برنامه ماستری دیپارتمنت طب کلینیکی حیوانی

طب كلینیكی حیوانی شاخه­ی از علوم طبی است كه با تشخیص، درمان و وقایه­ی بیماری­های گوناگون حیوانات مختلف سر و كار دارد. طب كلینیكی حیوانی به اندازه كه تاریخ ثبت گردیده است، قدامت دارد. بعضی بخش­های طب كلینیكی حیوانی بدون شك به اندازه خود تمدن سابقه دارد.

این بخش علوم طبی از طریق نگهداری درست و مناسب صحت حیوانات، صحتمندی انسان را تضمین می­کند. انواع گوناگون بیماری­ها حیوانات را مبتلا می­سازند كه بیشتر شان زونوز (بیماری­های مشترك بین انسان و حیوان) اند. اگر هم چون بیماری­ها به وقت و زمان معین آن تشخیص، درمان، جلوگیری و مدیریت نشوند، تلفات بیش از حد را متوجه صحت حیوانات و به همین ترتیب انسان­ها و در كل اقتصاد كشور می­سازد.

اهداف :

• تربیه کادرهای متخصص و مسلکی كه قادر به برنامه ریزی جهت جلوگیری و درمان بیماری­های مختلفه­ی حیوانی به وقت و زمان آن باشند.
  • علم آفرینی از طریق راه اندازی تحقیقات علمی مبتنی بر مشکلات در جامعه
  • بلند بردن ظرفیت كادرهای جوان (استادان) نهادهای تحصیلات عالی کشور و متخصصان سکتورهای مرتبط به مسلک

برنامه­ی ماستری طب کلینیکی حیوانی برای بار نخست در چوکات دیپارتمنت کلینیک پوهنحًی علوم وترنری بعد از منظوری شورای عالی وزارت تحصیلات عالی در سال 1398 هجری شمسی ایجاد گردید.

ماموریت :

رسالت رشته­ی ماستری بخش طب كلینیكی حیوانی شامل تربیه­ی دانش آموخته­گانی می­شود كه پس از فراگیری همه جانبه و اندوخته­های مسلكی خویش بتوانند نقش ارزنده­ی را در بهبود صحت حیوانی و انسانی بازی نمایند.

کنفرانس علمی و تحقیقی تحت عنوان مطالعه و مدیریت آب های افغانستان به پیشواز افتتاح بند کمال خان

آغاز کمپاین نهال‌شانی در پوهنتون کابل

بخش دوم سخنرانی جلالتمآب محمد اشرف غنی رئیس جمهور در باره اعمار صلح