مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان به مناسب گرامیداشت از ماه مبارک رمضان در پوهنتون کابل برگزار گردید

Anonymous (not verified)
پنجشنبه ۱۴۰۰/۲/۱۶ - ۱۳:۵۷
ku

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان شامگاه روز چهارشنبه مؤرخ ۱۵ ثور سال جاری مطابق با بیست و سوم ماه مبارک رمضان جهت گرامیداشت از این ماه، از سوی رهبری پوهنځی شرعیات با حضور وزیر تحصیلات عالی کشور، رییس و هیات رهبری، رؤسای پوهنځی‌ها، تعدادی از استادان، کارمندان و محصلان پوهنتون کابل در تالار  همایش‌های پوهنځی هنرهای زیبا برگزار گردید.

دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی کشور طی سخنانی در ختم این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان برنامه، راجع به فضایل ماه مبارک رمضان صحبت نموده گفت: در این ماه مبارک فضایل زیادی نهفته می‌باشد که از جمله نزول قرآن کریم است. قرآنی که یک کتاب علمی، ساینسی و اخلاقی است که چارچوب اخلاق اسلامی در آن آمده است. یک کتاب تربیتی حاوی اصول مختلف تربیتی، کتابِ قانون و حاوی اصول کلی و جزئی قانون اسلامی، یک کتاب فلسفه و در کل قرآن یک کتاب اعجاز آمیز و یک معجزه است.  وی گفت یکی از دانشمندان غربی‌ای که مسلمان شده است میگوید: آیات علمی و ساینسی قرآن نشان میدهد که این کتاب دست نویس بشر نه بلکه یک منبع حمایتی والاترِ غیر از حضرت محمد در پشت آن قرار دارد.

داکتر بصیر گفت: دعوت اصلی قرآن دعوت به همپذیری صلح و معارف است. خشونت در آن نهی و حتا جهاد از منظر آن در شرایط خاص لازم دانسته شده است. لذا از آنجاییکه نقش اصلی پوهنتون ها ضمن آموزش، ترویج صلح، ثبات و همدیگر پذیری است نقش اساتید در ترویج چنین فضا بسیار موثر است و رهبری وزارت تحصیلات بارها درجهت ترویج همپذیری در عرصه تحصیلات عالی کشور تلاش ورزیده است. دکتور بصیر اظهار امیدواری نمود که به برکت این ماه مبارک از ناملایمات به دور و جامعه‌ی عاری از خشونت و گسست داشته باشیم.

 

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل نیز با صحبت در این مراسم اولاً از پوهنځی شرعیات بخاطر سنت حسنه‌ی تجلیل از ماه مبارک رمضان و شب قدر تشکر نموده آنرا فرصت خوب برای کسب ثواب و فیض دانست. پوهاند بابری گفت: هرچند که فرصت‌های زیادی در زندگی انسان‌ها وجود دارد اما یکی از آنها ماه مبارک رمضان است. این ماه فرصت مناسب جهت آگاهی از کرامت‌های انسانی و موهبت‌های نهفته در وجود انسان همچون خلیفه‌ی خداوند در روی زمین است که باید از آن استفاده صورت گیرد. به همین‌سان رمضان فرصت بسیار مناسب برای خودشناسی و خودسازی انسان‌ها و فرد مسملمان است تا بدانیم که کی‌ هستیم، چی هستیم و برای چی خلق شده ایم؟. و فرصت خوب است برای اینکه خودرا بسازیم و بدانیم که مسایل مثبت و منفی وجود ما کدام‌ها اند و مطابق با کدام صفات و اعمال نیک خود را آراسته کنیم و این مسایل ضرور تر از امساک و جلوگیری از خوردن و نوشیدن است.

پوهاند بابری در ختم سخنانش گفت: خداوند توفیق عنایت کند که انقلاب خودسازی را از درون پوهنتون ها آغاز کرده و بسوی جامعه اشاعه کنیم تا جامعه‌ی ما کاملاً اسلامی شده و به انکشاف و پیشرفت و همپذیری و صلح فکر کرده به آن سو حرکت کنند.

استاد عنایت‌الله بلیغ مشاور امور دینی رییس جمهوری و استاد پوهنځی شرعیات و بعضی از دیگر استادان نیز در این مراسم صحبت کرده و هرکدام راجع به فضایل ماه مبارک رمضان و شب قدر سخن ارائه نمودند.

 

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۴۱
Background image

محصلین دیپارتمنت مهندسی پروژه های دیزاین شده تحقیقی خویش را ارائیه کردند

محصلین پوهنځی انجینری دیپارتمنت مهندسی پوهنتون کابل در ایک نشست جمعی پروژه های تحقیقی خویش را ارائیه کردند که در این نشست رهبری پوهنتون کابل، استادان و محصلین حضور داشت.

در این پروژه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۹:۲۳
Background image

برای محصلین پوهنځی ریاضیات کپیوټر لب مجهز به بهره برداری سپرده شد

به محصلین پوهنځی ریاضیات پوهنتون کابل در جریان فراهم ساختن سهولتها، کپیوتر لب مجهز به اساس تکنالوژی جدید در حدود پنجا پایه کمپیوتر به بهره برداری سپرده شد.

معاون مالی و اداری پوهنتون. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۰ - ۹:۳۷
Background image

محصلین دیپارتمنت تاریخ در چوکات پوهنځی علوم اجتماعی سیر علمی را به ولایت غزنی کرد

محصلین دیپارتمنت تاریخ و استادان دوره ماستری لرغون شناسی در این سیر علمی از مقبره سلطان محمود غزنوی، مقبره سلطان سبګتکین، بالاحصار، موزیم نظامی، مسجد بابا حاجی و سایر از ساحات آبدات. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی