جلسه مشترک در مورد بیماری Lumpy skin disease در پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل داير گرديد

Anonymous (not verified)
دوشنبه ۱۴۰۱/۵/۱۷ - ۱۰:۱۹
pic11

به نسبت شیوع بیماری lumpy skin disease در جمعیت‌ های گاو در ولایات مختلف افغانستان و انتشار گزارشات نادرست پیرامون انتقال آن به انسان، دیپارتمنت پاراکلینیک پوهنتون کابل یک جلسه مشترک را بتاريخ ١٥ اسد سال روان در ریاست پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل دایر نمود.

در این جلسه محترم پوهاند دوکتور سید شیرشاه سادات رئیس پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل، پوهنوال داکتر اسدالله صمدی آمر دیپارتمنت پاراکلینیک این پوهنځی، داکتر ابراهیم فروتن نماینده ریاست صحت حیوانی وزارت زراعت، داکتر نعیم رحیمی نماینده ریاست سرویلانس وزارت صحت عامه و انجینر احمد ضیا خالد نماینده شاروالی کابل اشتراک نمودند.

ابتدا محترم پوهاند دوکتور سادات اهمیت همچو جلسات مشترک را پیرامون مبارزه با بیماری‌ های مختلف ساری و سایر موضوعات مرتبط صحی بیان نمودند، سپس داکتر اسدالله صمدی آخرین معلومات علمی را در مورد بیماری lumpy skin disease به اشتراک کننده‌ ها ارائه نمود و گفت که بیماری متذکره به انسان قابل انتقال نیست و در حیوانات نیز قابل تداوی و جلوگیری است، وی افزود که واکسن های موثر علیه بیماری به شکل تجارتی در جهان وجود دارد و اگر در بازارهای افغانستان این واکسن ها موجود نباشد از واکسن چیچک گوسفند با افزایش دوز آن از 3 تا 10 بار میتوان کار گرفت، داکتر صمدی همچنان سایر موضوعات مرتبط مبارزه با این بیماری را نیز توضیح داد.

در ادامه این جلسه، محترم داکتر فروتن در مورد واقعات بیماری متذکره در مناطق مختلف افغانستان و اقدامات وزارت زراعت معلومات ارائه داشت و افزود که معلومات نادرست پیرامون این بیماری در بین مردم نشر شده و در اثر معلومات نادرست پیرامون انتقال آن به انسان حتی بعضی مالداران حیوانات شانرا از بین برده اند و مردم و قصابان از خوردن و فروش گوشت گاو ابا می ‌ورزند.

همچنان محترم داکتر نعیم رحیمی نماینده ریاست سرویلانس وزارت صحت عامه و محترم انجینر احمد ضیا خالد نماینده شاروالی کابل در این جلسه بیان داشتند که ادارات آنان همیشه با هماهنگی ادارات مرتبط با صحت انسان و حیوان در مورد فروش و یا عدم فروش محصولات حیوانی تصمیم می ‌گیرند و در مورد بیماری (lumpy skin disease) تا حالا کدام مکتوب و یا تصمیمی صادر ننموده اند.

در اخیر جلسه استاد صمدی با جمح بندی نتایج این جلسه مشترک و با درنظرداشت نشر معلومات نادرست پیرامون این بیماری و تصمیمات غیر مسلکی بعضی از شاروالی ‌های ولایات مبنی بر منع فروش گوشت گاو پیشنهاد برگزاری یک کنفرانس خبری مشترک را پیرامون این بیماری نمود که از طرف تمام اشتراک کننده‌ها مورد تایید قرار گرفت، قرار بر این شد که رهبری این کنفرانس خبری را پوهنتون کابل به عهده گیرد و زمینه را برای برگزاری آن فراهم سازد.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۲ - ۹:۴۲
Background image

وزیر امور خارجه به محصلین سخنرانی کرد

در سمینار اصلاحی محصلین درپوهنتون کابل، محترم امیرخان متقی، وزیر امور خارجه ا.ا.ا، پیرامون سیاست خارجی، سیاست داخلی و دستاوردهای ا.ا.ا خطاب به محصلین سخنرانی نمود.

ایشان شریعت اسلامی،. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۲ - ۹:۲۶
Background image

وزیر تحصیلات عالی به محصلان در مورد مقاصد شریعت سخنرانی کرد

در جریان سمینار اصلاحی، محترم وزیر تحصیلات عالی ا.ا.ا،شیخ الحدیث مولوی نداء محمد ندیم، برای حدود یک هزار تن از محصلان پوهنتون کابل و پوهنتون‌های امارتی و خصوصی زون مرکزی سخنرانی نمود.

. . .
چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۲ - ۹:۱۹
Background image

ورکشاپ ارتقای ظرفیت مسلکی برای اساتید چندین پوهنتون آغاز شد

ورکشاپ ارتقای ظرفیت مسلکی در رشته فیزیک برای استادان ۲۰ پوهنتون کشور از سوی پوهنځی فیزیک پوهنتون کابل آغاز گردید.

این ورکشاپ با هدف بلند بردن توانمندی‌های علمی و عملی استادان تنظیم شده. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

۲۰۹۶ تن از محصلین پوهنتون کابل به سطح لیسانس فارغ شدند

پیشرفت‌های پوهنتون کابل پس از پیروزی

گزارش تصویری مرکز معلومات افغانستان در پوهنتون کابل:

پوهنځی انجنیری پوهنتون کابل

مولوی عبدالسلام حنفی صاحب معاون اداری ریاست الوزرای ا.ا.ا:

سخنرانی معاون سیاسی ریاست الوزرا محترم مولوی صاحب عبدالکبیر در مراسم جشن فراغت محصلین پوهنتون کابل:

از ۲۲ پوهنځی پوهنتون کابل ۲۳۰۸ تن محصلین به سطح لیسانس فارغ شدند جزیات بیشتر در راپور ویدیویی ذیل تماشا نمایید.

راپور ویدیویی از فعالیت ها و دستاوردهای پوهنځی کیمیا پوهنتون کابل در اینجا قابل مشاهده است.

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور: