دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو

الف( معرفی:

دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو در چارچوب پوهنځی زبان و ادبیات از شش دهه بدین سو فعالیت می‌نماید. این دیپارتمنت تا اکنون در عرصه‌های مختلف چون علم، فرهنګ، ادب و مهارت‌های زبان کادر‌های ورزیده به جامعه تقدیم نموده است.

پوهنځی زبان و ادبیات پوهنتون کابل در سال ۱۳۲۳ به تاریخ اول ماه میزان تأسیس شد. در پرګرام درسی آن تاریخ زبان‌های دری و پشتو، ګرامر زبان‌های دری و پشتو، فنون ادبی هردو زبان، متون هر دو زبان، روان‌شناسی، فلسفه، عربی، انګلیسی شامل بود. در سال 1335 دیپارتمنت زبان و ادبیات دری و پشتو از هم جدا گردیدند.

دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو اکنون در سه پروګرام جداګانۀ (لیسانس، ماستری و داکتری) استادان، نویسندګان، محققان و مترجمین را تقدیم جامعه می‌نماید، که در سکتور‌های مختلف خصوصی و دولتی همچو رادیو، تلویزیون، مطبوعات و غیره ایفای وظیفه می‌نمایند.

ب) اهداف:

۱. دیدګاه:

ارتقای دیپارتمنت پشتو به یک مرکز با اعتبار و شناخته شدۀ ملی و بین‌المللی در عرصۀ کادرهای متخصص و هم‌سویه با کشورهای همسایه و تربیت فارغ‌التحصیلان مجرب در عرصه‌های مختلف.

۲. مأموریت:

دیپارتمنت پشتو مجتمع علمی و اکادمیک بوده که همه‌ساله مسؤولیت دارد تا محصلان را رشتۀزبان و ادبیات پشتو تدریس نماید. همچنان این دیپارتمنت مسؤولیت تربیۀ کارشناسان و مدرسان در عرصۀ ادب‌شناسی و زبان‌شناسی‌، تصحیح متن، تحقیق، آفرینش آثار ادبی و هنری و مشاوران در امور فرهنګی و نشراتی وزارت‌خانه‌های مختلف را دارد.

۳. اهداف اساسی:

به صورت کل هدف دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو در دورۀ لیسانس تربیت افراد متخصص، متعهد و کارآګاه است که بعد از فراغت قادر به انجام فعالیت‌های ذیل باشند).

  • توانایی تدریس مسلکی زبان و ادبیات پشتو؛
  • داشتن توانایی تحقیقات علمی در زبان و ادبیات پشتو؛
  • داشتن مهارت‌های نویسندګی و ترجمه؛
  •  داشتن توانایی ګویندګی؛
  • داشتن توانایی غنی‌سازی علمی و مسلکی زبان پشتو؛
  • آشنایی با ادبیات زبان‌های مختلف جهان؛
  • توانایی تحقیقات مقایسوی میان زبان پشتو و دیګر زبان‌های جهان؛
  • داشتن آګاهی از نظریه‌های معاصر و بنیادین جهانی در رابطه به زبان‌شناسی و ادبیات‌شناسی؛
  • کسب احساس وفاداری و تعهدکاری برای زبان و ادبیات پشتو؛
  • زمینه‌سازی ورود محصلان به دورۀ تحصیلات ماستری و داکتری زبان و ادبیات پشتو.

ج. نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

123

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!