درباره

پوهنځی فارمسی در سال 1338 هـ. ش در جنب پوهنخی طب وقت تأسیس گردید. بعداً در سال 1342 از پوهنځی طب مجزا و به حیث یک پوهنځی مستقل عرض وجود نمود، ولی درسال 1343 با حفظ هویت علمی، دو باره با پوهنځی طب مدغم گردید. این پوهنځی در اوایل سال 1352 بار دوم از پوهنځی طب جدا گردید و به حیث یک واحد اداری پوهنتون کابل طوری قرار گرفت که امور اداری آن از طریق پوهنځی طب اجرا می‌گردید. بعداً درسال 1356 از امور اداری پوهنځی طب مجددا ً جدا گردید و به حیث یکی از واحد‌های دومی درچوکات پوهنتون کابل احراز موقعیت نمود. موازی با توسعه و انکشاف طبابت وتشخیص امراض، مسلک فارمسی نیز در پرتو انکشاف ساینس وتکنالوژی معاصر رشد همه جانبه نموده و به یک رشتۀچند بعدی درعرصۀ خدمات دوایی مبدل گردیده است. درحال حاضر فارمسستان، نه تنها مسؤولیت‌های خطیری درقبال تولید، تورید، توزیع و اداره و کنترول کیفی مواد دوایی وغذایی درکشور را به عهده دارند؛ بلکه به حیث افراد مسلکی و متخصص در مواظبت فارمسی، کلینیکل بیولوژی و عرضۀ خدمات بهتر و تخصصی معاینات طبی، نقش کلیدی دارند.

قبلا دورۀ تحصیل در این پوهنځی، چهارسال بود و فارغان دورۀ چهار ساله، به سویۀ لیسانس B-Pharm به جامعه تقدیم می‌‌گردید؛ اما با در نظرداشت کریکولم فعلی Pharm-D انکشاف یافته در سال 13۸۴ با تغییرات ملموس در نصاب، این دوره به پنج سال ارتقا نمود و به فارغان آن سند Pharm –D اعطا می‌گردد.

این پوهنځی اولین دسته از فارغ‌التحصیلان خویش را درسال 1341 به جامعه تقدیم نموده است و یک تعداد آنان به حیث عضو کادر علمی پوهنځی پذیرفته شدند. فارغان پوهنځی فارمسی به منظور تطبیق اهداف متذکره، در شعبات مختلف، اداری و مسلکی وزارت‌های صحت عامه، دفاع‌ملی، امورداخله، تجارت، زراعت، تعلیم و تربیه، مبارزه بامواد مخدر و شعبات ذیربط شاروالی‌ها، ادارات محیط زیست و در بخش‌های مرتبط خصوصی سکتور صحت به کار گماشته می‌شوند. علاوه از فعالیت تدریسی، این پوهنځی به همکاری‌های علمی با پوهنځی‌های فارمسی کشور‌های همکار چون پوهنځی فارمسی لیون فرانسه، دوسولدورف آلمان، پوهنځی شهید بهشتی و تهران ایران، کیوتو و توکیو جاپان و سایر مراجع ذیربط کشور پرداخته است. نشرات علمی یکی از عرصه‌های دیگر فعالیت این پوهنځی طی پنجاه سال فعالیت آن است.

پوهنځی دارای یک ساختمان اساسی می‌باشد که در آن دیپارتمنت‌ها، لابراتوارها، کتاب‌خانه و مرکز تکنالوژی معلوماتی، موقعیت دارد. جهت رفع نیازهای پوهنځی، تعمیر الحاقیه که به مصرف بودجۀ انکشافی وزارت تحصیلات عالی تأسیس گردیده؛ در کنار پوهنځی قرار دارد و دارای صنوف درسی معیاری می‌باشد.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی