیامد‌های ناگوار ناشی از آن، همچون افزایش مقاومت‌های میکروبی و بروز مقاومت‌های جدید.
  • اشتراک مؤثر در توزیع و تجویز معقول انتی بیوتیک‌ها.
  • سهم فعال در تشخیص و وقایۀ امراض انتانی در مراکز صحی کشور.
  • سهم فعال در اجرای تحقیقات علمی در عرصۀ مایکروبیولوژی.
  • سهم فعال در تطبیق واکسین‌ها.
  • ارتباط مؤثر با تیم صحی جهت تشخیص، تداوی، و وقایۀ امراض انتانی.
  • سهم فعال در انجام آزمایش‌های معقمیت محصولات صحی.

ج) توأمیت‌ها:

توأمیت مستقل ندارد.

د) لابراتوار و تجهیزات آموزشی:

لابراتوار مایکروبیولوژی این پوهنځی از بدو تأسیس پوهنځی ظرفیت اجرای کار‌های عملی برای محصلان را در بخش‌های پرازیتولوژی، باکتریولوژی، مایکولوژی، ویرولوژی، ایمیونولوژی و مایکروبیولوژی کلینیکی دارا می‌باشد. این لابراتوار با داشتن وسایل مدرن همچون الیزا، سپکتروفوتومتر، اوساط کشت مختلفه به منظور کشت ارگانیزم‌های مختلف، ریجنت‌های تشخیصیه انتانات معمول، میکروسکوپ‌های کمره‌دار متصل شونده با کمپوتر و غیره دستگاه‌های که در اجرای آزمایش‌های تشخیصیه استفاده می‌گردد، دارای توانایی‌های ذیل می‌باشد:

  • انجام کار‌های عملی برای محصلان در بخش‌های پرازیتولوژی، باکتریولوژی، مایکولوژی، ویرولوژی، ایمیونولوژی و مایکروبیولوژی کلینیکی.
  • کنترول بیولوژیک (آزمایش‌های معقمیت) مواد و سامان‌آلات فارمسیوتیکی ارسالی ریاست محترم ادارۀ تنظیمی.
  • اجرای آزمایش‌های معقمیت محلولات زرقی و سایر اشکال داویی معقم.
  • ظرفیت اجرای تحقیقات علمی در عرصۀ مایکروبیولوژی، ادویۀ ضد میکروبی (مؤثریت ادویه) و مقاومت میکروبی.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی