درباره
پوهنځی ادبیات، که در معرفی چګونګی تاریخ ادبیات و فرهنګ کشور ګامهای متین برداشته است، در اول میزان سال 1323 در چوکات پوهنتون کابل تأسیس شد. در کنار دیپارتمنتهای دری و پشتو دیپارتمنتهای زبان خارجی نیز به آن اضافه گردید که تعداد مجموعی دیپارتمنتهای آن به یازده میرسید. به منظور تفکیک زبان های داخلی و خارجی، این پوهنځی در سال ۱۳۹۹ به دو پوهنځی جداگانه تقسیم گردید.
هدف از تأسیس این پوهنځی تربیه جوانان کشور به منظور شرح و بیان ثقافت و تاریخ کشور معرفی این پدیدهها برای جهانیان از طریق تحقیق و تحصیل بوده است. ګذشته از آن تربیۀ معلمان ورزیده و آګاه در رشتههای مختلف علمی و ادبی هدف دیګر پوهنځی را تشکیل میدهد.
تربیه و پرورش نویسندګان و محققان نیز از هدف عمدۀ پوهنځی به شمار میرود. برای نیل به هدف متذکره اولیت پروګرام درسی پوهنځی که شامل تاریخ ادبیات پشتو - تاریخ ادبیات دری، ګرامر پشتو، ګرامر دری، متون پشتو، فنون ادبی پشتو، فنون ادبی دری، روحیات و فلسفه، عربی و زبان انګلیسی بود توسط یک هیأت ذیصلاح تحت ریاست وزیر معارف وقت تعیین ګردید و برای تدریس آن استاد عبدالحی حبیبی (رئیس پوهنځی) محمدکریم نزیهی، محمداعظیم ایازی، پایندهمحمد زهیر، امین الله زمریالی، سرور ګویا، عبدالرؤوف بینوا، عبدالحق بیتاب، غلام جیلانی جلالی،هاشم شایق افندی و امین میرزا قفقازی انتخاب و توظیف ګردیدند. با چنین پروګرام درسی و هیئت استادان محدود، اولین صنف پوهنځی شامل ده نفر از فارغان لیسه حبیبیه و لیسه احمدشاهی قندهار در اول میزان 1323 افتتاح ګردید.