درباره

عکس

در ابتدای سال 1335 در پوهنځی علوم طبیعی پوهنتون کابل یک دیپارتمنت به نام دیپارتمنت انجنیری تأسیس شد. برای دور اول به تعداد 23 شاگر در این دیپارتمنت تازه تأسیس ثبت نام کردند.

در سال 1337 یک پوهنځی مشترک به نام "پوهنځی زراعت و انجنیری" در چوکات پوهنتون کابل تأسیس و جایگزین دیپارتمنت انجنیری پوهنځی علوم طبیعی گردید و یک کریکولم چهارساله برای این پوهنځی در نظر گرفته شد.

یک سال بعد فقط چهارنفر تحصیلات‌شان را مؤفقانه تکمیل کرده و به درجۀ لیسانس (B.Sc.) در رشتۀانجنیری عمومی فارغ‌التحصیل شدند.

در سال 1342 این پوهنځی مشترک به دو پوهنځی انجنیری و زراعت جدا گردید. پوهنځی انجنیری را یک تیم پوهنتون های امریکایی که بنام United States Engineering Team (USET) مسمی گردیده بود در سه دیپارتمنت یعنی انجنیری برق، سیول و میخانیک همکاری می‌نمود. در این تیم حدود 11 پوهنتون مختلف دخیل بودند که در بخش نصاب، تدریس، تحقیق و ارتقای ظرفیت یاری می‌رساند.

در سال 1345، دیپارتمنت مهندسی در چوکات پوهنځی انجنیری ایجاد گردید. در سال 1347 اولین مرکز زلزله‌سنج در سطح ملی در پوهنځی انجنیری تأسیس گردید که به وسایل و تجهیزات مدرن و سایر امکانات و تسهیلات مورد ضرورت مجهز بود، فعاليت اين مرکز جريان دارد.

نصاب رشته تحصیلی در پوهنځی انجنیر از بدو تأسیس الی سال 1349 یک برنامه چهارساله بود که در هشت سمستر تکمیل میگردید. اما در سال 1349 نصاب چهار ساله به یک نصاب پنج ساله تعدیل یافت.

همچنین در سال 1349 یک مرکز به نام Center for Engineering Consultation, Scientific Advices and Applied Research (CECSAR) رسماً در چوکات پوهنځی انجنیری آغاز به کار کرد. مرکز سکسار (CECSAR) تا سال 1360 که نظر به شرایط عمومی حاکم بر کشور، پوهنځی انجنیری به از بین رفتن تدریجی مواجه گردید، به فعالیت خویش ادامه داد.

در سال 1355 یک ساختمان دیگر به مساحت 3000 متر مربع نیز اعمار گردید. تعداد جدیدالشمولان به 900 نفر افزایش یافت در حالی که پیش از آن بین 100 تا 150 نفر بود. این افزایش به دلیل آن صورت گرفت که نیاز بیشتر به انجنیران برای گسترش ساخت و ساز در پلان انکشافی ملی پنج‌ساله پیش‌بینی شده بود.

کیفیت تدریس و زبان تدریس (انگلیسی) پوهنځی انجنیری را به شهرت رسانید تا جائیکه یکی از بهترین پوهنتون‌های منطقه شناخته شد و حدود 15-20 محصلان بین المللی منجمله از کشورهای همسایه و فرا منظقه در آن ثبت نام نمودند.

در سال 1360 بنابر ملحوظات سیاسی توسط حکومت وقت لغو تدریجی پوهنځی انجنیری آغاز گردید و آخرین دور محصلان این پوهنځی در سال 1364 فارغ‌التحصیل گردیدند.

در سال 1368 پوهنځی انجنیری دو باره احیا و شروع به فعالیت نمود. در جریان سال‌های 1386 تا 1389، پوهنتون ایالتی کنزاس همکاری با این پوهنځی را (با تمویل بانک جهانی) انجام داد که در نتیجۀ این همکاری نصاب درسی پوهنځی انجنیری پوهنتون کابل تجدید نظر ګردید و دورۀ اکادمیک پنج‌سالۀ این پوهنځی به دورۀ چهارساله تغییر یافت، همچنان میکانیزم سیستم کریدت به حیث بدیل سیستم سمستروار جاری وقت پیشنهاد گردید.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی